Τετάρτη 24 Απριλίου 2013

Κύριον Γιώργο Ι. Αλλαμανή, εφημερίδα ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ, ενταύθα




Αξιότιμε κύριε,
ως συνέχεια προηγούμενης επικοινωνίας μας,  θα ήθελα να σας ενημερώσω για μια εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί αυτό το Σαββατοκύριακο, 27 και 28 του Απρίλη, αφιερωμένη στον τόσο αγαπητό σας Μπέρτολτ Μπρεχτ.

Πρόκειται   για το διήμερο Επιστημονικό Συνέδριο που διοργανώνει η ΚΕ του ΚΚΕ [προσαρμοσμένο… όπως άλλωστε εκ των προτέρων γνωρίζετε, στην «αντίληψη Μπρεχτ (στα μέτρα μας) και ξερό ψωμί», στα  πλαίσια, ως συνήθως, της «ιδεολογικά μονολιθικής αντιμετώπισης του έργου του» και ασφαλώς τοποθετώντας το «στην κομματική προκρούστειο κλίνη»], αφιερωμένο στον κορυφαίο μαρξιστή διανοητή, δραματουργό, ποιητή και σκηνοθέτη με τίτλο: «Μπέρτολτ Μπρεχτ: Για τους σεισμούς που μέλλονται να ‘ρθούν».

Σας υπενθυμίζω πως πρόκειται για το ίδιο συνέδριο με το οποίο είχατε ασχοληθεί σε άρθρο σας στην εφημερίδα ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ (ΠΟΝΤΙΚΙ ART, τεύχος 307, στις 4 Απριλίου 2013) ανακοινώνοντας (από τότε) την… λήξη του, κάνοντας μάλιστα και αναφορά στους ομιλητές του!… (Να υποθέσω πως προηγείστε της εποχής σας ή απλά το παρακάνατε με την ταχύτητα στην μεταφορά της «είδησης»;…)

Οι εργασίες του Συνεδρίου θα πραγματοποιηθούν (στα σοβαρά όμως αυτή τη φορά) στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ, ξέρετε, στον Περισσό, το Σάββατο 27 (10.00–20.30) και την Κυριακή 28 Απρίλη (10.00–16.00). Πληροφορίες για το πρόγραμμα των εργασιών μπορείτε να πάρετε από εδώ.

Θα σας πρότεινα να διαθέσετε λίγο από τον πολύτιμο χρόνο σας παρακολουθώντας τις εργασίες του συνεδρίου (η είσοδος, όπως ανακοίνωσαν οι διοργανωτές, θα είναι ελεύθερη). Είναι μια μεγάλη ευκαιρία για εσάς   να ενημερωθείτε από πρώτο χέρι (και να λυθούν έτσι πολλές από τις «απορίες» σας) σχετικά με τον τρόπο που αντιμετωπίζουν οι κομμουνιστές το έργο του Μπρεχτ, και να διορθώσετε την εσφαλμένη «ενημέρωσή» σας για  συγκεκριμένες πτυχές της ζωής και του έργου του, στις οποίες αναφέρεστε και στο άρθρο σας.

Με την βεβαιότητα πως θα συνεχίσετε να προσφέρετε έγκυρη ενημέρωση στους αναγνώστες σας, σας χαιρετώ…

Μετά τιμής,

Ένας οικοδόμος

(παλιός ακροατής και –ενίοτε- αναγνώστης σας).

3 σχόλια:

TRASH είπε...

Ελπίζω να του το έστειλες και στο "ποντίκι". ¨οχι πως θα ιδρώσει το αυτί του, αλλά έτσι, για το γαμώτο...

Οικοδόμος είπε...

Είναι μια ευκαιρία να κάνει πραγματικό ρεπορτάζ. Επειδή "κόπτεται" για την αντικειμενική ενημέρωση...ιδού η Ρόδος...

Ανώνυμος είπε...

Γέλασα. Tέτοιο "δούλεμα" τους χρειάζεται. Να είσαι καλά.Ilief