Τρίτη, 9 Απριλίου 2013

Εταιρεία ζητά προσωπικά δεδομένα των εργαζομένων της μέσω ερωτηματολογίου - Σωματείο: ΔΕΝ ΤΟ ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΜΕ
Ερωτηματολόγιο με ερωτήσεις προσωπικών δεδομένων, ζητημάτων υγείας των ίδιων και των οικογενειών τους, μοιράζει η εταιρεία επίγειας εξυπηρέτησης «Goldair» στους εργαζόμενους, το οποίο πρέπει να έχουν συμπληρώσει εντός 2 ημερών.

Ο Σύλλογος Προσωπικού Επίγειας Εξυπηρέτησης «Goldair» καλεί τους εργαζόμενους να μην το συμπληρώσουν και καλεί την εταιρεία «εάν νοιάζεται για την υγεία μας, να επιτρέψει την είσοδο στο χώρο σε γιατρό εργασίας, να δει τις συνθήκες που δουλεύουμε και να φέρει γιατρό από το δημόσιο σύστημα υγείας να μας εξετάσει εξονυχιστικά».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Συλλόγου έχει ως εξής:

«Η εταιρεία μοιράζει ένα ερωτηματολόγιο, απαιτώντας να συμπληρωθεί εντός 2 ημερών, που περιλαμβάνει ερωτήσεις για εντελώς προσωπικά μας ζητήματα, ιατρικά δεδομένα, δικά μας και της οικογένειας μας, αλλά και προσβλητικές ερωτήσεις που μας υποτιμούν και θίγουν την αξιοπρέπεια μας.

Το ερωτηματολόγιο αυτό που η εταιρεία το ονομάζει «Ατομικό Δελτίο Υγείας Εργαζόμενου» ΔΕΝ ΤΟ ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΜΕ.

Δεν έχει καμία δουλειά η εταιρεία να μαζεύει τέτοιου είδους στοιχεία. Που αποσκοπεί αυτή η ενέργεια;

Αν νοιάζεται η επιχείρηση για την υγεία μας, να επιτρέψει την είσοδο στο χώρο σε γιατρό εργασίας, να δει τις συνθήκες που δουλεύουμε και να φέρει γιατρό από το δημόσιο σύστημα υγείας να μας εξετάσει εξονυχιστικά. Από ότι γνωρίζουμε, κανένας από τους προϊσταμένους μας δεν είναι γιατρός για να μαζεύει απόρρητα, προσωπικά δεδομένα υγείας.

Η εταιρεία παραδέχεται στο έντυπο που μοιράζει, ότι αυτά που μαζεύει είναι απόρρητα, προσωπικά δεδομένα υγείας, τα οποία δήθεν παραδίδονται σε γιατρό εργασίας σε κλειστό φάκελο και φυλάσσονται με ευθύνη του. Ποιος είναι ο γιατρός εργασίας; Ποιο είναι το όνομα του; Εμείς δεν τον έχουμε δει ποτέ. Τέτοια στοιχεία παραδίδονται μόνο σε γιατρό, μόνο με τη θέληση του εργαζόμενου.

Το σωματείο μας προσέφυγε σήμερα στην Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Δεν θα αφήσει το θέμα έτσι. Συνάδελφοι, όλοι μαζί συσπειρωμένοι το σωματείο μας. Κανένας δεν είναι μόνος του».

Δεν υπάρχουν σχόλια: