Δευτέρα, 15 Απριλίου 2013

Μια είδηση, ένας συνειρμός
Ο Ρώσος δισεκατομμυριούχος, Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ, φέρεται ότι αγόρασε τον Σκορπιό, το ιδιόκτητο νησί του Έλληνα μεγιστάνα Αριστοτέλη Ωνάση, σύμφωνα με ειδησεογραφικά πρακτορεία, σε τιμή που ξεπερνά τα 100 εκατομμύρια δολάρια.

Δεν χρειάζονται πολλές αναλύσεις πολιτικής οικονομίας για να πεισθεί ο εργάτης και η εργάτρια, ο αυτοαπασχολούμενος, η γυναίκα του μικρομάγαζου, ο άνεργος, η απολυμένη γυναίκα, ο νέος και η νέα που δεν τολμούν να κάνουν οικογένεια, ο άρρωστος/η στο ράντζο του νοσοκομείου, ο άστεγος/η, ο φτωχός αγρότης και αγρότισσα και τόσοι άλλοι, θύματα του καπιταλισμού, για να σκεφτούν ότι οι κεφαλαιούχοι κάνουν πάρτι την ώρα που οι εργαζόμενοι, που παράγουν όλο αυτό τον αμύθητο πλούτο, βιώνουν μαζί με τα παιδιά τους τη βαρβαρότητα της ανεργίας, της φτώχειας και της εξαθλίωσης.

Αυτή την ανάπτυξη εννοούν η ΕΕ και όλοι οι θιασώτες του ευρωμονόδρομου.

Καπιταλιστική ανάπτυξη με ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων, όπου οι καπιταλιστές πατάνε επί πτωμάτων για να πετύχουν την πιο φτηνή εργατική δύναμη για να αυξήσουν την κερδοφορία τους, για να συσσωρεύσουν πλούτο. Ανάπτυξη από την οποία το μόνο που έχουν να κερδίσουν οι εργαζόμενοι είναι ένα ξεροκόμματο, για το οποίο μάλιστα θα παρακαλάνε.

«ΛΑΪΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ. Ο ΛΑΟΣ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ. Ο ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ ΑΝΑΓΚΑΙΟΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΑΙΡΟΣ»

Πόσο ρεαλιστικό και επίκαιρο το σύνθημα του ΚΚΕ στο 19ο συνέδριό του.

Κάλι Καρά

Δεν υπάρχουν σχόλια: