Πέμπτη, 24 Ιουλίου 2014

Τραμπούκικη επίθεση μπράβων της Χρυσής Αυγής σε αγωνιστή στο Μαρούσι

Σήμερα 23/7/2014, όπως εδώ και  35 χρόνια διακινούσα τις ιδέες μου στην γειτονιά μου. Μοίραζα στους γείτονες το παρακάτω επώνυμο (είχα το mail μου) κείμενο με το οποίο πιστεύω ότι πρέπει να απευθυνθούμε  στον Δήμο για το πρόβλημα που έχει ανακύψει με την μεταφορά των γραφείων της Χρυσής Αυγής από το Ηράκλειο στην γειτονιά μας (Κηφισίας 141 και Μαραθωνοδρόμων).

Μοίραζα στην γειτονιά, δεν μοίραζα στο κτίριο των γραφείων της Χρυσής Αυγής. Ξαφνικά δύο εύσωμοι κύριοι που κατέβηκαν από τα γραφεία της ΧΑ, μου επιτέθηκαν φραστικά, με προπηλάκισαν, μου έσκισαν και μου αφαίρεσαν την τσάντα με τα προσωπικά μου είδη, με εξύβρισαν (με το γνωστό ρεπερτόριο) και με απείλησαν ότι «θα με θάψουν». 

Κάλεσα την Άμεση Δράση και πράγματι έσπευσε ισχυρή δύναμη (περιπολικά και μηχανές). Η τσάντα μου βρέθηκε από αστυνομικό σε παρακείμενο σκουπιδοντενεκέ, και ερωτήθηκα αν θα υποβάλω μήνυση. Ρώτησα με τη σειρά μου,  αν  έχει συντελεστεί κάποια παράνομη πράξη από μεριάς μου ή κάποιο αυταπάγγελτο αδίκημα. Μου απάντησαν ότι ήταν απλά ένα φραστικό επεισόδιο όμως  αν επιθυμώ μπορώ να υποβάλω μήνυση.

Τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι:

- Έξω από το καλύτερα φυλασσόμενο κτίριο στο Μαρούσι, χρειάζεται εγώ να υποβάλω μήνυση όταν δέχομαι επίθεση, προπηλακισμούς και απειλές ?

- Στην  ευρύτερη περιοχή των γραφείων της Χρυσής Αυγής υπάρχει ζώνη απαγόρευσης διακίνησης ιδεών στους περίοικους ?

-  Άκουσα τον δήμαρχο της πόλης στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο να δηλώνει ότι “δεν θα επιτρέψουμε οδομαχίες στο Μαρούσι”.  Το ερώτημα που προκύπτει λοιπόν είναι ποιος «δεν θα επιτρέψει», προπηλακισμούς και απειλές στους περίοικους που πιστεύουν το αυτονόητο: Oτι η ΧΑ είναι ανεπιθύμητη στην γειτονιά και δημιουργεί σοβαρά προβλήματα;

Όσο αφορά το άτομό μου, είμαι ήδη 53 ετών και είναι λίγο αργά για να αλλάξω συνήθειες. Θα διακινώ τις ιδέες μου, που ποτέ δεν άρεσαν σε όλους, αλλά πάντα εισέπραττα  σεβασμό για αυτές, από φίλους γνωστούς και γείτονες. Δεν τρομοκρατούμαι, και ο καθένας                 – θεσμικός φορέας ή πρόσωπο  - ας πάρει τις ευθύνες του.

Τέλος, ευχαριστώ θερμά τους δημοτικούς συμβούλους  και παρατάξεις του δημοτικού συμβουλίου  για την άμεση ανταπόκριση και την συμπαράσταση που μου προσέφεραν.

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΕΙ Η ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΜΑΣ ΓΚΕΤΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

Βαγγέλης Γονατάς
Κηφισίας 141 & Μαραθωνοδρόμων, Μαρούσι


Το επίμαχο κείμενο:

ΤΑ  ΓΡΑΦΕΙΑ  ΤΗΣ  “ΧΡΥΣΗΣ  ΑΥΓΗΣ”   ΕΙΝΑΙ  ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΑ

Πρόσφατα μεταφέρθηκαν αιφνιδιαστικά στην γειτονιά μας τα γραφεία της «ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ»  που έκλεισαν στο  Ν. Ηράκλειο μετά από έντονες διαμαρτυρίες των κατοίκων. Η λειτουργία των εν λόγω γραφείων προκαλεί ήδη σοβαρά προβλήματα στους κάτοικους , στις επιχειρήσεις και στους εργαζόμενους. Στην γειτονιά μας επικρατεί κλίμα φόβου, ανασφάλειας και αστυνομοκρατίας.

Το ζήτημα που τίθεται δεν είναι αν είναι ανεκτή ή όχι, η λειτουργία των γραφείων ενός κόμματος γενικά, αν και είναι γνωστό σε όλους  ότι η συγκεκριμένη οργάνωση είναι υπόδικη για σοβαρές εγκληματικές πράξεις και σχεδόν όλη η κοινοβουλευτική της ομάδα είναι προφυλακισμένη.

Το ζήτημα που τίθεται είναι ότι στην ευρύτερη περιοχή  έχουν πραγματοποιήσει επιθέσεις, ξυλοδαρμούς και μαχαιρώματα σε έλληνες και μετανάστες, και τα συγκεκριμένα γραφεία  ήταν το τοπικό ορμητήριο των ταγμάτων εφόδου που έκαναν  αυτές τις εγκληματικές πράξεις.  Εκφράζουμε την αντίθεσή μας σε τέτοιες πρακτικές και δεν θα επιτρέψουμε να γίνει η γειτονιά μας ορμητήριο για  εγκληματικές ενέργειες.

- Προσθέτουμε την φωνή μας στις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας των συμπολιτών μας που ζητούν το κλείσιμο των γραφείων της ΧΑ στο Μαρούσι.

- Ζητάμε από κάθε αρμόδιο φορέα, αρχή και πρόσωπο  να δηλώσει ότι τα γραφεία της Χρυσής Αυγής είναι ανεπιθύμητα και να ενεργήσει στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων του ώστε να κλείσουν.

 Μαρούσι, 20/7/2014
Σχέδιο κειμένου προς τον Δήμο
Για επικοινωνία: vagonatas@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: