Τετάρτη, 9 Ιουλίου 2014

Συνάδελφοι οικοδόμοι ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 10/7 στις 11:00 π.μ. στο ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ


Συνάδελφοι,

Η οικονομία ακόμα και αν στο κοντινό μέλλον ανακάμψει, η ανεργία στον κλάδο θα παραμείνει σε υψηλά επίπεδα. Παρά τα περί success story της κυβέρνησης ο κλάδος συνεχίζει να βυθίζεται στην ύφεση.

ΤΩΡΑ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΣΧΕΘΟΥΝ ΟΙ ΔΡΑΜΑΤΙΚΕΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΟΙΚΟΔΟΜΟΥΣ.

       Δίνουν νέο μποναμά 800 εκατομμυρίων ευρώ στους εργοδότες, με τη μείωση κατά 3,9% στις εργοδοτικές εισφορές. Αυτό σημαίνει: Κομμένα επιδόματα, κομμένες παροχές, νέες «παρεμβάσεις» στο ασφαλιστικό, δηλαδή μείωση συντάξεων, αύξηση ορίων ηλικίας.
       Μετά το «πάγωμα» των τριετιών τώρα, με πρόσχημα την εύρεση δουλειάς στους μακροχρόνια ανέργους, έρχονται να τις καταργήσουν τελείως. Σκοπός τους είναι να δουλεύουμε με μισθούς πείνας.
       Απελευθερώνουν τις απολύσεις για να διευκολύνουν τους επιχειρηματίες να επιβάλουν ακόμα χαμηλότερα μεροκάματα και μισθούς, ακόμα χειρότερες εργασιακές σχέσεις. Θέλουν δηλαδή να εξασφαλίσουν φθηνούς εργάτες, όποτε τους χρειάζονται και για όσο διάστημα τους έχουν ανάγκη και μετά να τους πετάνε σαν στυμμένες λεμονόκουπες στο δρόμο. Ίδη ξεκίνησαν από τους ηρωικούς χαλυβουργίες.
       Στοχεύουν να βάλουν εμπόδια στην οργάνωση των αγώνων με περιορισμούς στο δικαίωμα της απεργίας ώστε ανενόχλητοι να προωθούν τα σχέδιά τους, να εξασφαλίσουν όλες τις προϋποθέσεις να εδραιωθεί και να μεγαλώσει η κερδοφορία του κεφαλαίου.

ΠΡΕΠΕΙ ΤΩΡΑ ΝΑ ΑΝΑΣΥΝΤΑΧΤΟΥΜΕΝΑ ΠΙΣΤΕΨΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ

ΔΟΚΙΜΑΣΟΥΜΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣΚΑΜΙΑ ΑΝΑΜΟΝΗ

Συνάδελφοι,

Αυτοί θέλουν να μας τα αρπάξουν όλα. Δεν μπορούμε να τους βλέπουμε με σταυρωμένα τα χέρια. Ήρθε η ώρα να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας.

Ο αγώνας δεν είναι εργολαβία για να τον αναθέσουμε σε κάποιον άλλον, ούτε γίνεται με το τηλεκοντρόλ. Ό,τι κατακτήσεις είχαμε, τις κερδίσαμε μέσα από την πάλη μας. Κανείς δεν μας χάρισε τίποτα.

Τα μέτρα που έχουν πάρει και αυτά που έρχονται, είναι μόνιμου χαρακτήρα, δεν είναι προσωρινά. Γι΄ αυτό πρέπει να δυναμώσουμε τον αγώνα. Να υπερασπιστούμε τη ζωή μας. Να ανοίξουμε δρόμο για ριζικές αλλαγές προς όφελός μας.

Η λύση δεν θα έρθει από σωτήρες που υπόσχονται το σχηματισμό μιας κυβέρνησης που θα σέβεται τη λυκοσυμμαχία της Ε.Ε. και ταυτόχρονα θα διασφαλίζει τα δικαιώματά μας. Ευρωπαϊκή Ένωση, κεφάλαιο και εργατικά λαϊκά δικαιώματα δεν είναι έννοιες ταυτόσημες.

Είτε τα συμφέροντα των εργαζομένων θα ικανοποιηθούν, είτε του κεφαλαίου. Οι λύσεις βρίσκονται στα δικά μας χέρια

ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ

ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ:

      Επίδομα ανεργίας στα 600 ευρώ για όλους τους άνεργους οικοδόμους.
      Σφράγισμα των βιβλιαρίων του ΙΚΑ όλων των ανέργων. Όσο διαρκεί η ανεργία, οι άνεργοι και τα μέλη της οικογένειάς τους να έχουν πλήρη και δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
      Κανένας πλειστηριασμός σε σπίτι λαϊκής οικογένειας.
      Έκτακτο επίδομα 1000 ευρώ, για όλους τους άνεργους οικοδόμους.
      Κατάργηση της αύξησης κατά δύο χρόνια στα όρια ηλικίας. Μείωση των ορίων ηλικίας στα 50 και 55 χρόνια στις γυναίκες και τους άνδρες αντίστοιχα στα Β.Α.Ε..
      Δωρεάν μετακίνηση με όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς με την επίδειξη της κάρτας ανεργίας.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 10/7

στις 11:00 π.μ. στο ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: