Παρασκευή, 26 Απριλίου 2013

Ο τρικομματικός εμπαιγμός δεν έχει όρια
Πόσο προκλητικός είναι ο πρωθυπουργός, τη στιγμή που υλοποιεί μια ακόμη δέσμη αντιλαϊκών μέτρων με το πολυνομοσχέδιο που φέρνει στη Βουλή για ψήφιση, να ζητά από ένα λαό να περιμένει να δει το φως της καπιταλιστικής ανάπτυξης στην άκρη του τούνελ.

Ένα λαό που τον μαστίζει η ανεργία, η φτώχεια και η ανέχεια, με ερείπια και αποκαΐδια τις εργασιακές και τις λαϊκές κατακτήσεις του.

Ένα λαό που, όπως κατέγραψε στην έκθεσή της η UNICEF την ευημερία των παιδιών στην πρώτη δεκαετία αυτού του αιώνα, η χώρα μας κατέχει την 25η θέση ανάμεσα στις 29 χώρες της έρευνας.

Ένα λαό που στέλνει παιδιά υποσιτισμένα να λιποθυμούν στα σχολειά, να ψάχνουν στα σκουπίδια για φαγητό (Ηράκλειο), να περιμένει από εθελοντές γιατρούς να εμβολιάσει τα ανασφάλιστα παιδιά, να έχουν στερέψει τα εμβόλια στα νοσοκομεία και ο πρωθυπουργός να εγκαλεί την υφυπουργό του γιατί δεν ενημερώθηκε!

Εξίσου προκλητικοί και οι εταίροι της τρικομματικής κυβέρνησης που προσπαθούν να αθωώσουν τις υπογραφές τους κάτω από τα χαράτσια, τους φόρους, τις απολύσεις, από κάθε αντιλαϊκό - αντεργατικό μέτρο. Το μεν ΠΑΣΟΚ πλασάροντας ως φιλολαϊκή την πρότασή του για τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση, λες και θα ανασάνει ο ελληνικός λαός από την απελπισία που τον έχουν ρίξει αν ο «φραπές» από 2,5 ευρώ γίνει 2 ευρώ. Η δε ΔΗΜΑΡ φωνασκεί τάχα για ρυθμίσεις στα χαράτσια της ΔΕΗ για τους μακροχρόνια άνεργους.

Ως πότε όλα αυτά τα φύκια για μεταξωτές κορδέλες;

Ο λαός τώρα πρέπει να βγάλει ουσιαστικά πολιτικά συμπεράσματα. Να γυρίσει την πλάτη τόσο στις τρικομματικές κυβερνητικές τρίπλες ότι «οι θυσίες πιάνουν τόπο και φτάνουν στο τέλος» όσο και στον ΣΥΡΙΖΑ ότι με ένα άλλο μείγμα διαχείρισης, εντός των τειχών της ΕΕ θα τον σώσει.

Ο λαός τώρα να δώσει τη δική του απάντηση, οργανώνοντας και δυναμώνοντας τη λαϊκή συμμαχία, για να απαλλαγεί οριστικά από τα μνημόνια, τα αντιλαϊκά μέτρα, την ΕΕ, τα μονοπώλια. Μόνο έτσι θα σώσει τα παιδιά του από τις βδέλλες της εκμετάλλευσης.

Κάλι Καρά

Δεν υπάρχουν σχόλια: