Παρασκευή, 26 Απριλίου 2013

Έκτακτο: Διαλύεται η ΓΣΕΕ!
Μετά τη σημερινή συνάντηση με τους εκπροσώπους των εργοδοτικών οργανώσεων, που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της εργατικής Συνομοσπονδίας ώστε να αρχίσει ο διάλογος για την υπογραφή νέας Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Γιάννης Παναγόπουλος, ανακοίνωσε ότι το τριτοβάθμιο συνδικαλιστικό όργανο των εργαζομένων στον ιδιωτικό και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα θα διαλυθεί.

Όπως χαρακτηριστικά τόνισε “η διάλυση είναι μία στάση ευθύνης απέναντι στους εργαζόμενους που αμείβονται με μισθούς πείνας, στους εκπροσώπους των εργοδοτικών φορέων, που βρίσκονται στο στόχαστρο ενός ανελέητου κυνηγιού από την τρόικα, αλλά και στην κυβέρνηση του τόπου, ιδιαίτερα απέναντι στο μεγάλο, από κάθε άποψη, έλληνα πολιτικό, Ευάγγελο Βενιζέλο”. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες η ανακεφαλαιοποίηση της ΓΣΕΕ θα γίνει, στο σύνολο της, από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και κυβερνητικές πηγές εκφράζουν την αισιοδοξία τους ότι θα βρεθεί πολύ σύντομα επενδυτής. Μάλιστα υπάρχουν σκέψεις η ΓΣΕΕ να ενταχθεί στο υπό πώληση πακέτο του ΟΠΑΠ.

Για το θέμα ρωτήθηκε και ο Δημήτρης Μελισσανίδης ο οποίος, αφού άναψε το πούρο του, είπε πως προτιμά να αγοράσει τη ΔΗΜΑΡ, ανεξάρτητα από το σε ποια κατηγορία του ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος θα παίζει την επόμενη σεζόν. Σε σχόλιο του γραφείου Τύπου του ΠΑΣΟΚ – Κόμμα της Ενωμένης Δεξιάς, υπογραμμίζεται πως ο Γιάννης Παναγόπουλος έκανε το πατριωτικό του καθήκον και διέλυσε έναν αναχρονιστικό θεσμό που κρατούσε άθαφτο το πτώμα της Ελλάδας του χθες. “Με την απόφαση Παναγόπουλου ανοίγει μία νέα σελίδα.

Η Ελλάδα της ανάπτυξης σηκώνει κεφάλι, σηκώνει τα μανίκια και θάβει τριτοκοσμικές καταστάσεις, όπως ο απαρχαιωμένος και άθλιος θεσμός των συλλογικών συμβάσεις εργασίας. Ζήτω η εργοδοσία, ζήτω ο Σαμαράς, ζήτω οι αυτοκινητόδρομοι” σημειώνεται χαρακτηριστικά από την Ιπποκράτους. Ανακοίνωση από το Μέγαρο Μαξίμου θα βγει αργότερα, καθώς ο Κεδίκογλου βλέπει “136” στη ΝΕΤ και ο Μουρούτης διαβάζει το νέο τεύχος του Μίκυ Μάους.

Δαιμόνια δικός σας, Πίκος Απίκος

Πηγή: alterthess

Δεν υπάρχουν σχόλια: