Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2013

Πραγματοποιήθηκε σήμερα η παράσταση διαμαρτυρίας της ΕΔΥΕΘ στο ΥΜΑ-Θ και στο ΝΑΤΟϊκό Στρατηγείο ενάντια στην επίθεση στη Συρία




Παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης και στο ΝΑΤΟικό Στρατηγείο, στο πρώην 3ο Σώμα Στρατού, πραγματοποίησε η Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη Θεσσαλονίκης (ΕΔΥΕΘ), καταγγέλλοντας την προετοιμαζόμενη ιμπεριαλιστική επέμβαση στη Συρία και την εμπλοκή της χώρας μας. Από την ΕΔΥΕΘ λάβαμε το παρακάτω Δελτίο Τύπου:

Σήμερα, 12 Σεπτέμβρη 2013, αντιπροσωπεία της ΕΔΥΕΘ πραγματοποίησε Παράσταση Διαμαρτυρίας στο ΥΜΑ-Θ και στη συνέχεια στο ΝΑΤΟϊκό Στρατηγείο, που έχει εγκατασταθεί στο πρώην 3ο Σώμα Στρατού.  Την αντιπροσωπεία της ΕΔΥΕΘ πλαισίωσαν εκπρόσωποι του ταξικού εργατικού κινήματος του ΠΑΜΕ, των Συλλόγων Γυναικών της ΟΓΕ και Συλλόγων Γενναίων. Σκοπός της Παράστασης ήταν να εκφραστεί η αντίθεση του λαού και της νεολαίας μας στον προετοιμαζόμενο πόλεμο κατά του λαού της Συρίας και κατά της συμμετοχής της χώρας μας σ’ αυτόν.

Στο Υπουργείο οι συγκεντρωμένοι θυροκόλλησαν το ψήφισμα, αφού ούτε ο Υπουργός, ούτε Ο Γ. Γραμματέας ήταν εκεί, για να συναντήσουν την αντιπροσωπεία. Ούτε και κανένας άλλος υπηρεσιακός παράγοντας ανταποκρίθηκε στο αίτημα της ΕΔΥΕΘ για συνάντηση.

Στο ΝΑΤΟϊκό Στρατηγείο το ψήφισμα επιδόθηκε σε αντιπροσωπεία αξιωματικών. Από τους εκπροσώπους της ΕΔΥΕΘ τονίστηκε η αντίθεση του λαού της πόλης στην ύπαρξη και λειτουργία του Στρατηγείου. Αναδείχθηκε η υποκρισία και η ωμότητα των ιμπεριαλιστών, που ενώ προφασίζονται την καταστροφή των χημικών οπλών της Συρίας ως αιτία των απειλών ένοπλης επίθεσης στη χώρα αυτή,  την ίδια στιγμή σχεδιάζουν, σύμφωνα και με τη Συμφωνία εγκατάστασης του Στρατηγείου (το 2010 με την υπερψήφιση στη Βουλή από ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΛΑΟΣ), αποθηκεύσουν σ’ αυτό όπλα μαζικής καταστροφής – πυρηνικά, χημικά και βιολογικά. Απαίτησε η Αντιπροσωπεία το άμεσο κλείσιμο του Στρατηγείου.


Η Αντιπροσωπεία της ΕΔΥΕΘ επέδωσε στο Υπουργείο και στο Στρατηγείο το ακόλουθο ψήφισμα
 
Η ΕΔΥΕΘ καταγγέλλει την από καιρό προετοιμαζόμενη ιμπεριαλιστική επέμβαση στη Συρία. Πρωταγωνιστές σ’ αυτήν είναι οι ΗΠΑ, η Γαλλία, η Μεγάλη Βρετανία, η Τουρκία, το Κατάρ και η Σαουδική Αραβία, χώρες που εξόπλισαν και στηρίζουν μ’ όλα τα μέσα τις δολοφονικές συμμορίες των λεγόμενων «αντικαθεστωτικών μισθοφόρων». Αποκορύφωμα αποτέλεσε η στημένη προβοκάτσια για δήθεν χρήση χημικών όπλων, με σκοπό την ενοχοποίηση της συριακής κυβέρνησης και την εύρεση πρόφασης για την ωμή, ιμπεριαλιστική επίθεση.

Η εξέλιξη με τη ρώσικη πρόταση για να τεθεί το χημικό οπλοστάσιο της Συρίας υπό διεθνή έλεγχο εμφανίζεται να ανέβαλε προσωρινά και μόνο το προαναγγελθέν ιμπεριαλιστικό χτύπημα.  Ταυτόχρονα κυβερνήσεις, ιμπεριαλιστικά επιτελεία και ΜΜΕ καλλιεργούν προσδοκίες για δήθεν «τέλος κινδύνου». Ωστόσο ο πρόεδρος Ομπάμα και η αμερικανική διοίκηση, καθώς και άλλες κυβερνήσεις και δυνάμεις, συνεχίζουν να προβάλλουν την προβοκάτσια για τα χημικά στη Συρία προετοιμάζοντας τους λαούς για τη στρατιωτική επέμβαση.

Η ευθύνη της ελληνικής κυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, που έχει εκφράσει ήδη την προθυμία της να παραχωρήσει «γη και ύδωρ» και δίνει όλες τις διευκολύνσεις επικαλούμενη τις λεγόμενες «συμβατικές υποχρεώσεις» της χώρας μας, είναι τεράστια. Επιβεβαιώνεται έτσι η εμπλοκή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς σε βάρος του λαού της Συρίας σήμερα, του Ιράν αύριο και όπου αλλού επιτάσσουν τα ιμπεριαλιστικά συμφέροντα και οι βλέψεις της ελληνικής άρχουσας τάξης. Θέτει έτσι σε θανάσιμο κίνδυνο το ειρηνικό παρόν και μέλλον του λαού και της νεολαίας μας

Μεγάλες είναι ωστόσο οι ευθύνες και όλων των άλλων υποστηρικτών των λεγόμενων Ευρωμονοδρόμων και της πρόσδεσης της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς – ΝΑΤΟ και Ε.Ε. Αποδεικνύεται γι ακόμη μία φορά, πόσο επικίνδυνες είναι οι «αυταπάτες» του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ότι μπορεί μία ιμπεριαλιστική δύναμη, να αποτελέσει υπερασπιστής ή και εγγυητής της ειρήνης, για να θυμηθούμε τη ρητορεία τους και τις ψεύτικες ελπίδες, που έσπερναν στο λαό μας, για το δήθεν «νέο άνεμο», που θα φυσούσε με την εκλογή του Γάλλου Προέδρου Ολάν. Σήμερα η ιμπεριαλιστική Γαλλία πρωτοστατεί στην οργάνωση της επέμβασης.

Δεν πρέπει να υπάρξει κανένας εφησυχασμός! Σήμερα χρειάζεται να δυναμώσει ακόμα πιο αποφασιστικά η αντιμονοπωλιακή - αντικαπιταλιστική πάλη, ν’ αναδειχθεί η ανάγκη ν’ ανατραπεί η εξουσία που παράγει την εκμετάλλευση και που είναι η μήτρα των ιμπεριαλιστικών πολέμων. Η ΕΔΥΕΘ καλεί τις Επιτροπές Ειρήνης Θεσσαλονίκης να βρίσκονται σε ετοιμότητα και επαγρύπνηση, να είναι σε στενή συνεργασία και συντονισμό με το υπόλοιπο ταξικό, εργατικό και λαϊκό κίνημα. Να απαιτήσουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ αταλάντευτα και μαχητικά:

·   Την άμεση απεμπλοκή της χώρας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς κι επεμβάσεις.

·   Να κλείσει ΤΩΡΑ η Βάση της Σούδας, το ΝΑΤΟϊκό Στρατηγείο στο πρώην 3ο Σώμα Στρατού κι όλες οι άλλες στρατιωτικές βάσεις του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

· Να επιστρέψουν άμεσα όλα τα ελληνικά στρατεύματα, που συμμετέχουν σε στρατιωτικές αποστολές εκτός συνόρων.


Θεσσαλονίκη, 12 Σεπτέμβρη 2013             
(Η φωτογραφία από τον 902.γρ)                                               

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

΄Οχι άλλο αίμα για το πετρέλαιο και για τους πλούσιους.