Τετάρτη 3 Απριλίου 2013

Η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ μας απειλεί με κατασχέσεις - Να τους κόψουμε το βήχα!




Οι «προειδοποιητικές επιστολές» σε 2,5 εκατομμύρια ανθρώπους του μόχθου από το υπουργείο Οικονομικών, με τις οποίες ζητά να τακτοποιήσουν άμεσα τα ληξιπρόθεσμα χρέη τους στο Δημόσιο, ετοιμάζουν το έδαφος για την επιβολή μέτρων αναγκαστικής είσπραξης, κατάσχεσης μισθών, συντάξεων, τυχόν άλλων εισοδημάτων και περιουσιακών στοιχείων.

Πρόκειται για ποσά κάτω των 3.000 ευρώ στη συντριπτική τους πλειοψηφία, επομένως για εργαζόμενους, αυτοαπασχολούμενους, φτωχούς αγρότες. Η κυβέρνηση αφού τσάκισε μισθούς, συντάξεις και το εισόδημα των άλλων φτωχών λαϊκών στρωμάτων και επέβαλε άγρια φοροληστεία στο λαό τώρα ετοιμάζεται για άλλη μια έφοδο, που θα οδηγήσει σε ακόμη μεγαλύτερη εξαθλίωση. Κανείς μόνος του! Ολοι για έναν και ένας για όλους! Αγωνιστική αλληλεγγύη και δράση ώστε να υψωθεί τείχος υπεράσπισης των λαϊκών ανθρώπων από τις κατασχέσεις. Το οργανωμένο λαϊκό κίνημα μπορεί να αποτρέψει την ολοκληρωτική καταστροφή των λαϊκών ανθρώπων.


Εδώ να δεις!

Η πρώτη επιστολή από τις Εφορίες προς τα εκατομμύρια των αγρίως φοροληστευθέντων Ελλήνων απεστάλη. Ακολουθεί δεύτερη και θα έρθει και τρίτη... Εκεί, ειδικώς, στην τρίτη επιστολή, το υπουργείο Οικονομικών, σύμφωνα με όλες τις συγκλίνουσες πληροφορίες, θα ξεκαθαρίζει προς τα αγρίως φοροληστευθέντα εκατομμύρια των Ελλήνων ότι αν δεν έχουν να πληρώσουν οφειλές άνω των 300 ευρώ προς την Εφορία, τότε το κράτος των «σωτήρων» θα αρχίσει τις διαδικασίες κατάσχεσης μισθών, συντάξεων, καταθέσεων ή άλλων περιουσιακών στοιχείων...

Το σημειώνουμε διότι μόλις προχτές ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, ο κ. Προβόπουλος, δήλωσε στην κρατική τηλεόραση ότι κατασχέσεις, όπως αυτές που έγιναν στην Κύπρο, στην Ελλάδα δεν θα γίνουν. Αν μάλιστα το δούμε από τη σκοπιά του κ. Προβόπουλου, τότε ο διοικητής είναι ειλικρινέστατος. Και τούτο διότι στην Ελλάδα, εφόσον υλοποιηθούν οι σχεδιασμοί τους, ετοιμάζουν κάτι «άλλο», κάτι πολύ περισσότερο κι απ' ό,τι έγινε στην Κύπρο: Εδώ, δε θα περιοριστούν «μόνο» στις κατασχέσεις καταθέσεων. Εδώ ετοιμάζουν κατασχέσεις και των μισθών! Και των συντάξεων!

Νίκος Μπογιόπουλος


Να τους κόψουμε το βήχα!

[…] Το «κάτω οι φόροι και τα μέτρα που πνίγουν τη λαϊκή οικογένεια» είναι η δική μας αντίστοιχη απάντηση στο μέγεθος του πλήγματος που ετοιμάζουν. Στην ανάπτυξη ταξικού πόλου συσπείρωσης θα κριθεί και το ζωτικό ζήτημα της καταλήστευσης και απαλλοτρίωσης του λαϊκού εισοδήματος. Μετερίζια της αντεπίθεσης να γίνουν οι Λαϊκές Επιτροπές, το κάθε εργοστάσιο, οι χώροι δουλειάς, τα ταξικά συνδικάτα, οι γειτονιές, ο χώρος της Παιδείας, η νεολαία, παντού όπου χτυπά η καρδιά του εργάτη, του αυτοαπασχολούμενου, της φτωχής αγροτιάς. Και να υπάρχει ετοιμότητα αντιμετώπισης και αποτροπής των κατασχέσεων των λαϊκών νοικοκυριών. Κανένας μόνος του. Μπορούμε να τους σταματήσουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: