Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2013

Αρχίζει η Απεργία των καθηγητών - Δυο λογικές, δύο πρωτοσέλιδα

Ξεκινάει αύριο η απεργία των εκπαιδευτικών.
Είναι ένας αγώνας δύσκολος κι έχουμε να μάθουμε πολλά και από αυτή τη σύγκρουση.
Φυσικά θα αναφερθούμε πολλές φορές σ'αυτή την απεργία, αφού θα την παρακολουθήσουμε από πολύ κοντά.
Τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι αύριο τα περισσότερα σχολεία θα είναι κλειστά, πράγμα που δεν έχει συμβεί σε καμία από τις απεργίες των τελευταίων χρόνων. Το ΠΑΜΕ, παρότι η πρότασή του δεν πέρασε στις ΓΣ, θα είναι στην πρώτη γραμμή, στηρίζοντας με κάθε τρόπο την απεργία.

Άλλωστε αυτό φαίνεται και από το σημερινό πρωτοσέλιδο του Κυριακάτικου Ριζοσπάστη.
Συγκρίνοντας με το πρωτοσέλιδο της ΑΥΓΗΣ μπορεί κανείς να δει τις διαφορές. Η Αυγή και πάλι παραπέμπει στις εκλογές(στο κόκκινο πλαίσιο λέει "πολιτικές ανατροπές φερνουν οι δημοσκοπήσεις"). Η προοπτική του αγώνα από τη μια και η κοινοβουλευτική λογική που σπέρνει αυταπάτες από την άλλη εντάσσοντας τους αγώνες στην προοπτική των εκλογών που θα φ'ερουν δηθεν τη λύση.
Τη λύση όμως μόνο οι σκληροί ταξικοί αγώνες που θα είναι προσανατολισμένοι στο στόχο της τελικής ανατροπής και την αλλαγή τάξης στην εξουσία μπορούν να τη φέρουν.
Καλό αγώνα λοιπόν στους καθηγητές, στους γονείς και φυσικά στους μαθητές που θα βρεθούν στην ίδια πλευρά και το ιδιο χαράκωμα.
ΥΓ: Στη φωτογραφία της ΑΥΓΗΣ βλέπουμε στη γελοιογραφία, ότι και για το θέμα της Παιδείας, κατά τον ΣΥΡΙΖΑ, φταίει η κ.Μέρκελ και όχι η λογική "σχολείου της αγοράς" που επιβάλλει το σύστημα και τα μονοπώλια για να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες τους. Και πάλι η κυβέρνηση εμφανίζεται ως δήθεν άβουλη που τρώει σφαλιάρες από "τους Γερμανούς",
Θα δούμε φυσικά στη συνέχεια ότι οι καπιταλιστές και τα μονοπώλια των ΜΜΕ, που ξέρουν πολύ καλά τα συμφέροντά τους και φυσικά δεν είναι καθόλου άβουλα, δεν θα ενθουσιαστούν καθόλου από την απεργία. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: