Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2013

Τα σωματεία οικοδόμων Καρλοβάσου και Σάμου καταγγέλλουν την επίθεση των χρυσαυγιτών στα μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στο Πέραμα


ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ 
ΚΑΡΛΟΒΑΣΟΥ ΚΑΙ ΣΑΜΟΥ

Τα σωματεία οικοδόμων και συναφών επαγγελμάτων Καρλοβάσου και Σάμου, καταγγέλλουν τη δολοφονική επίθεση που δέχτηκαν κομμουνιστές, μέλη του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος, από μέλη της ναζιστικής Χρυσής Αυγής, που με μανία και λύσσα επιτέθηκαν δείχνοντας ότι ήθελαν νεκρούς.

Καταδικάζουμε τέτοιου είδους ενέργειες και στέλνουμε μήνυμα συμπαράστασης και αλληλεγγύης, στα θύματα αυτής της απαράδεκτης ενέργειας και στις οικογένειές τους.

Οι   θρασύδειλες «φούσκες» της Χρυσής Αυγής σιχαίνονται την εργατική τάξη και τους αγώνες της γιατί μπαίνουν εμπόδιο στα συμφέροντα των αφεντικών τους, που θέλουν εργαζόμενους με σκυφτό το κεφάλι να ζητιανεύουν ένα πιάτο φαγητό μόνο για Έλληνες, ώστε να τους έχουν στο χέρι και να μη σηκώνουν ανάστημα, όταν  τους δίνουν το εξευτελιστικό μεροκάματο των 18-20 ευρώ στα Χρυσαυγίτικα γραφεία ευρέσεως εργασίας.

Η εργατική τάξη με τους συμμάχους της  δεν θα πρέπει μόνο να τους γυρίσουν την πλάτη, αλλά να  απομονώσουν τους φασίστες, απόγονους των ταγματασφαλιτών και να τους πετάξουν στον κάδο των αχρήστων της ιστορίας.

Καλούμε όλους τους οικοδόμους, τους εργαζόμενους στις κατασκευές, να απομονώσουν τους φασίστες παντού, σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε γειτονιά. Να δυναμώσουν το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, που είναι προϋπόθεση για να ανοίξει ο δρόμος για νικηφόρα αποτελέσματα για την εργατική τάξη και τους συμμάχους της.

Η  ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Aristera sti Mitilini

Δεν υπάρχουν σχόλια: