Κυριακή 7 Απριλίου 2013

Η εκκλησία της ηλιθιότητας



1. Aπό τη στιγμή που αποφάσισαν ν' αναδείξουν τον Τσίπρα ως έναν ακόμη εθνικό ηγέτη γενικής αποδοχής, ο Συνασπισμός δεν είναι παρά ένα εργαστήριο πειραμάτων.

2. Προστατευμένοι από το θέαμα, οι Συνασπισμένοι δε ζουν παρά μιαν ατέλειωτη πολιτική σιέστα. Οι παλιές πουτάνες της δημοσιογραφίας γνωρίζουν πού είναι το μελλοντικό τους ψωμί και φροντίζουν ν' ανοίγουν το δρόμο στο Συνασπισμό, που άλλο τίποτα δεν κάνει από το να περιμένει. Από την αγυρτεία που ασκούν οι τρεις ηλίθιοι και καταδυναστεύουν ένα λαό που έχει χάσει τη λαλιά του, η πανίσχυρη ψευδοοργάνωση της απανταχού Αριστεράς είναι έτοιμη να πέσει στην αγκαλιά του κράτους.

3. Δεν υπάρχει πιο ιδανικός σύμμαχος μέσα στο κίνημα από τη βιασύνη του αντιπάλου. Η βιασύνη είναι εφεύρεση του διαβόλου. Σου δίνει την άνεση να μελετήσεις με το πάσο σου την αδημονία της αξιωματικής αντιπολίτευσης και τον τρόπο που ξεδιπλώνουν τα ψέματά τους, προκειμένου ν' απλώσουν χέρι στην εξουσία.

4. Η μόνη αναζήτηση του Τσίπρα είναι αυτή του ύφους. Προσώρας με το γέλιο του Κύρκου και την πονηριά του Αντρέα, κάτι αρχίζει να σχηματίζεται, και είναι αυτό που θα σκεπάσει κάθε ηρωικό παρελθόν με τις κακές επιρροές και την ονειροπόληση. Είναι βέβαια οδυνηρό, αλλά μπροστά σε τέτοιο ρόλο τι είναι ο πόνος; Δεν θ' αργήσουν οι κακοί τρόποι να γίνουν καλοί, και η μόνιμη διάθεση θα είναι κατανόηση για καθετί.

5. Ας μην είναι μικρόψυχος ωστόσο απέναντι στη φύση. Ο καθένας μας γίνεται αυτό που είναι κατά βάθος, άσχετα αν υποδύεται κάποιον άλλο. Από τη στιγμή που οι εμφανίσεις του Τσίπρα έχουν σκοπό την αποκατάσταση των πάντων, μπορώ να κατανοήσω και την τελευταία του κίνηση: μπροστά σ' ένα βουνό από περιττώματα του μεγάλου εθνάρχη Καραμανλή βρίσκει τον ψύλλο διά του οποίου δικαιολόγησε όλα τα λάθη του παρισινού εθνάρχη. Δύσκολος ρόλος, και όταν ασκείται δημόσια γίνεται ηρωισμός.

6. Η Νέα Δημοκρατία εργάζεται για το Συνασπισμό, επειδή μοιάζουν δραματικά. Οταν η πολιτική σκηνή του Σαμαρά εξαφανιστεί, μόνο οι προσωπικοί του φρουροί θα κλαίνε μαζί του και θα υψώνουν το ποτήρι τους ζητωκραυγάζοντας για το ένδοξο παρελθόν τους.

7. Στο πλαίσιο της σωτηρίας του έθνους αναγκάστηκε ο Συνασπισμός να συναντηθεί με τον Καμμένο. Υπέροχο θέαμα: με ύφος ελληνοπρεπές Καμμένος - Τσίπρας, μακριά από τα κακόφημα κέντρα έδωσαν τα χέρια και συνομίλησαν μεταξύ τους με τον γνωστό τρόπο, όπως ο κωφάλαλος στον κουρδιστή των πιάνων.

8. Το ετοιμοπαράδοτο ακροατήριο του Συνασπισμού είναι εθισμένο σε κάθε είδους σφετερισμό. Είναι μεγάλη πρόκληση να παριστάνεις τον δύσκολο, ενώ τρίβεις τα χέρια σου ευχαριστημένος μπροστά στο θώκο. Κοροϊδεύοντας εαυτόν και αλλήλους, το συνονθύλευμα της Αριστεράς συγκεντρώνεται και εγκαινιάζει την εκκλησία της ηλιθιότητας.

9. Η αξιοθρήνητη ελληνική δημοκρατία, έχοντας παραιτηθεί απ' όλα εκτός από τύπους και πρωτόκολλα, προσπαθεί να θυμηθεί πού άφησε την τιμή της. Ο πρόεδρος είναι παρών σε κάθε είδους προβλήματα όχι ως συνένοχος αλλά ως ασθενής που έχει πέσει στα χέρια των γιατρών με ακατάλληλες ειδικότητες για την περίπτωσή του. Κάθε προσπάθεια να φανεί σοβαρός καταλήγει σε φάρσα, κάθε δημόσιος συναισθηματισμός επαναφέρει την οργή εις βάρος του. Ποτέ άλλοτε πρόεδρος της δημοκρατίας δεν εισέπραξε τέτοια περιφρόνηση από τους πολίτες.

Του

Γιώργου ΚΑΚΟΥΛΙΔΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: