Πέμπτη, 17 Ιουλίου 2014

Εκλεγμένοι συνδικαλιστές των ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ - ΣΥΡΙΖΑ εξαγοράζουν τις υπηρεσίες που προσφέρουν στην εργοδοσία με προσωπικά οφέλη, απολαμβάνοντας προαγωγές και διορισμούς «δικών τους» παιδιών - Καταγγελία του ΠΑΜΕ

Εκφυλισμός από παλιό και νέο εργοδοτικό συνδικαλισμό
Τη σαπίλα του παλιού και νέου εργοδοτικού συνδικαλισμού αναδεικνύει η περίπτωση του Συλλόγου Εργαζομένων στην Εθνική Τράπεζα, όπου εκλεγμένοι συνδικαλιστές των ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ - ΣΥΡΙΖΑ εξαγοράζουν τις υπηρεσίες που προσφέρουν στην εργοδοσία με προσωπικά οφέλη, απολαμβάνοντας προαγωγές και διορισμούς «δικών τους» παιδιών. Τα φαινόμενα αυτά κατήγγειλε η παράταξη της «Ενιαίας» (συσπειρώνεται στο ΠΑΜΕ).

Μετά την ανακοίνωση, όλες οι παρατάξεις έκαναν πως «ανακάλυψαν την Αμερική». Τα ΜΜΕ προσπάθησαν να αξιοποιήσουν το γεγονός, ενισχύοντας την προσπάθεια κατασυκοφάντησης του εργατικού και συνδικαλιστικού κινήματος. Σε μια εποχή που ανοίγει από την κυβέρνηση η συζήτηση για τον περιορισμό των συνδικαλιστικών ελευθεριών και την κατάργηση της εργατικής νομοθεσίας, έβγαλαν στη δημοσιότητα ονόματα και άνοιξαν το χορό της απαξίωσης της συνδικαλιστικής δράσης.
Οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ είναι οι μόνοι που ουδέποτε συμμετείχαν σε αυτά τα φαινόμενα. Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στις τράπεζες όχι μόνο δεν κάνουν χρήση, αλλά γυρίζουν πίσω τα συνδικαλιστικά «κίνητρα», τα οποία έχει προσυπογράψει η ΟΤΟΕ με τους εργοδότες.
Στον αντίποδα, οι τελευταίες ανακοινώσεις της ΔΑΣ - ΣΥΡΙΖΑ το μόνο που επιβεβαιώνουν είναι ο καιροσκοπισμός της. Καλεί «όποιον συνδικαλιστή εμπλέκεται να παραιτηθεί από κάθε συνδικαλιστική ιδιότητα», ενώ γνωρίζει από το Μάη ότι ο δικός της εκλεγμένος εμπλέκεται προσωπικά. Σήμερα, τον καλεί σε παραίτηση, επειδή γνωρίζει ότι ούτως ή άλλως βγαίνει σε σύνταξη τον Αύγουστο.
Το «νέο», που ευαγγελίζονται οι δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ, είναι πλασμένο με τα ίδια φθαρμένα και σαπισμένα υλικά του ξεφτισμένου συνδικαλισμού. Ομοίως, οι δυνάμεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στην τράπεζα («Πρόταση Προοπτικής») συγκαλύπτουν τις δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ για να μπορούν και στο μέλλον να συνεργάζονται με την «κυβερνώσα αριστερά».
Η «Ενιαία» καταγγέλλει: «Η μόνη κερδισμένη από αυτή την ιστορία είναι η εργοδοσία. Εχουν βάλει στο χέρι τις παρατάξεις του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ, για να μπορούν χωρίς αντιδράσεις να περνούν τα αντεργατικά τους μέτρα. Κλείνουν τα στόματα των συνδικαλιστών, για να μην υπάρχουν αντιδράσεις όταν μας κόβουν τους μισθούς, όταν παραβιάζουν τον Κανονισμό, όταν ελαστικοποιούν και εντατικοποιούν την εργασία μας. Αυτό είναι εργοδοτικός συνδικαλισμός».

Ριζοσπάστης

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πέρυσι στο τέλος της χρονιάς η ΕΤ προέτρεψε σε εθελουσία έξοδο με σαφές χρονοδιάγραμμα πληρωμής μπόνους, εφάπαξ και σύνταξης. Οι προθεσμίες περνούν και το χρονοδιάγραμμα έχει πάει περίπατο. Όσοι έφυγαν αναμένουν στο ακουστικό τους.
Από την αρχή του χρόνου οι υπάλληλοι της ΕΤ μισθοδοτούνται με έναντι. Επιπλέον έχουν καβαλήσει απλήρωτα 15ήμερα. Η διοίκηση σκοπεύει λέει να καταργήσει το 15ήμερο και να το γυρίσει σε μηνιάτικο.
Καλοκαιριάτικα, τηλεοπτικό σποτ της ΕΤ μας ενημερώνει μέσω του ηθοποιού που μοιάζει με τον Κεδίκογλου, για την τράπεζα της νέας εποχής. Ενόψη της ανακεφαλαιοποίησης του φθινιπώρου.
Οι εργαζόμενοι της Εθνικής Ασφαλιστικής απολύονται για να επαναπροσληφθούν σαν ενοικιαζόμενοι...

ένας συνοδοιπόρος

Ανώνυμος είπε...

Παλιά τους τέχνη κόσκινο, των Πασόκων. Τώρα που μπήκαν στον Σύριζα θα άλλαζαν;