Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΑΘΗΝΑΣ: Όλοι στο συλλαλητήριο στην Ομόνοια, το Σάββατο 5 Οκτώβρη, στις 11 π.μ. και στην προσυγκέντρωση στην πλ. Κάνιγγος στις 10 π.μ.

Συνάδελφοι, 
Κατασκευαστές, βιομήχανοι, τραπεζίτες, εφοπλιστές μαζί με το πολιτικό τους προσωπικό επιτίθενται  για να τσακίσουν ότι έχει απομείνει από κατακτήσεις και δικαιώματα.
Επιδιώκουν να ρίξουν και άλλο το μεροκάματο για να μειώσουν το «εργασιακό κόστος» όπως λένε δηλαδή να αυξήσουν το κέρδος των κατασκευαστών και των εργολάβων.
Ένα μεγάλο ποσοστό των συναδέλφων ζει τον εφιάλτη της ανεργίας με τον πιο βάρβαρο τρόπο. Όσοι έχουν καταφέρει να έχουν ένα μεροκάματο ζούνε τον εφιάλτη της ανασφάλιστης εργασίας, του μεροκάματου χαρτζιλίκι. Ταυτόχρονα, ζούμε τις επιπτώσεις από την επίθεση σε όλες τις πτυχές της ζωής της εργατικής τάξης, όπως στην υγεία, την παιδεία, στις συντάξεις κ.ά..
Συνάδελφοι,
Έχουμε χρέος απέναντι στα παιδιά μας, όχι απλώς να αντισταθούμε, αλλά να περάσουμε στην αντεπίθεση.
Πολλοί ρωτάνε αν μπορούμε να βάλουμε φρένο σε αυτό τον κατήφορο. Εμείς λέμε ναι, μπορούμε.
Μέχρι τώρα η πείρα από την στάση της ανοχής, της μοιρολατρίας απέναντι σ’ αυτή την πολιτική έχει φέρει τραγικά αποτελέσματα. Η λογική που κυριαρχεί σε ένα κομμάτι εργαζομένων και στον κλάδο μας ότι «μπόρα είναι θα περάσει», έχει δείξει ότι μόνο νέα δεινά μπορεί να προσθέσει στη ζωή του εργάτη, αλλά και γενικότερα.

Η κλιμάκωση του αγώνα έχει σαν στόχο την παρεμπόδιση αυτής της πολιτικής με την δρομολόγηση εξελίξεων για την ριζική ανατροπή της.
Στη βάση αυτή δεν έχουμε κανένα πρόβλημα να πέσει η κυβέρνηση. Όμως αυτό πρέπει να αποτελέσει βατήρα για εκτόξευση της λαϊκής πάλης, όχι για να φέρουμε μια νέα κυβέρνηση που υπόσχεται κατάργηση του μνημονίου και ταυτόχρονα ορκίζεται πίστη και αφοσίωση στα κέρδη των μονοπωλίων, στις αρχές και τις αξίες της Ε.Ε. που έχει στο περιεχόμενο της τις πολιτικές των «μνημονίων». Γιατί όποιο μίγμα διαχείρισης της κρίσης και αν εφαρμοστεί το αποτέλεσμα θα είναι το ίδιο φαρμακερό για τον λαό.
Συνάδελφοι, σε αυτή τη βάση κηρύσσουμε γενικό προσκλητήριο αγώνα για γενική αντεπίθεση ξεκινώντας από το συλλαλητήριο στις 5 Οκτώβρη, στην Ομόνοια, στις 11 π.μ. και στην προσυγκέντρωση στην πλ. Κάνιγγος, στις 10 π.μ.

Το συλλαλητήριο στις 5 Οκτώβρη μπορεί να αποτελέσει σταθμό για την κλιμάκωση του αγώνα.
Συνάδελφοι 
Απομονώστε και ξεδοντιάστε τους φασίστες της Χρυσής Αυγής. Είναι το μακρύ χέρι του κεφαλαίου. Είναι αυτοί που στήνουν δουλεμπορικά γραφεία για να διευκολύνουν την προσφορά εργατικού δυναμικού με 18 € την ημέρα. Είναι αυτοί που πραγματοποιούν δολοφονικές επιθέσεις σε κομμουνιστές – συνδικαλιστές στη Ζώνη του Περάματος, δηλαδή σε όσους αγωνίζονται να οργανωθεί η πάλη των εργατών ενάντια στη βαρβαρότητα της αντιλαϊκής πολιτικής. Ενοχοποιούν τους μετανάστες για την τραγική κατάσταση που ζει ο Ελληνικός λαός και αφήνουν στο απυρόβλητο αυτούς που μας έφεραν έως εδώ, κεφάλαιο, αλλά και ΠΑΣΟΚ – ΝΔ κλπ..
Συνάδελφοι,
Όχι κι άλλος χρόνος χαμένος. Με ταξικούς αγώνες  μπορούμε να φρενάρουμε την επίθεση και να περάσουμε στην αντεπίθεση. Να διεκδικήσουμε μέτρα ανακούφισης για τους ανέργους, αλλά και για τους εργαζόμενους.

ΜΠΡΟΣ  για αγώνα, για μια καλύτερη ζωή για εμάς και τα παιδιά μας, για τις δικές μας ανάγκες και όχι για να κονομάνε άλλοι από τον ιδρώτα μας.

Όλοι στο συλλαλητήριο στην Ομόνοια, το Σάββατο 5 Οκτώβρη, στις 11 π.μ.και στη προσυγκέντρωση στην πλ. Κάνιγγος στις 10 π.μ.

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΑΘΗΝΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: