Σάββατο, 20 Απριλίου 2013

«Το Τάμα του Έθνους»
Η ναζιστική «Χρυσή Αυγή» έκανε πρόσφατα ερώτηση στη Βουλή για το «Τάμα του Έθνους», ζητώντας την υλοποίησή του, δηλαδή την ανέγερση ναού του «Σωτήρος Χριστού» στην Αθήνα. Η ερώτηση αυτή, μας θύμισε την προηγούμενη φορά που είχε εξαγγελθεί η ανέγερση του ναού του Σωτήρος από τη Χούντα. Η υπόθεση είναι αρκετά διδακτική καθώς ξεσκεπάζει τα ψέματα των νοσταλγών της Δικτατορίας, της Χρυσής Αυγής και άλλων φασιστικών ομάδων. Οι Χρυσαυγίτες λένε πως στην 7ετία πατάχθηκε η διαφθορά, το «Τάμα» όμως αποδεικνύει ακριβώς το αντίθετο.

Η ιστορία έχει ως εξής: Ο ίδιος ο Δικτάτορας Παπαδόπουλος ανακοίνωσε την απόφαση της Χούντας να θεμελιωθεί ο ναός του Σωτήρος, μέσα στη χρονιά, στα Τουρκοβούνια. Μέσα στο 1969, συστάθηκε το Ειδικό Ταμείο Ανεγέρσεως Ιερού Ναού Σωτήρος. Στο ταμείο εισέρρευσε άφθονο χρήμα από «δωρεές και εισφορές», δάνεια, κονδύλια από τον κρατικό προϋπολογισμό. Συνολικά, μαζεύτηκαν 453.300.000 δραχμές. Απ’ αυτά, «χωρίς να γυρίσει μπετονιέρα» και φυσικά χωρίς να χτιστεί ποτέ το «Τάμα», δαπανήθηκαν για μελέτες, απαλλοτριώσεις κτλ. 406.100.000 δραχμές!

ΥΓ: Φυσικά, αυτό ήταν ένα μόνο από τα σκάνδαλα των Χουντικών, που θαυμάζει και υμνεί η «Χρυσή Αυγή». Οι «αετονύχηδες» της Δικτατορίας έφτασαν σε τέτοιο σημείο, που μέχρι και ο Σάββας Κωνσταντόπουλος, προπαγανδιστής της Δικτατορίας, αναγκάστηκε να γράψει: «Λυπούμαι, διότι είμαι υποχρεωμένος να μνημονεύσω και ένα άλλο εκτάκτως λυπηρόν φαινόμενον. Ενεφανίσθη και αναπτύσσεται μία νέο-φαυλοκρατία (ατομικά ρουσφέτια, προσωπικαί εξυπηρετήσεις, τακτοποιήσεις συγγενών, ατομική προβολή κ.ο.κ.)».

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Eπι χουντας το κατωτερο μεροκαματο ηταν 100 δραχμες την στιγμη που ενα νεοδμητο τριαρι στοιχιζε 250.000 δραχμες.

Αν κανετε την αναλογια με σημερα (απλη αριθμητικη ειναι ) σημαινει οτι το μερολαματο ηταν 70 ευρω.Κατωτερος μισθος δηλαδη 1.400 ευρω.

Tελικα αυτος ηταν πραγματικος ριζοσπαστης.

Οικοδόμος είπε...

Ανώνυμε,
αν σου αρέσει να ζεις με παραμύθια δικό σου πρόβλημα, αν όχι, διάβασε μια πραγματική ιστορία:

http://fadomduck2.blogspot.gr/2013/04/blog-post_4597.html

Ανώνυμος είπε...

σχετική δραστηριότητα στο πιπερι.ινφο