Σάββατο, 19 Ιουλίου 2014

Γραμματεία Πειραιά του ΠΑΜΕ: Να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων στην COSCO


«Nα ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων στην COSCO» απαιτεί η Γραμματεία Πειραιά του ΠΑΜΕ. Στην ανακοίνωσή της επισημαίνει:
Η Γραμματεία ΠΑΜΕ Πειραιά στηρίζει και εκφράζει την αλληλεγγύη της στον αγώνα των εργαζομένων που δουλεύουν στις προβλήτες διαχείρισης της COSCO. Εργατών που αγωνίζονται για να έχουν ΣΣΕ, να εφαρμόζεται η νομοθεσία για τα βαρέα και ανθυγιεινά, να αμείβονται για τις υπερωρίες και την εργασία Σαββάτου - Κυριακής, να καταβάλλονται τριετίες, να δηλώνονται τα εργατικά ατυχήματα, να καταβληθούν οι δεδουλευμένες αποδοχές και μια σειρά άλλα δίκαια αιτήματα που διεκδικούν.ΕΙΑ ΠΕΙΡΑΙΑ ΤΟΥ ΠΑΜΕ, ΝΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΤΑ ΔΙΚΑΙΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ, ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ COSCO
Το εργασιακό «γκέτο» της COSCO που είναι το πρότυπο «ανάπτυξης» για την κυβέρνηση, σημαίνει καπιταλιστική ανάπτυξη πάνω στα εργασιακά συντρίμμια και στην αύξηση του βαθμού εκμετάλλευσης των εργαζομένων για να αυξάνουν τα κέρδη τους τα μονοπώλια.
Το 2013, η COSCO και ο βασικός της εργολάβος, η DIAKINIS PORT SA έβγαλαν πάνω από 25 εκ. ευρώ καθαρά κέρδη τη στιγμή που συντρίβονταν οι εργαζόμενοι στις προβλήτες της COSCO, με μισθούς πείνας και συνθήκες δουλειάς κόλασης.
Αυτό είναι το πρότυπο ανάπτυξης που επιδιώκουν να επιβάλλουν σε κάθε χώρο δουλειάς μονοπώλια και ΕΕ καθώς και οι πολιτικές δυνάμεις που τους υπηρετούν.
Απάντηση πρέπει να είναι η ενότητα των εργατών, η πάλη για όσα σήμερα έχουν ανάγκη για τους ίδιους και τις οικογένειές τους, ενάντια στην πολιτική της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας του κεφαλαίου. Σήμερα είναι ανάγκη να δυναμώσει ο αγώνας ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική του κεφαλαίου και των εκπροσώπων του, για την υπεράσπιση του συνόλου των δικαιωμάτων της εργατικής - λαϊκής οικογένειας.
Καλούμε τις συνδικαλιστικές οργανώσεις να υπερασπιστούν τον αγώνα των εργαζόμενων στην COSCO για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων τους και ενάντια στην πολιτική τΕΙΑ ΠΕΙΡΑΙΑ ΤΟΥ ΠΑΜΕ, ΝΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΤΑ ΔΙΚΑΙΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ, ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ COSCOης βίας, της τρομοκρατίας.
Με ισχυρή οργάνωση των εργατών στους χώρους δουλειάς και τους κλάδους, να μπουν εμπόδια στην αντιλαϊκή πολιτική, να δυναμώσει η προσπάθεια για την ανασύνταξη του εργατικού κινήματος και να δυναμώσει η πάλη για νέες κατακτήσεις».

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Απ' τη μια μεριά μια σειρά απεργιών τελειώνουν με επιστράτευση. Απ' την άλλη μια απεργια στο λιμάνι τελειώνει γρήγορα γρήγορα με δικαιωση των αιτημάτων των απεργών.Χωρίς να ανοίξει μυτη. Μπράβο στους απεργούς που πέτυχαν αυτό που ζητούσαν, δεν θα πω το αντίθετο, αλλά κάτι δεν μου κολλάει καλά. ΄Οχι απ' τη μεριά των απεργών αλλά απ' τη μεριά των .... υποχωρησάντων εργοδοτών. Πάντως οι απεργοί ας κρατήσουν και μια πισινή γιατί πολλές φορές τέτοιες δεσμεύσεις των εργοδοτών έχουν μείνει στα χαρτιά ας φέρουν και την υπογραφή τους. Είναι η κατάρα του καπιταλισμού βλέπεις. Πρέπει συνέχεια να κατοχυρώνεις αυτά που έχεις κατακτήσει.