Τρίτη, 23 Απριλίου 2013

Αυγή: Άλλο ένα άρθρο καρμπόν με τις αστικές φυλλάδες και εμετικά ψέματα
Άλλο ένα άρθρο καρμπόν για το ΚΚΕ, με τα ίδια ψέματα, τις ίδιες λέξεις και τα ίδια σενάρια, δημοσιεύτηκε σήμερα, αυτή τη φορά στην «Αυγή». Άργησε λίγο η εφημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ συγκριτικά με τις περισσότερες αστικές εφημερίδες που είχαν την περασμένη Κυριακή τα πανομοιότυπα άρθρα – φωτοτυπίες για το ΚΚΕ, παρόλο που άλλες φορές η «Αυγή» είναι η πρώτη που σέρνει το χορό των εμετικών άρθρων σε βάρος του ΚΚΕ.

Το σημερινό «ρεπορτάζ» της «Αυγής» είναι βγαλμένο από την ίδια κοιλιά που γέννησε και τα ρεπορτάζ του υπόλοιπου αστικού Τύπου. Γι' αυτό και περιέχει ακριβώς τα ίδια σενάρια για δήθεν καταμερισμούς στελεχών, εντελώς όμοιες ιστορίες φαντασίας για στελέχη που υποτίθεται ότι ελέγχουν το Κόμμα, απόλυτα ίδιους χαρακτηρισμούς μέχρι και ολόιδιες λέξεις με τις οποίες χαρακτηρίζεται το ένα ή το άλλο στέλεχος. Είναι πλέον φανερό ότι ένα «σκονάκι» κάνει το γύρο ορισμένων δημοσιογραφικών γραφείων... Η επεξεργασία του ψέματος, της σπίλωσης, της δυσφήμισης είναι φαίνεται κοινή επεξεργασία κάποιων που υποτίθεται κάνουν «δημοσιογραφία».

Στο δικό της άρθρο, η «Αυγή» φανερώνει πόσο πολύ έχει πειράξει τις εφημερίδες των αστών και των οπορτουνιστών το γεγονός ότι το ΚΚΕ δεν αλλάζει την επαναστατική του στρατηγική και δεν γίνεται άλλο ένα κόμμα του συστήματος. Η «Αυγή» φτάνει στο σημείο να μιλάει για «“εκ κατασκευής” ελεγμένο συνέδριο». Αφήνουμε στην άκρη την ανυπόστατη συκοφαντία της «Αυγής» περί «ελεγχόμενων» συνεδρίων, που αποτελεί ύβριν προς όλα τα μέλη του ΚΚΕ και επιπλέον είναι ένα μεγάλο ψέμα. Τα περί «κατασκευασμένων» συνεδρίων και «μαγειρεμάτων» η «Αυγή» πρέπει να τα αναζητήσει αλλού και όχι στο ΚΚΕ, που οι διαδικασίες είναι κρυστάλλινες και οι αποφάσεις λαμβάνονται συλλογικά.

Η εφημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ, κρίνοντας, προφανώς, εξ ιδίων τα αλλότρια και επιχειρώντας να χτυπήσει το ΚΚΕ με επιχειρήματα που ταιριάζουν στα άλλα κόμματα και όχι στο ΚΚΕ, φτάνει στο σημείο να ισχυριστεί ότι «η ηγεσία δε διακινδύνευσε ούτε ένα λεπτό την εξουσία της, καθώς είχε προωθήσει, αρκετούς μήνες πριν το συνέδριο, σε “προβληματικές” οργανώσεις είτε μέλη της ΚΝΕ είτε μέλη προσκείμενα στην ίδια από άλλες οργανώσεις, αλλάζοντας τους συσχετισμούς». Για να επιτελέσει τον αντιΚΚΕ ρόλο της η «Αυγή» πέφτει τόσο χαμηλά ώστε να αναπαράγει ψεύδη και μπουρδολογίες. Εμείς μόνο θα θυμίσουμε ότι κατά την τετράμηνη προσυνεδριακή διαδικασία έγιναν συζητήσεις σε όλες τις Κομματικές Οργανώσεις Βάσης και σε χιλιάδες τόπους δουλειάς και λαϊκές γειτονιές, όπου οι Θέσεις της ΚΕ για το 19ο Συνέδριο συζητήθηκαν πλατιά. Να θυμίσουμε επίσης ότι για τις Θέσεις της ΚΕ και το νέο Πρόγραμμα του ΚΚΕ ψήφισαν υπέρ το 96,8% των κομματικών μελών, κατά το 1,65% και λευκό το 1,55%. Για το νέο Καταστατικό ψήφισαν υπέρ το 97,3% των κομματικών μελών, κατά το 1,21% και λευκό το 1,49%. Παράλληλα, θετικά για τα προσυνεδριακά κείμενα εκφράστηκε στις Οργανώσεις της ΚΝΕ το 98,9% των μελών της και με κατά ή λευκό το 1,1%. Το, δε, Συνέδριο υιοθέτησε ομόφωνα το Πρόγραμμα, το Καταστατικό και την Πολιτική Απόφαση. Όλα αυτά τόσο η «Αυγή» όσο και άλλες αστικές εφημερίδες, που γράφουν τα ίδια με την «Αυγή», τα γνωρίζουν, αλλά δεν τα λένε και όταν τα λένε τα παρουσιάζουν ως «συμφωνίες νεκροταφείου» και «κατάπνιξη της διαφορετικής γνώμης»...

Ο αστικός και οπορτουνιστικός Τύπος στήνει ένα μοτίβο για το ΚΚΕ και το αναπαράγει με συντονισμένο και πανομοιότυπο τρόπο, γνωρίζοντας εκ των προτέρων ότι φλομώνει στο ψέμα τους αναγνώστες: Μέσα από μια προπαγάνδα του τύπου «πες πες ψέματα κάτι θα μείνει». Από αυτόν τον ντορό δε θα μπορούσε να λείπει η «Αυγή». Ίσως σήμερα, που ο ΣΥΡΙΖΑ μετεξελίσσεται σε σοσιαλδημοκρατικό κόμμα, σε ένα νέο ΠΑΣΟΚ, να φιλοδοξεί και η εφημερίδα του, η «Αυγή», να παίξει το ρόλο της «Αυριανής» της εποχής του Ανδρέα.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Kαρμπον-άρα
( http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=90939 )

Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2009
(..)Δεν φταίει ο... Λαζόπουλος

Το βράδυ της Τετάρτης στον έβδομο όροφο των γραφείων του ΚΚΕ στον Περισσό το κλίμα ήταν βαρύ, καθώς τα μέλη του Πολιτικού Γραφείου προσπαθούσαν να ερμηνεύσουν τους λόγους για τους οποίους, πρώτη φορά μετά τη διάλυση του ενιαίου Συνασπισμού, το 1991, το κόμμα σημείωνε κάμψη.

Ηδη είχαν γίνει αποδέκτες παραπόνων από μέλη της Κεντρικής Επιτροπής. Και -το κυριότερο- είχαν μπροστά τους μια επιστολή η οποία υπογραφόταν από στελέχη και μέλη μεγάλων οργανώσεων στην οποία, πρώτη φορά εδώ και καιρό, υπήρχαν αιχμές κατά της ηγετικής ομάδας: «Δεν είναι δυνατόν να φταίνε πάντα οι άλλοι. Δεν μπορούμε να επιμένουμε στην πρωτοπορία της εργατικής τάξης όταν δεν έχουμε καταφέρει να την ορίσουμε και να διακρίνουμε τα χαρακτηριστικά της και τις αλλαγές που έχει υποστεί... Δεν μπορεί σε συνθήκες οικονομικής κρίσης να παραβλέπουμε τα δομικά προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας και να παραπέμπουμε τη λύση τους στο σοσιαλιστικό μέλλον», αναφέρεται, σύμφωνα με πληροφορίες, στην επιστολή.

Και στη συνέχεια επισημαίνεται: «Γιατί αποκλείουμε τη συνεργασία με άλλες δυνάμεις στο όνομα της ιδεολογικής καθαρότητας; Γιατί επιμένουμε στον δημοκρατικό συγκεντρωτισμό; Γιατί συνεχίζουμε να επιμένουμε σε λάθος θεωρητικές αναλύσεις με αποκορύφωμα την αποκατάσταση του Στάλιν; Γιατί αδυνατούμε να καταλάβουμε ότι η ελληνική κοινωνία κινείται σε τελείως διαφορετικούς δρόμους; Είναι αναντίστοιχο το αποτέλεσμα, ίσως γιατί εμείς είμαστε σε αναντιστοιχία με την κοινωνία».

Προτάσεις για συνέδριο

Πρώτη φορά η ηγετική ομάδα του κόμματος βρίσκεται αντιμέτωπη με κλίμα αμφισβήτησης, το οποίο δεν μπορεί να αντιμετωπισθεί με τους «παραδοσιακούς» τρόπους. Η επωδός «δεν μας καταλαβαίνουν οι λαϊκές μάζες», ή «για όλα φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ και ο δικομματισμός» ή... ο Λαζόπουλος (όπως έγραψε ο «Ριζοσπάστης»!) δεν φαίνεται πλέον να συγκινούν τα μέλη.

Σε μια προσπάθεια να αντιστραφεί το κλίμα, οι Μ. Μαΐλης, Δ. Γόντικας και Π. Μεντρέκας πρότειναν τη διενέργεια έκτακτου συνεδρίου, ώστε να επιβεβαιωθούν η γραμμή του κόμματος και η τακτική του στις εκλογές. Η πρόταση απορρίφθηκε προς το παρόν, αφού θα ισοδυναμούσε με παραδοχή ήττας.

-Απορρίφθηκε επίσης και η πρόταση για «συνέδριο διαδοχής», αφού θα «έδειχνε» ως υπεύθυνη για το αποτέλεσμα την Αλέκα Παπαρήγα. Στην προσπάθεια, μάλιστα, να μην γενικευτεί το κλίμα απογοήτευσης, η γραμματέας του ΚΚΕ εγκαινιάζει νέα πορεία προς το λαό, αρχής γενομένης από σήμερα στον Πειραιά.

«Συνταγή παλιά και δοκιμασμένη, αλλά αμφιβόλου αποτελέσματος» σχολίαζαν στελέχη του ΚΚΕ, τα οποία προβλέπουν ότι «το κόμμα μπαίνει σε περίοδο κρίσης, εκτός και αν αποφασίσουμε να δούμε την αλήθεια κατάματα».
Φ. ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ(..)

Όπως παρατήρησε και ο TRASH,αυτά τα έγραφαν λίγο πριν το ΚΚΕ σαρώσει στις αυτοδιοικητικές εκλογές του '10. Ilief

Ανώνυμος είπε...

Nέες δημοσιογραφικές επιτυχίες των ΚΚΕδολόγων. Προσοχή στις ημερομηνίες

( http://www.902.gr/eidisi/politismos/13775/efialtis-aytos-o-mpreht#/0 )

Σάβ, 06/04/2013
(..)Δεν γνωρίζει άραγε ο Γ. Αλλαμανής ότι το επιστημονικό συνέδριο της ΚΕ του ΚΚΕ για τον Μπρεχτ έχει εξαγγελθεί για τις 27-28 Απρίλη και επομένως δεν έχει ακόμη πραγματοποιηθεί;(..)


( http://rizospastis.gr/columnPage.do?publDate=16/4/2013&id=14547&columnId=161 )

Τρίτη 16 Απρίλη 2013
(..)Προσπαθώντας να δημιουργήσει εντυπώσεις, ο Φ. Παπούλιας κάνει λόγο για «ονόματα εκπλήξεις» που δεν επανεκλέχτηκαν, συμπεριλαμβάνοντας στη σχετική λίστα τον σύντροφο Τάκη Τσιόγκα, μέλος της απερχόμενης ΚΕ, που «έφυγε» πρόωρα από τη ζωή τον Απρίλη του 2010 και στη μνήμη του, όπως και όλων των άλλων μελών του Κόμματος που «έφυγαν» το τελευταίο τετράχρονο, το Συνέδριο κράτησε ενός λεπτού σιγή στην έναρξη της περασμένης Πέμπτης(..)


( http://rizospastis.gr/columnPage.do?publDate=17/4/2013&id=14548&columnId=161 )

Τετάρτη 17 Απρίλη 2013
Νέα επιτυχία(!) του δημοσιογράφου Φ. Παπούλια
(..) Νέα δημοσιογραφική επιτυχία σημείωσε χτες ο Φ. Παπούλιας και η «Εφημερίδα των Συντακτών», από την οποία μισθοδοτείται για να γράφει ψέματα και παραμύθια σε βάρος του ΚΚΕ. Ο συντάκτης της εφημερίδας σέρβιρε χτες στους αναγνώστες της ένα ακόμα «ρεπορτάζ» από την κοιλιά του, αυτή τη φορά για τη σύνθεση του νέου Πολιτικού Γραφείου που εκλέγει η ΚΕ. Με διαπιστώσεις του τύπου «ο τάδε μπορεί να είναι αλλά μπορεί και να μην είναι» (!), επαναφέρει γελοία σενάρια και προσωπικές του φαντασιώσεις, που καμιά σχέση δεν έχουν με τις αρχές και τη λειτουργία του ΚΚΕ. Επικαλείται μάλιστα για τα γραπτά του πηγές που «έχουν γνώση των εσωκομματικών λειτουργιών του ΚΚΕ». Αλήθεια, αυτές οι «πηγές» του, δεν τον ενημέρωσαν ότι τα μέλη του απερχόμενου Πολιτικού Γραφείου δεν είναι δώδεκα, όπως γράφει, απαριθμώντας τα μάλιστα ένα ένα, αλλά δεκατρία; Τόσο βαθύς γνώστης του ρεπορτάζ που καλύπτει είναι ο Φ. Παπούλιας! Πουλάει μυθεύματα και πράγματα που γεννάει η φαντασία του. Και η εφημερίδα στην οποία εργάζεται, επιμένει να τα πασάρει στους αναγνώστες της σαν «αντικειμενικό ρεπορτάζ»... (..)Ilief

Ανώνυμος είπε...

άλλος ένας ΚΚεδολόγος

από "Ρ"
( http://rizospastis.gr/story.do?id=7406441&publDate=23/4/2013 )
(..)***

Η αυτοακύρωση του κ. Δανίκα

Είναι αλήθεια ότι χρειάζεται πολύ μεγάλη ικανότητα ή πολύ μεγάλη σύγχυση για να μπορείς να γράφεις μία άποψη και ταυτόχρονα να την ακυρώνεις σε ένα και μόνο άρθρο. Και όμως, αυτό συμβαίνει στην περίπτωση του κριτικού κινηματογράφου, Δ. Δανίκα, και στο τελευταίο άρθρο που έγραψε στη στήλη του, ΣΤΗΛΗ ΑΛΑΤΟΣ, που διατηρεί στην κυριακάτικη εφημερίδα ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ. Βέβαια στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν ισχύει ούτε το ένα ούτε το άλλο. Ισχύει απλά η αντιΚΚΕ εμπάθεια που οδηγεί τον αρθρογράφο να εκτίθεται.

Λέει ο Δ. Δανίκας - ή μάλλον επαναλαμβάνει - τα τετριμμένα που γράφονται και λέγονται για το ΚΚΕ. Οτι πορεύεται μόνο του, ότι δε συμμαχεί με κανένα κόμμα, ότι είναι περίπου σαν το «σκαντζόχοιρο», ότι τα παραπέμπει όλα στο μέλλον, ότι στη συνείδηση των πολιτών ΚΚΕ = δραχμή, απομόνωση, δελτίο τροφίμων, Βόρεια Κορέα, Αλβανία κλπ.

Ομως ο Δ. Δανίκας δε μένει σε αυτά. Επεκτείνει την αντιΚΚΕ επίθεσή του, λέγοντας ότι το σύστημα μεταχειρίζεται πονηρά το ΚΚΕ και το χρησιμοποιεί για να τα... χώνει στο ΣΥΡΙΖΑ.

Το ερώτημα που προκύπτει αβίαστα από τα γραφόμενα του Δ. Δανίκα είναι το εξής: Ακόμη και αν δεχτούμε ότι ένα μεγάλο μέρος του λαού έχει τέτοια γνώμη για το ΚΚΕ, από πού την έχει σχηματίσει; Σίγουρα όχι από τις Θέσεις του ΚΚΕ, γιατί το ΚΚΕ δεν έχει τέτοιες Θέσεις. Από πού λοιπόν; Μα από το ίδιο το σύστημα και όλα τα μέσα που έχει στη διάθεση του (κανάλια, εφημερίδες, εκπαίδευση κλπ) και που χρόνια τώρα χρησιμοποιεί τα ίδια και τα ίδια επιχειρήματα σε βάρος του σοσιαλισμού και του ΚΚΕ, επειδή το τελευταίο δε δέχεται να γίνει ένα γλυκανάλατο κόμμα του χεριού του, όπως ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ.

Αυτό το σύστημα, που κατά τον Δ. Δανίκα μεταχειρίζεται «πονηρά» το ΚΚΕ υπονοώντας ότι το ευνοεί, αναπαράγει όλον αυτό τον οχετό σε βάρος του ΚΚΕ. Αυτό το σύστημα με τις εφημερίδες του, σαν και αυτές που έχει αρθρογραφήσει κατά καιρούς ο Δ. Δανίκας. Ο οποίος ξέρει πολύ καλά τι λένε και τι γράφουν για το ΚΚΕ. Εκτός αν έχει την εντύπωση ότι εργάζεται σε αντισυστημικές εφημερίδες... Δεν το νομίζουμε και άρα εκτίθεται ακόμη περισσότερο!

ΥΓ: Το ποιον παίζει και ποιον όχι το σύστημα ο κ. Δανίκας μπορεί να το διαπιστώσει αν ξεφυλλίσει το κυριακάτικο φύλλο της εφημερίδας του, λίγες σελίδες παρακάτω από το δικό του άρθρο. Εκεί θα δει το ρεπορτάζ και τις φωτογραφίες από την επίσκεψη Τσίπρα στα γραφεία της εφημερίδας του «ΘΕΜΑτος». Και «τις ενθουσιώδεις εντυπώσεις που άφησε», όπως γράφεται. Μήπως και το άρθρο εναντίον του ΚΚΕ, ο κ. Δανίκας το «εμπνεύστηκε» κατά τη διάρκεια της συγκεκριμένης επίσκεψης;(..)Ilief

Ανώνυμος είπε...

και άλλος ΚΚEδολόγος
( http://redflyplanet.blogspot.com/2013/04/blog-post_4207.html )

(..) Επιδιώξεις και ενδόμυχες σκέψεις αστών αρθρογράφων

Ο κ. Δημήτρης Μητρόπουλος στα ΝΕΑ γράφει: «Το ΚΚΕ είναι σε αντίθετη τροχιά (σ.σ. εννοεί σε σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ) – δηλαδή σε συρρίκνωση. Ο Περισσός δεν έχει καμία αναπτυξιακή αντίληψη. Αυτό που επιχειρεί να κάνει είναι να αποσπάσει μεγαλύτερο κομμάτι από την πίτα της Αριστεράς που μεγάλωσε χάρη στον ΣΥΡΙΖΑ. Προσπαθεί λοιπόν να επαναπατρίσει ή να αποσπάσει ψηφοφόρους που στράφηκαν στην Κουμουνδούρου».

Οι πολιτικοί στόχοι του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ είναι εντελώς διαφορετικοί, είναι η μέρα με τη νύχτα. Σε αυτό δεν πέφτει έξω ο κ. Μητρόπουλος.

Ο μεν ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκει να παίξει το ρόλο του ενός πόλου στο νέο δίπολο ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ και μετεξελίσσεται σε φορέα σοσιαλδημοκρατίας που θέλει να εγκλωβίσει τα λαϊκά στρώματα στην εναλλαγή διαχειριστών του καπιταλιστικού συστήματος. Από την άλλη, το ΚΚΕ παλεύει για τη χειραφέτηση της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων από την αστική ιδεολογία, για τη συσπείρωση των εργαζομένων και του λαού ενάντια στα μονοπώλια και την εξουσία τους (που ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να διαχειριστεί) για την τελική ανατροπή τους και την εργατική λαϊκή εξουσία, την αλλαγή τάξης στην εξουσία, την κατάργηση της ταξικής σκλαβιάς. Έτσι προχωράει η κοινωνία προς τα μπρος και όχι με ιδέες βγαλμένες από τα ιδεολογικά μπαούλα ενός σαπισμένου καπιταλιστικού συστήματος, που μασκαρεύονται και πλασάρονται σαν «φρέσκιες» και «μοντέρνες».

Το ΚΚΕ βεβαίως και παλεύει για να συσπειρώνονται οι εργαζόμενοι, οι φτωχοί αγρότες και αυτοαπασχολούμενοι, η νεολαία, οι γυναίκες στη γραμμή πάλης ενάντια στα μονοπώλια και για να εκφραστεί η αλλαγή των συσχετισμών και στο πολιτικό επίπεδο. Γι’ αυτό και το ΚΚΕ δεν διαχωρίζει τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα ανάλογα με την πολιτική τους τοποθέτηση και ψήφο, αλλά απευθύνεται σε όλους όσοι πλήττονται από την πολιτική υπέρ των μονοπωλίων και έχουν συμφέρον να αντιπαλέψουν την εξουσία τους, ανεξάρτητα αν ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ ή τα κόμματα της τρικομματικής κυβέρνησης. Η πλουτοκρατία και οι εφημερίδες της ελπίζουν ότι αφού δεν μπορούν να βάλουν στο χέρι το ΚΚΕ, θα μπορέσουν να μειώσουν τη δυναμική της γραμμής του στα λαϊκά στρώματα και να το περιθωριοποιήσουν, αλλά ο ίδιος ο λαός θα τους διαψεύσει. Γιατί το ΚΚΕ έχει βαθιές ρίζες στο λαό. Είναι παρόν στους χώρους δουλειάς και κατοικίας, εκεί που ζει και πονά η φτωχολογιά. Γιατί με αυτοθυσία πρωτοστατεί στην οργάνωση του αγώνα από την πρώτη στιγμή που ξέσπασε η κρίση, ενάντια στα μονοπώλια και στην ΕΕ. Δεν ακολούθησε το δρόμο των άλλων κομμάτων που λιβανίζουν την ΕΕ, τις καπιταλιστικές χώρες του Νότου και τις συμμαχίες με διάφορα ιμπεριαλιστικά κέντρα.

Οι συσχετισμοί αλλάζουν, δεν είναι αιώνιοι. Ο λαός μπορεί να βγάλει συμπεράσματα και ένας κόσμος που σκέφτεται ριζοσπαστικά, αισθάνεται αριστερός και πίστεψε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί φιλολαϊκή λύση, είναι ώρα να σκεφτεί και να μην εγκλωβιστεί στο νέο δίπολο κυβέρνησης ΝΔ κεντροδεξιάς – ΣΥΡΙΖΑ. Η Λαϊκή Συμμαχία της εργατικής τάξης, των αυτοαπασχολούμενων και φτωχών αγροτών, της νεολαίας και των γυναικών από τα εργατικά λαϊκά στρώματα, βρίσκεται στον αντίποδα των αντιλαϊκών συμμαχιών που προτείνουν τα αστικά κόμματα και ο ΣΥΡΙΖΑ. Αυτή η Λαϊκή Συμμαχία εκφράζει το σήμερα και το μέλλον του λαϊκού κόσμου. Δίνει δυναμική και προοπτική νίκης για το λαό. Αυτό είναι που ενοχλεί τον κ. Μητρόπουλο και όλα τα άλλα είναι άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε… (..)Ilief