Τετάρτη 3 Απριλίου 2013

ΑΓΓΛΙΑ – Σάντερλαντ: Αντιδρούν στην πρόσληψη του φασίστα Ντι Κάνιο



Ο -χαιρετώντας… αρχαιοελληνικά- Ντι Κάνιο
Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζονται οι αντιδράσεις στη Σάντερλαντ για την πρόσληψη του δηλωμένου υποστηρικτή του φασισμού Ιταλού Πάολο Ντι Κάνιο στο πόστο του νέου τεχνικού της ομάδας. Ο Ιταλός προπονητής παρουσιάστηκε την Τρίτη από τους ανθρώπους της ομάδας, αλλά ήδη έχουν υπάρξει οι πρώτες αντιδράσεις, ενώ αναμένεται και συνέχεια. Στην καριέρα του έχει προκαλέσει αρκετές αντιδράσεις τόσο ως παίκτης όταν χαιρετούσε φασιστικά αγωνιζόμενος στη Λάτσιο όσο και σαν προπονητής, είτε με τις δηλώσεις του είτε με τις ενέργειές του (κυρίως στον υπερβάλλοντα ζήλο και σχεδόν δικτατορικό τρόπο που δείχνει σε ζητήματα πειθαρχίας των παικτών). Το χορό άνοιξε η παραίτηση του μέλους του διοικητικού συμβουλίου της ομάδας και πρώην υπουργού των Εξωτερικών με τους Εργατικούς Ντέιβιντ Μίλιμπαντ, η οποία υποβλήθηκε αμέσως μόλις ανακοινώθηκε η πρόσληψη του Ντι Κάνιο.

Στο ίδιο μήκος κύματος και η δήλωση του Ντέιβ Χούπερ, γενικού γραμματέα του Συλλόγου Ανθρακωρύχων του Ντάρχαμ, ο οποίος τόνισε: «Εγώ όπως και χιλιάδες ανθρακωρύχοι υποστηρίζουμε τη Σάντερλαντ και είμαστε παθιασμένοι με το ποδόσφαιρο. Μαχόμαστε σκληρά για τα δικαιώματα των εργαζομένων, τα οποία εκμηδενίστηκαν από το φασισμό της Γερμανίας, της Ιταλίας, της Ισπανίας και της Χιλής. Η πρόσληψη του Ντι Κάνιο είναι ντροπή και προδοσία για όλους όσους πολέμησαν και πέθαναν από το φασισμό». Επίσης ο υπεύθυνος για το περιοδικό της Σάντερλαντ «A Love Supreme», βετεράνος πολέμου, είπε: «Εχουμε μερικούς μεγαλύτερους αναγνώστες οι οποίοι πάλεψαν στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, έναν πόλεμο κατά του φασισμού. Ολοι αυτοί αισθάνονται πως δεν μπορούν να υποστηρίζουν πλέον το σύλλογο».

Την ίδια ώρα έχουν ήδη δημιουργηθεί, σύμφωνα με την εφημερίδα «Sun», γκρουπ στο Facebook μέσω των οποίων οπαδοί διαμαρτύρονται, ενώ υπάρχει και μια διαδικτυακή αίτηση για υπογραφές προκειμένου να ζητήσουν την απόλυση του Ντι Κάνιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: