Δευτέρα, 21 Ιουλίου 2014

Επιστολή της Ευρωκοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ προς την Κ. Άστον για τις δολοφονικές επιθέσεις του Ισραήλ

Επιστολή προς την Κάθριν Άστον, Ύπατη Εκπρόσωπο της Ένωσης για τις Εξωτερικές Σχέσεις και την Πολιτική Ασφάλειας, απέστειλε η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ. Στην επιστολή, οι ευρωβουλευτές καταγγέλλουν το γεγονός ότι η ΕΕ και οι κυβερνήσεις των κρατών μελών της, συνεχίζουν την αναβάθμιση των σχέσεών τους με το Ισραήλ, σε πολιτικό, οικονομικό και στρατιωτικό επίπεδο. Νομιμοποιούν το νέο ισραηλινό έγκλημα σε βάρος των Παλαιστινίων με την πολιτική των ίσων αποστάσεων που εκδηλώνεται για πολλοστή φορά, με χαρακτηριστικό τρόπο και με το απαράδεκτο ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, της 17ης Ιούλη.
Η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας απαιτεί:
  • Να ακυρωθεί αμέσως η Συμφωνία Σύνδεσης ΕΕ - Ισραήλ και το λεγόμενο «Σχέδιο Δράσης» με το Ισραήλ, στα πλαίσια της «Ευρωπαϊκής Πολιτικής Γειτονίας».
  • Να ακυρωθούν αμέσως όλες οι παρεπόμενες συμφωνίες οικονομικές - εμπορικές και στρατιωτικές της ΕΕ και των κρατών μελών της με το Ισραήλ.
Ολόκληρη η επιστολή:
«Προς: την Κυρία Catherine Ashton, Ύπατη Εκπρόσωπο της Ένωσης για τις Εξωτερικές Σχέσεις και την Πολιτική Ασφάλειας.
Θέμα: ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟΥ ΛΑΟΥ
Διαστάσεις γενοκτονίας του παλαιστινιακού λαού, για ακόμη μία φορά, προσλαμβάνουν οι δολοφονικές επιθέσεις του Ισραηλινού κράτους, με την κλιμάκωση των χερσαίων πολεμικών επιχειρήσεων και των αεροπορικών επιδρομών στη Λωρίδα της Γάζας. Οργή και αποτροπιασμό προξενούν τα εγκλήματα πολέμου που διαπράττει ο ισραηλινός στρατός κατοχής σε βάρος αμάχων Παλαιστινίων, ανάμεσά τους παιδιών και βρεφών. Πάνω από 485 νεκροί και 4.000 τραυματίες είναι ο μέχρι τώρα τραγικός απολογισμός της βαρβαρότητας του Ισραήλ εναντίον των Παλαιστινίων. Μόνο κατά τις επιθέσεις της Κυριακής 20/7/2014, ο ισραηλινός στρατός δολοφόνησε 73 ανθρώπους, ανάμεσά τους 17 παιδιά, 14 γυναίκες και τέσσερις ηλικιωμένους, στη συνοικία Σατζάγια, ανατολικά της πόλης της Γάζας, ενώ περισσότεροι από 200 είναι οι τραυματίες. 20 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν από τους αεροπορικούς βομβαρδισμούς στην ανατολική Γάζα.
Αγανάκτηση προκαλεί η ανοιχτή στήριξη των ΗΠΑ και της ΕΕ στη βάρβαρη επίθεση του Ισραήλ και η συγκάλυψη των εγκλημάτων του, όπως εκδηλώθηκε με τις πρόσφατες δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζόν Κέρι και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με επίκληση του απαράδεκτου προσχήματος περί «ασφάλειας του ισραηλινού κράτους». Η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι κυβερνήσεις των κρατών μελών της, συνεχίζουν την αναβάθμιση των σχέσεών τους με το Ισραήλ, σε πολιτικό, οικονομικό και στρατιωτικό επίπεδο, Νομιμοποιούν το νέο ισραηλινό έγκλημα σε βάρος των Παλαιστινίων με την πολιτική των ίσων αποστάσεων ανάμεσα στους εγκληματίες και τα θύματά τους, που εκδηλώνεται για πολλοστή φορά, με χαρακτηριστικό τρόπο και με το απαράδεκτο ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, της 17 - 7 - 2014.
ΗΠΑ και ΕΕ οικοδομούν στο αίμα του παλαιστινιακού και των άλλων λαών τα ιμπεριαλιστικά τους σχέδια, τις βλέψεις των μονοπωλίων για ενίσχυση της θέσης τους στην ευρύτερη περιοχή της Μ. Ανατολής, εγκυμονώντας κινδύνους πιο γενικευμένης πολεμικής σύγκρουσης στην περιοχή, με ανυπολόγιστες συνέπειες για τους λαούς.
Η πολιτική της ΕΕ συνιστά συμμετοχή και συνενοχή στο διαρκές βάρβαρο έγκλημα του κράτους του Ισραήλ ενάντια στον παλαιστινιακό λαό, ενισχύει τη διαιώνιση της ισραηλινής αιματηρής κατοχής των παλαιστινιακών εδαφών, αποτελεί πρόκληση για τους λαούς στην Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο.
Η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας απαιτεί: Να ακυρωθεί αμέσως η Συμφωνία Σύνδεσης ΕΕ - Ισραήλ και το λεγόμενο «Σχέδιο Δράσης» με το Ισραήλ, στα πλαίσια της «Ευρωπαϊκής Πολιτικής Γειτονίας». Να ακυρωθούν αμέσως όλες οι παρεπόμενες συμφωνίες οικονομικές -  εμπορικές και στρατιωτικές της ΕΕ και των κρατών μελών της με το Ισραήλ.
Το ΚΚΕ επαναλαμβάνει την αμέριστη στήριξη και αλληλεγγύη του στον αγωνιζόμενο παλαιστινιακό λαό και στο δίκαιο αγώνα του. Απορρίπτει τα προσχήματα Ισραήλ - ΗΠΑ - ΕΕ με τα οποία δικαιολογούνται τα ισραηλινά εγκλήματα ενάντια στο λαό της Παλαιστίνης. Θα δυναμώσει την πάλη του για να σταματήσει αμέσως η εγκληματική επίθεση του ισραηλινού κράτους. Να αποσυρθούν τα ισραηλινά στρατεύματα κατοχής και να σταματήσει η ισραηλινή κατοχή των παλαιστινιακών εδαφών. Για την ίδρυση ανεξάρτητου - βιώσιμου παλαιστινιακού κράτους στα σύνορα του 1967 με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ».  

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Σωστά όλα αυτά που αναφέρει το ΚΚΕ στην επιστολή του αλλά δε νομίζω να ίδρωσε το αυτί της κυρίας. ΄Εχουν κάνει τις επιλογές τους όλοι αυτοί. Οι λαοί της Ευρώπης μένει να το καταλάβουν και να καταλάβουν ότι αυτή η ΕΕ δεν είναι δική τους υπόθεση.