Πέμπτη 25 Απριλίου 2013

Ασπίδα αλληλεγγύης για να εμποδιστούν οι κατασχέσεις




Κώστας Γρηγοριάδης

Το μαρτύριο της σταγόνας ζουν δεκάδες χιλιάδες λαϊκά νοικοκυριά που τρέμουν στο ενδεχόμενο της κατάσχεσης μισθών, συντάξεων, τυχόν άλλων μικροεισοδημάτων και περιουσιακών στοιχείων, εξαιτίας της αδυναμίας τους να πληρώσουν τα χαράτσια, τους φόρους και μια σειρά άλλες οικονομικές υποχρεώσεις.
Θυμίζουμε ότι στις αρχές Απρίλη από το υπουργείο Οικονομικών εστάλησαν προειδοποιητικές επιστολές σε 2,5 εκατομμύρια «οφειλέτες» με ποσά μέχρι 3.000 ευρώ με τις οποίες τούς ζητούσαν να τακτοποιήσουν άμεσα τα ληξιπρόθεσμα χρέη τους προς το Δημόσιο.

Τα λαϊκά νοικοκυριά που χρωστάνε δεν μπορούν, δεν έχουν να πληρώσουν. Απέναντι σε αυτή την κατάσταση πρέπει να διαμορφωθεί ασπίδα αλληλεγγύης για να εμποδιστούν οι κατασχέσεις, να μην τρομοκρατήσουν το λαό οι απειλές για τα χρέη. Οποιος δεν έχει να πληρώσει να νιώσει την έμπρακτη αλληλεγγύη των εργατικών σωματείων, οργανώσεων αυτοαπασχολούμενων, γυναικών, των Λαϊκών Επιτροπών. Η ανάπτυξη του ταξικού κινήματος είναι η μοναδική ελπίδα και ασπίδα σωτηρίας απέναντι και στο μέτρο των κατασχέσεων. Ολοι για έναν και ένας για όλους. Κανένας μόνος του. Μπορούμε να τους σταματήσουμε!

Δεν υπάρχουν σχόλια: