Πέμπτη, 25 Απριλίου 2013

Η Ομοσπονδία Οικοδόμων για το πρόβλημα των δανειοληπτών του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας (ΟΕΚ)Τα αρπακτικά των τραπεζών αρνούνται να εντάξουν στις ρυθμίσεις των «κόκκινων δανείων» όσους έχουν πάρει δάνειο με διπλοεπιδοτούμενο επιτόκιο από τον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας (Ο.Ε.Κ.). Από την άλλη η κυβέρνηση, που εν μία νυκτί διέλυσε τον οργανισμό, αφήνει συνειδητά τους δανειολήπτες στα νύχια των τραπεζών. Οι τραπεζίτες βάζουν τους δανειολήπτες στο δίλημμα: Ρύθμιση και να χάσεις την επιδότηση του οργανισμού ή τρέχουσα δόση και με κίνδυνο να χάσεις το σπίτι σου; Οι τραπεζίτες όμως και στη μία και στην άλλη περίπτωση θα συνεχίσουν να εισπράττουν την επιδότηση του δανείου από τον οργανισμό.

Η Κυβέρνηση έχει τεράστιες ευθύνες πρώτα από όλα για την κατάργηση του οργανισμού και δεύτερον γιατί έχουν μείνει στον αέρα οι δικαιούχοι που έχουν πάρει δάνεια από διάφορα προγράμματα, οι δικαιούχοι επιδότησης ενοικίου, τα χιλιάδες παραχωρητήρια που δεν έχουν δοθεί, ο καθορισμός της αξίας κατοικιών σε διάφορους οικισμούς, οι αίθουσες και τα καταστήματα που ενοικιάζονται ή παραμένουν κλειστά κ.ά.

Στον αέρα, επίσης, είναι το ζήτημα της περιουσίας του οργανισμού ενώ έχει αρχίσει η αξιοποίηση των γραφείων του από διάφορες κρατικές υπηρεσίες.
Ο υπουργός Εργασίας και η Κυβέρνηση έχουν ακέραια την ευθύνη. Δεν θα βγουν λάδι πετώντας το μπαλάκι στον Ο.Α.Ε.Δ. Δεν θα είναι οι δικαιούχοι τα θύματα στον «πόλεμο των βουβαλιών».

Απαιτούμε άμεσα:

        Να λυθεί το πρόβλημα των δανειοληπτών με τις τράπεζες, εντάσσοντας τα επιδοτούμενα δάνεια στη ρύθμιση των «κόκκινων δανείων». Τα δάνεια από κεφάλαια του οργανισμού  να παγώσουν για τους ανέργους. Για τους υπόλοιπους να αυξηθεί ο αριθμός των δόσεων με μείωση του καταβαλλόμενου ποσού, δηλαδή περισσότερες και μικρότερες δόσεις.
        Να επισπευσθεί το πρόγραμμα της επιδότησης ενοικίου.
        Να δοθούν τα παραχωρητήρια στους οικιστές.
        Να σταματήσει κάθε προσπάθεια εκποίησης της περιουσίας του οργανισμού.
        Να επανακινηθεί το κατασκευαστικό πρόγραμμα του οργανισμού.
        Να δοθούν άτοκα δάνεια από κεφάλαια του Ο.Ε.Κ. στους δικαιούχους για απόκτηση κατοικίας.
        Το ΙΚΑ να εξοφλήσει το χρέος των 3 δις ευρώ στον οργανισμό και να διατεθούν για κατασκευή κατοικιών.
        Αύξηση της εισφοράς των εργοδοτών και της χρηματοδότησης του κράτους.


                                        Για τη Διοίκηση
Ο Πρόεδρος                                                               Ο Γενικός Γραμματέας

Γιάννης Τασιούλας                                                      Κώστας Χαντζιάρας

Δεν υπάρχουν σχόλια: