Πέμπτη, 31 Ιουλίου 2014

Η Ρεάλ, ο Χάμες και τα ... 8.000 χιλιόμετρα δρόμων


Τι σχέση μπορεί να έχει μια ποδοσφαιρική μεταγραφή της Ρεάλ Μαδρίτης με ένα επενδυτικό πρόγραμμα ύψους 5,2 δισ. ευρώ για την κατασκευή 8.000 χιλιομέτρων οδικού δικτύου στην Κολομβία; Σύμφωνα με καταλανική εφημερίδα, έχει. Πιο συγκεκριμένα, η απόκτηση του Κολομβιανού σταρ, που διέπρεψε στο Μουντιάλ της Βραζιλίας, Χάμες Ροντρίγκες από τη Ρεάλ έναντι 80 εκατ. ευρώ συνδέεται με πρόγραμμα παραχώρησης αυτοκινητοδρόμων της Κολομβίας.

Η κατασκευαστική εταιρεία ACS, στην οποία πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος είναι ο επικεφαλής της Ρεάλ, Φλ. Πέρεθ, έχει βάλει στόχο το πρόγραμμα «Ευημερία των Εθνικών Οδών», το οποίο προβλέπει επενδύσεις περίπου 5,2 δισ. ευρώ για την κατασκευή 8.000 χιλιομέτρων οδικού δικτύου στην Κολομβία. Και σε αυτό το πλαίσιο έγινε και η μεταγραφή. Παλιότερα, σύμφωνα με την ίδια εφημερίδα, οι υπεύθυνοι της Ρεάλ οργάνωσαν τουρνέ προετοιμασίας στην Κίνα, που συνέπεσε με την ανάθεση της σύμβασης για τη διαχείριση των εμπορευματοκιβωτίων στο λιμάνι Τανγκ Ζιν.
Οπως και να 'χει, η εμπλοκή επιχειρηματιών στο ποδόσφαιρο σχετίζεται κυρίως με άλλες δραστηριότητες, πόσο μάλλον όταν μιλάμε για μεγέθη όπως Ρεάλ, Μπαρτσελόνα ή Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Αυτή είναι η πραγματικότητα, όσο ο Αθλητισμός θα είναι ένα προϊόν που αποφέρει κέρδη στους επιχειρηματικούς ομίλους...

Ριζοσπάστης

Δεν υπάρχουν σχόλια: