Πέμπτη, 24 Ιουλίου 2014

Σε αστυνομικό κλοιό οι λαϊκές κινητοποιήσεις, σύμφωνα με στοιχεία της ίδιας της ΕΛΑΣ


Τη συστηματική επιτήρηση των λαϊκών κινητοποιήσεων από την Αστυνομία δείχνουν τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα.
Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωσή της για τους πρώτους μήνες του 2014, ένας μεγάλος αριθμός και συγκεκριμένα 73.376 αστυνομικοί διατέθηκαν για μέτρα ασφαλείας σε 3.032 κινητοποιήσεις, συγκεντρώσεις, συναθροίσεις και πορείες, που πραγματοποιήθηκαν σε ολόκληρη τη χώρα.
Ανάλογα μεγάλος αριθμός διατέθηκε και στις 6.762 συνολικά αθλητικές εκδηλώσεις της περασμένης αγωνιστικής περιόδου, καθώς και για συνδρομή της Αστυνομίας σε άλλες αρχές, φορείς και οργανισμούς, για την υποβοήθηση του έργου τους.
Τουλάχιστον 25 αστυνομικοί ανά κινητοποίηση
Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια του πρώτου εξαμήνου του 2014 πραγματοποιήθηκαν 3.032 διαδηλώσεις, πορείες και συγκεντρώσεις πολιτών σε όλη την χώρα συνολικά, στις οποίες διατέθηκαν συνολικά 73.376 αστυνομικοί.
Επιπλέον, τη φετινή αθλητική περίοδο 2013-2014 πραγματοποιήθηκαν 6.762 αθλητικές εκδηλώσεις σε όλη την επικράτεια ποδοσφαίρου, καλαθοσφαίρισης, πετοσφαίρισης κ.ά.), όπου απασχολήθηκαν συνολικά 143.887 αστυνομικοί. Συνελήφθησαν για αδικήματα της αθλητικής βίας συνολικά 502 άτομα.
Αντίστοιχα, την προηγούμενη αθλητική περίοδο (2012-2013), οι υπηρεσίες της Αστυνομίας είχαν πάρει μέτρα σε 5.840 αθλητικές εκδηλώσεις, στις οποίες απασχολήθηκαν 137.832 αστυνομικοί και είχαν συλληφθεί για αθλητική βία συνολικά 244 άτομα.

902

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Εντάξει ρε παιδιά τώρα. Επρεπε να δώσει αυτά τα στοιχεία το Υπουργείο ΓΑΔΑ για να ξέρουμε ότι μας επιτηρούν οι αστυνομικοί κάθε φορά που ξεμυτάμε απ' το σπίτι μας για να διαμαρτυρηθούμε; Το βλέπουμε κι από μόνοι μας. Σε λίγο θα μας βάλουν κι από έναν αστυνομικό έξω απ' το σπίτι μας για να βλέπει τι έντυπα διαβάζουμε, τι τραγουδάμε τι λέμε και ποιους συναντάμε. Χαφιέδες δηλαδή. Η Google ξέρει απ' αυτά.

Ανώνυμος είπε...

΄Αιντε να δουμε πότε θα δούμε το λαό να βάζει σε κλοιό την αστυνομική δύναμη. Γιατί για να δούμε τους αστυνομικούς να συντάσσονται με το λαό κομματάκι αδύνατον.