Τετάρτη, 9 Ιουλίου 2014

Ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Αγρινίου για νέο εργατικό ατύχημα


Νέο εργατικό ατύχημα στον οδικό άξονα της Ιονίου στην περιοχή της Στάνου Αμφιλοχίας. Εργαζόμενος χειριστής που δούλευε σε εργολάβο είχε σοβαρό τραυματισμό κατά την ώρα της εργασίας του.
Σε ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου αναφέρει: «Με αφορμή το τελευταίο αυτό ατύχημα, το ΕΚ Αγρινίου καταγγέλλει στους εργαζόμενους και το λαό τα εργατικά ατυχήματα που γίνονται στους οδικούς άξονες και στα άλλα έργα και που έχουν πάρει σχεδόν καθημερινό χαρακτήρα. Το προηγούμενο διάστημα είχαμε και θανατηφόρα.
Στους χώρους δουλειάς, με ευθύνη της εργοδοσίας, τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας είναι σχεδόν ανύπαρκτα και σε συνδυασμό με τα χαμηλά μεροκάματα και τη δουλειά ήλιο με ήλιο κάνουν τη ζωή των συναδέλφων όλο και πιο δύσκολή.
Καλούμε όλους τους συναδέλφους να παρεμβαίνουν στους χώρους δουλειάς όταν διαπιστώνουν ότι η εργασία τους δε γίνεται με ασφάλεια. Να ενημερώνουν το ΕΚΑ και τα σωματεία τους για τις παραβάσεις.
Καλούμε επίσης τα αρμόδια όργανα της πολιτείας να κάνουν τακτικούς ελέγχους ώστε να παίρνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια των συναδέλφων».
Τέλος, το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου τονίζει ότι «το ταξικό κίνημα θα καταβάλει κάθε προσπάθεια για την αποτροπή εργατικών ατυχημάτων και τη δυνατότητα των εργαζομένων να δουλεύουν με δικαιώματα και ασφάλεια».

902

Δεν υπάρχουν σχόλια: