Παρασκευή, 18 Ιουλίου 2014

Ο εργασιακός μεσαίωνας της Πλαίσιο Computers


Είναι πλέον πρόδηλο ότι η εταιρεία Πλαίσιο έχει κυρήξει τον πόλεμο στους εργαζομένους της. Μοναδικός της σύμβουλος είναι η υπεροψία. Μια εταιρεία που έχτισε το όνομα της στα πτώματα των απολυμένων και εξοθούμενων σε παραίτηση υπαλλήλων της, οι οποίοι αριθμούν πάνω από 500 τα τελευταία 3 χρόνια. Διακηρύσει ότι δίνει εργασία σε 1100 άτομα αλλά αποκρύπτει το γεγονός ότι είναι μια εταιρεία πλυντήριο εργαζομένων.
Η ίδια εταιρεία δηλώνει περήφανη κέρδη πάνω από 75% και την ίδια ώρα αντί να κάνει αυξήσεις (στο όπως είναι πλέον γνωστό) εντελώς πιεσμένο προσωπικό της, στρώνει το χαλί ενός εργασιακού μεσαίωνα.

Πρωτοστάτης στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας. Με ενοικιαζόμενους εργαζομένους. Έχοντας 4ωρους εργαζομένους των οποίων τα βασικά δικαιώματα καταπατώνται με τον πιο βάναυσο τρόπο. Ατομικές συμβάσεις, “υποχρεωτικών” 10ωρων που έχουν “κενά σημεία” στη θέση των ωρών παραπάνω δουλειάς. “Πρωταθλήματα” ανταγωνισμού μεταξύ των υπαλλήλων με έπαθλο την μη απολυσή τους, μηχανάκια χρονομέτρησης της παραγωγικότητας που μετράνε ακόμα και την ώρα που θα πάνε στην τουαλέτα και ένα σωρό άλλες πρακτικές που καθιστούν την ζωή των εργαζομένων της μαρτύριο.

Τελευταίο επεισόδιο στο μακρύ αυτό σήριαλ του success story είναι η ανίθικη μεθόδευση της ώστε να αντικαταστήσει τους 8ωρους εργαζόμενους της, με 4ωρους σκλάβους! Προφασιζόμενη ένα σωρό ανούσιες αφορμές απολύει παλιούς για να φέρει καινούργιους, κάνοντας από επιλογή και όχι ανάγκη, την 4ωρη εργασία κανόνα και όχι εξαίρεση.

Είναι ξεκάθαρο λοιπόν ότι πίσω από τους στατιστικούς πίνακες, τις βραβεύσεις και τις στημένες συνεντεύξεις, η εταιρεία Πλαίσιο Computers είναι μια εταιρεία, που πλήρως εναρμονισμένη με τις καθεστωτικές κυβερνήσεις των μνημονίων, τσακίζει το ηθικό του εργαζόμενου, σκοτώνει τον μικρό-επιχειρηματία ανοίγοντας 52 Κυριακές τον χρόνο και επί της ουσίας σπρώχνει την κοινωνία στην εξαθλίωση, δημιουργώντας σκλαβοπάζαρα για τους νέους εργαζομένους.

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΛΑΙΣΙΟ

Παντιέρα

Σχόλιο Οικοδόμου: Η περιγραφή της κατάστασης είναι σωστή. Το ζήτημα είναι πώς στέκεται το Σωματείο απέναντι σε αυτήν την κατάσταση, αν κινητοποιεί τους εργαζόμενους-μέλη του απέναντι στον «πόλεμο» της εταιρείας, ή τι τέλος πάντων τους παρακινεί να πράξουν. Ζητήματα για τα οποία δεν γίνεται αναφορά στην ανακοίνωσή του.

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Σωματειο εργαζομενων λεει με ενα κατεβατο κατα της επιχειρησης που την κατηγορει για τα παντα....Τοτε γιατι εργαζονται εκει οι λεβεντες; Να παραιτηθουνε, να πανε αλλου....

Ανώνυμος είπε...

Φίλε ανώνυμε , τα έχεις μπερδέψει. Από που να φύγει από την δουλειά του; θα πρέπει ή άνεργος ή σκλάβος καλή άποψη έχεις, το Πλαίσιο Computers είσαι.
Το σωματείο θα πρέπει να οργανώσει τον αγώνα των εργαζομένων και να διεκδικήσει το αυτονόητο να δουλεύουν και να πληρώνονται σύμφωνα με τις ανάγκες τους.
Αντωνης

Ανώνυμος είπε...

να η ανεργος η σκλαβος η και αυτοαπασχολουμενος .αμα δεν του αρεσει ο τροπος που δουλευει το πλαισιο , ειτε δεν δουλευει στο πλαισιο , ειτε ανοιγει το δικο του πλαισιο και το δουλευει οπως αυτος ξερει .

Οικοδόμος είπε...

«Απ’ όλους τους κλέφτες, οι ηλίθιοι είναι οι χειρότεροι επειδή σου κλέβουν το χρόνο και το κέφι σου».

Γκαίτε

Ανώνυμος είπε...

Αυτό που μου τη σπάει περισσότερο απ' όλα είναι ότι τα παπαγαλάκια του συστήματος δεν τρώνε μαϊντανό.