Δευτέρα, 8 Απριλίου 2013

«Ωραίο μου πλυντήριο»…Το ξέρω πως πρόκειται για «απρέπεια», να χρησιμοποιώ τον τίτλο μιας κλασικής και  όμορφης ταινίας του παγκόσμιου κινηματογράφου για τίτλο μιας ανάρτησης που αφορά ό,τι πιο σιχαμερό κυκλοφορεί στο χώρο της δημοσιογραφίας και της πολιτικής σκηνής (και όχι μόνο…). Ξέπλυμα μαύρων «ιδεών» (όπως λέμε «μαύρου χρήματος») ήταν αυτό που έγινε στην τηλεοπτική ναυαρχίδα της άρχουσας τάξης, με τον δημοσιογράφο Τράγκα να καλεί όχι έναν… αλλά τέσσερις (4!) χρυσαυγίτες και να τους «διευκολύνει» στην ανάλυση των «θέσεων» της συμμορίας τους σαν σε προεκλογική περίοδο. Καλύτερο δώρο δεν θα μπορούσαν να περιμένουν οι ναζιστές από... το σύστημα που –κατά τα άλλα- τόσο… καταγγέλουν. Είπαμε, «η δημοκρατία δεν έχει αδιέξοδα», αλλά κι αν βρει, έχει τους «τρόπους» και τους ανθρώπους να τα ξεπερνάει…(Οικ.)

«Ο ελεύθερος σκοπευτής»

Της Κάλι Καρά    (από τον 902.gr)                
                        
Στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ τέσσερα πρωτοπαλίκαρα της Χρυσής Αυγής και ο «ελεύθερος σκοπευτής» δημοσιογράφος κος Τράγκας επί το έργο...
Αφορμή τα ευτράπελα που συνέβησαν στην προανακριτική, τα οποία αποτελούν πρόσφορο κλίμα για να μη βγει άκρη για την περιβόητη «Λίστα Λαγκάρντ», όπως και για τόσες άλλες υποθέσεις.
Με εύστοχες και απανωτές «πάσες» του δημοσιογράφου ξεδιπλώθηκαν οι θέσεις του φασιστικού - ναζιστικού αυτού μορφώματος.
Νοσταλγοί της επτάχρονης δικτατορίας στη χώρας μας εμφανίστηκαν και σαν θύματα πολιτικού διωγμού.
Στην περίπτωση που θα κάνουν κυβέρνηση, δεν είπαν με ποιο τρόπο, αλλά θα αδειάσουν τη χώρα από τους μετανάστες, θα απαγορεύσουν την αναπαραγωγή σε ανθρώπους με νοητικά νοσήματα, θα απαγορεύσουν την έκτρωση και τόσα άλλα προκλητικά που πρέπει να προβληματίσουν όσους έριξαν στην κάλπη το ψηφοδέλτιο των απόγονων των Ες - Ες, των ταγματασφαλιτών, των νοσταλγών της χούντας.
Μόνο το οργανωμένο εργατικό και λαϊκό κίνημα στους χώρους δουλειάς και οι λαϊκές επιτροπές στις γειτονιές, μπορεί να αντιμετωπίσουν αυτό το επικίνδυνο εργαλείο της κυρίαρχης τάξης, τον προστάτη του σάπιου καπιταλιστικού συστήματος, τον τρομοκρατικό μηχανισμό κατά του εργατικού λαϊκού κινήματος.
 Ο λαός έχει πείρα και μνήμη και μπορεί να τους απομονώσει. Να  τους αποκαλύπτει, να μπλοκάρει με κάθε τρόπο τους τραμπουκισμούς, τις επιθέσεις αλλά και τις τάχα ανθρωπιστικές τους κινήσεις.
Μαζί με αυτούς να αποκαλύπτει και να απομονώνει όλους όσοι δημιουργούν φιλικό περιβάλλον για την επώαση του «αυγού του φιδιού», όπου και αν βρίσκονται.
Στο λαϊκό κίνημα χρεώνεται η απομόνωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: