Τετάρτη, 24 Απριλίου 2013

ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2013 - Εργοστάσιο το εργοστάσιο για την επιτυχία της απεργίας
Εντείνονται οι προετοιμασίες των ταξικών δυνάμεων για την επιτυχία της Πρωτομαγιάτικης απεργίας. Εργοστάσιο το εργοστάσιο, γραφείο το γραφείο, επιχείρηση την επιχείρηση, οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ, οι Ομοσπονδίες, τα Συνδικάτα και τα Σωματεία, συζητούν με τους εργαζόμενους έτσι ώστε η απεργία της 1ης Μάη, να γίνει εφαλτήριο νέων, ακόμη μεγαλύτερων, ταξικών αγώνων. Ταυτόχρονα, καλούν τους εργάτες να «σπάσουν» στην πράξη την απόπειρα της κυβέρνησης και της εργοδοσίας να μεταθέσουν την αργία της Πρωτομαγιάς για την Τρίτη 7 Μάη.

Η απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Αθήνα θα γίνει στο Σύνταγμα στις 10.30 π.μ., στη Θεσσαλονίκη στις 10.30 π.μ. στο Αγ. Βενιζέλου και στον Πειραιά στις 10.30 π.μ. στην πλατεία Καραϊσκάκη.

Τη μέρα της Πρωτομαγιάς αντιπροσωπείες του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου, τιμώντας τους αγώνες και θυσίες της εργατικής τάξης της χώρας μας για τα δικαιώματα των εργαζομένων και την 1η Μάη, μέρα σύμβολο του διαχρονικού αγώνα της παγκόσμιας εργατικής τάξης, θα καταθέσει στεφάνια στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής στις 9 το πρωί και στο Πολυτεχνείο στις 8:30 το πρωί την Τετάρτη 1η Μάη.
Στο «φουλ» οι προετοιμασίες

Στο μεταξύ, Συνδικάτα, Εργατικά Κέντρα και Ομοσπονδίες ετοιμάζουν πολύμορφα την απεργιακή μάχη της φετινής Πρωτομαγιάς.

-- Σήμερα, Τετάρτη 24 Απρίλη:

    Το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου εκδήλωση στις 7 μ.μ. στο εργατικό κέντρο εκδήλωση αφιερωμένη στην εργατική νεολαία.
    Η Γραμματεία Επαγγελματιών Οδηγών του ΠΑΜΕ πραγματοποιεί σύσκεψη στις 7 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά.
    Το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας προχωρά σε δίωρες στάσεις εργασίας στα εργοτάξια Ρέμα Εσχατιάς (7 - 9 π.μ.) και διαπλάτυνσης της οδού Σπάτα - Λούτσα (10 π.μ. - 12 μ.), για την προετοιμασία της απεργίας.
    Το Σωματείο Εμπορικών - Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Υπαλλήλων σε Επιχειρήσεις Προσφοράς Υπηρεσιών Ν. Φλώρινας πραγματοποιεί σύσκεψη για την Πρωτομαγιά.
    Σύσκεψη σωματείων και εργαζομένων διοργανώνει η Γραμματεία Καβάλας του ΠΑΜΕ, στις 6.30 μ.μ., στο ξενοδοχείο «ΕΣΠΕΡΙΑ».

-- Την Πέμπτη 25 Απρίλη:

    Το Συνδικάτο Επισιτισμού - Τουρισμού Ξενοδοχείων Αττικής, πραγματοποιεί στα γραφεία του στις 8 μ.μ., εκδήλωση - αφιέρωμα στην Εργατική Πρωτομαγιά και με τίτλο: «Η εξέγερση των εργατών του Σικάγου μας δείχνει το δρόμο. Οχι στη σύγχρονη σκλαβιά». Θα ακολουθήσει γλέντι με αφιέρωμα στο εργατικό τραγούδι. Την εκδήλωση επιμελείται και οργανώνει η Επιτροπή Νέων του συνδικάτου.
    O Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων, θα προχωρήσει σε Γενική Συνέλευση 6 μ.μ., στο ΕΚΑ.
    Η Γραμματεία Επισιτισμού Τουρισμού Ρόδου του ΠΑΜΕ, συλλαλητήριο για τα μεγάλα προβλήματα των ξενοδοχοϋπαλλήλων στις 6.30 μ.μ. στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου.
    Το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας προχωρά σε δίωρες στάσεις εργασίας στα έργα του ΜΕΤΡΟ (10 π.μ. - 12 μ.) και στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (2 - 4 μ.μ.).

Δεν υπάρχουν σχόλια: