Σάββατο, 20 Απριλίου 2013

ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ: Στο «φουλ» οι μηχανές για την επιτυχία της απεργίας της 1ης ΜΑΗ

Συνελεύσεις, συσκέψεις και συζητήσεις. Τα συνδικάτα αξιοποιούν κάθε μέσο για να φτάσει το μήνυμα της Πρωτομαγιάτικης απεργίας στους εργαζόμενους και όλο το λαό.
Νέες αποφάσεις συμμετοχής στην απεργία παίρνονται διαρκώς: Ενωση Ηλεκτροτεχνιτών Νομού Αττικής, Σωματείο Εργαζομένων ΕΒΓΑ, Σωματείο Εργαζομένων SOFTEX και Κλαδικό Συνδικάτο Ποτών - Τροφίμων Νομού Αχαΐας.
Χτες, το Εργατικό Κέντρο Λάρισας έδωσε συνέντευξη Τύπου καλώντας σε μαζική συμμετοχή στην απεργία και τη συγκέντρωση που θα γίνει στις 10 π.μ., στην κεντρική πλατεία της Λάρισας. Αναφερόμενοι στη σφοδρή επίθεση που δέχεται η εργατική τάξη από το κεφάλαιο και την κυβέρνησή του και τόνισαν: «Υπάρχει διέξοδος! Να ανασυντάξουμε το συνδικαλιστικό κίνημα, σε ταξική κατεύθυνση. Να βαδίσουμε στο δρόμο της λαϊκής συμμαχίας με τους μικρούς αγρότες και ΕΒΕ. Ετσι θα αλλάξει ο σημερινός αρνητικός συσχετισμός δύναμης».
Το ΕΚΛ κήρυξε στάση εργασίας μιας ώρας, για τη Δευτέρα 29 και την Τρίτη 30 Απρίλη, προκειμένου να πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις για την Πρωτομαγιά από τους εργαζόμενους στους χώρους δουλειάς. Επίσης μεταξύ άλλων οργανώνει:
* Την Τρίτη 23 Απρίλη, στις 7.30 μ.μ, στην αίθουσα συνελεύσεων του Εργατικού Κέντρου, εκδήλωση - συζήτηση με θέμα: «Εργατικό κίνημα - γραμμή ενσωμάτωσης ή ανατροπής - Η πείρα της Αργεντινής».
* Την Παρασκευή 26 Απρίλη, στις 8 μ.μ, στην κεντρική πλατεία Λάρισας, πολιτιστικό αφιέρωμα στην Εργατική Πρωτομαγιά από τη θεατρική ομάδα του ΕΚΛ και μουσικούς.
Πολύμορφη είναι η δράση και των συνδικάτων της περιοχής. Για παράδειγμα, το Συνδικάτο Εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση Νομού Λάρισας οργανώνει μουσικοθεατρικό αφιέρωμα, με τίτλο «Γεια σου Περήφανη και Αθάνατη Εργατιά», στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας τη Δευτέρα 29 Απρίλη, στις 9 μ.μ.
Δράσεις συνδικάτων
-- Σήμερα Σάββατο 20 Απρίλη:
  • Το παράρτημα Ιλίου - Καματερού - Πετρούπολης του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας προχωρά σε εκδήλωση με προβολή της ταινίας «Ο Αληθινός Φασισμός», στις 7.30 μ.μ., στο θεατράκι «Μελίνα Μερκούρη» στον Αγιο Φανούριο στο Ιλιον, στα πλαίσια των εκδηλώσεων του Συνδικάτου μας για την 1η Μάη.
  • Το παράρτημα Βορείων και Βορειοανατολικών περιοχών του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας, πραγματοποιεί λαϊκό γλέντι στις 9.00 μ.μ. στη Λεωφόρο Μαραθώνος 96 στο Γέρακα (δίπλα από τα γραφεία του παραρτήματος).
-- Την Κυριακή 21 Απρίλη:
  • Το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων Πειραιά προχωρά σε γενική συνέλευση στις 5 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά.
  • Η Ενωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Ξάνθης, πραγματοποιεί Γενική Συνέλευση, στις 6.30 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο.
  • Το Σωματείο Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Ξάνθης, προχωρά σε Γενική Συνέλευση. Επίσης, οργανώνει δύο εκδηλώσεις, στους οικισμούς των Κιμμερίων και του Δροσερού, για τις ιστορικές κατακτήσεις του Οικοδομικού κινήματος.
-- Τη Δευτέρα 22 Απρίλη το Εργατικό Κέντρο Βορείου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου καλεί σε σύσκεψη στο Εργατικό Κέντρο στις 7 μ.μ.
-- Την Τετάρτη 24 Απρίλη:
  • Το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου τιμώντας τους αγώνες της εργατικής τάξης οργανώνει εκδήλωση στις 7 μ.μ. στο εργατικό κέντρο εκδήλωση αφιερωμένη στην εργατική νεολαία, τα προβλήματα και τους αγώνες της.
  • Το κλαδικό Συνδικάτο Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών Νομού Αττικής, προχωρά σε Γενική Συνέλευση, για την οργάνωση της απεργίας της Πρωτομαγιάς και την υπογραφή κλαδικής ΣΣΕ.
  • Στα εργοστάσια ελαιουργοσαπουνοποιίας (ΠΑΠΟΥΤΣΑΝΗΣ, ΜΙΝΕΡΒΑ, ΕΛΑΪΔΑ, ΚΟΛΓΚΕΪΤ κλπ.), θα γίνει συνεδρίαση της διοίκησης για την οργάνωση των εκδηλώσεων - που θα διεξαχθούν παραμονές της απεργίας στα εργοστάσια του κλάδου - αλλά και για τα παραπέρα οργανωτικά μέτρα για την περιφρούρηση της απεργίας.
-- Την Πέμπτη 25 Απρίλη:
  • Το Συνδικάτο Επισιτισμού - Τουρισμού Ξενοδοχείων Αττικής, πραγματοποιεί στα γραφεία του στις 8 μ.μ., εκδήλωση - αφιέρωμα στην Εργατική Πρωτομαγιά και με τίτλο: «Η εξέγερση των εργατών του Σικάγου μας δείχνει το δρόμο. Οχι στη σύγχρονη σκλαβιά». Θα ακολουθήσει γλέντι με αφιέρωμα στο εργατικό τραγούδι. Την εκδήλωση επιμελείται και οργανώνει η Επιτροπή Νέων του συνδικάτου.
  • O Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων, θα προχωρήσει σε Γενική Συνέλευση 6 μ.μ., στο ΕΚΑ.
Ριζοσπάστης

Δεν υπάρχουν σχόλια: