Παρασκευή, 19 Απριλίου 2013

Παρά τα «προγράμματά» τους η ανεργία... θριαμβεύει. Οι εργαζόμενοι κρατούν τη λύση στα χέρια τους
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ το Γενάρη η ανεργία έφτασε στο 27,2% και οι άνεργοι στο 1.348.742. Από τα ίδια στοιχεία προκύπτει πως επιδοτείται (με την ελεημοσύνη των 360 ευρώ) μόλις το 18% των εγγεγραμμένων ανέργων (περισσότεροι αριθμοί εδώ.) Να σημειωθεί εδώ  πως οι  αριθμοί που ανακοινώνονται δεν αποτυπώνουν το πραγματικό μέγεθος της ανεργίας που είναι ακόμα μεγαλύτερη. Χτες όμως έγινε γνωστό και κάτι πολύ ενδιαφέρον. Ο διοικητής του ΟΑΕΔ μίλησε «για τα 74 προγράμματα που εφαρμόζει ο οργανισμός από το '10 έχοντας, με τον τρόπο αυτό, συγκρατήσει την αύξηση της ανεργίας κατά 5% - 7% !! (η είδηση από εδώ).

Αποδεικνύεται για μια ακόμη φορά και με τρόπο πανηγυρικό πως οι πολιτικές της τρόικα και της συγκυβέρνησης  που στο όνομα της «ανταγωνιστικότητας» της ελληνικής οικονομίας, τσακίζουν την τιμή της εργατικής δύναμης προς όφελος των καπιταλιστών, καταργώντας τις συλλογικές συμβάσεις, «απελευθερώνοντας» τις απολύσεις, «νομιμοποιώντας» την ανασφάλιστη και μαύρη εργασία, λεηλατώντας τους μισθούς και καθιερώνοντας «ευέλικτες»  μορφές απασχόλησης αντί για πραγματική δουλειά, είναι αυτές που παράγουν την ανεργία.

Το ίδιο το καπιταλιστικό σύστημα είναι αυτό που παράγει την ανεργία και τα διάφορα «προγράμματα» ή «δράσεις» που κάθε τόσο εξαγγέλονται από τους αρμόδιους παράγοντες, ούτε βοηθούν ουσιαστικά τους ανέργους, ούτε φυσικά λύνουν το πρόβλημα της ανεργίας. Αυτοί που μπορούν να το λύσουν οριστικά και αμετάκλητα είναι οι ίδιοι οι εργαζόμενοι, ανατρέποντας το σάπιο σύστημα που τους «σκοτώνει» μέρα με τη μέρα, και αποφασίζοντας οι ίδιοι για το μέλλον τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: