Πέμπτη, 18 Απριλίου 2013

Αυτή είναι η «ανάπτυξή» τους: Ο υφυπουργός Δικαιοσύνης επιβεβαίωσε ότι ψάχνουν στρατόπεδο στην Αττική για να γίνει φυλακή για όσους χρωστούν!
"Σε αναζήτηση στρατοπέδου προκειμένου να μεταφερθούν εκεί οι κρατούμενοι για οικονομικά εγκλήματα βρίσκεται το υπουργείο Δικαιοσύνης σύμφωνα με όσα ανέφερε στην Βουλή ο υφυπουργός Κώστας Καραγκούνης.

Ειδικότερα, ο κ. Καραγκούνης μιλώντας για το πρόβλημα της συμφόρησης των ελληνικών σωφρονιστικών καταστημάτων, εξήγησε ότι «αναζητούνται χώροι, σε αγροτικά καταστήματα κράτησης για όσους έχουν ποινές έως δύο έτη και έχουν διαπράξει οικονομικά εγκλήματα» και στην συνέχεια πρόσθεσε πως «μέχρι να ολοκληρωθούν οι νέες δομές στα αγροτικά καταστήματα αναζητούμε προσωρινές λύσεις. Όντως αναζητούμε στρατόπεδο εντός της Αττικής ώστε με την κατάλληλη διαμόρφωση να πάνε εκεί οι άνθρωποι και να έχουν ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης». […]

Πάντως, ο κ. Καραγκούνης συνομιλώντας με κοινοβουλευτικούς συντάκτες  έσπευσε να διευκρινίσει ότι το υπουργείο αναζητεί διάφορες δομές για την προσωρινή φύλαξη των κρατουμένων ήπιας παραβατικότητας και όχι αποκλειστικά χώρους στρατοπέδων. Σημείωσε ότι «οι βασικές μας προτεραιότητες για την αποσυμφόρηση των φυλακών είναι το βραχιολάκι και η διαμόρφωση των αγροτικών φυλακών όπου θα μεταφερθούν  όσοι έχουν ποινές έως δύο έτη και βαρύνονται με οικονομικά εγκλήματα» και εξήγησε: «Μέχρι να διαμορφωθούν οι αγροτικές φυλακές αναζητούμε άλλες δομές, όπως στρατόπεδα, όπως ένας χώρος στην Κασσάνδρα για τοξικομανείς για την προσωρινή τους κράτηση. Σε κάθε περίπτωση δεν μιλάμε για στρατόπεδα συγκέντρωσης»."

Δεν υπάρχουν σχόλια: