Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2013

Αλληλεγγύη στους εργαζόμενους στον "ΚΑΦΕΝΑΙ" - Δευτέρα 16 Σεπτέμβρη, 9 π.μ. στα Δικαστήρια Θεσσαλονίκης


«Στα μέσα Ιουλίου του 2013 η εργοδοσία στο καφέ-σνακ μπαρ ΄΄ΚΑΦΕΝΑΙ΄΄ κάλεσε σε συνάντηση τους εργαζόμενους αναγγέλλοντας μας με τελεσίγραφο τρόπο, το κλείσιμο της επιχείρησης εντός δύο εβδομάδων, επικαλούμενη οικονομικές δυσκολίες. Επιπλέον, η εργοδοσία υποστήριξε πως στη θέση της παλιάς επιχείρησης θα ανοίξει μια καινούργια, με διαφορετικό ... ιδιοκτησιακό καθεστώς και διαφορετικό αντικείμενο. Η πραγματικότητα, όμως είναι διαφορετική. Το Σχέδιο της εργοδοσίας είναι η συγχώνευση των δύο επιχειρήσεων τους ΄΄ΚΑΦΕΝΑΙ΄΄ και ΄΄ΜΥΡΣΙΝΗ΄΄ και η απομάκρυνση όσων εργαζομένων από εμάς, τολμήσαμε να διεκδικήσουμε τα δικαιώματά μας και άρα να είμαστε ασύμφοροι για τα δεδομένα της εργοδοτικής ασυδοσίας.
Στις 17/7 καταθέσαμε ασφαλιστικά μέτρα στο Ειρηνοδικείο Θεσ/νίκης και το δικαστήριο επέβαλε προσωρινά, την απαγόρευση κάθε μεταβολής της κατάστασης του ΚΑΦΕΝΑΙ. Η εργοδοσία κάνοντας ένα βήμα εμπρός, οδηγώντας την αντιπαράθεση στα άκρα, στις 5/8 έκλεισε το κατάστημα, παραβιάζοντας τα ασφαλιστικά μέτρα και απέλυσε εκδικητικά και καταχρηστικά, 3 συναδέλφισες.
Στις  8/8 η εργοδοσία του ΄΄ΚΑΦΕΝΑΙ΄΄, όχι μόνο συνεχίζει να μην τηρεί την δικαστική απόφαση, αλλά κατέθεσε και μηνύσεις σε 3 εργαζόμενους του ΄΄ΚΑΦΕΝΑΙ΄΄ και 2 συνδικαλιστές,  οι oποίοι συνδικαλιστές είναι και μέλη του Δ.Σ. του Συνδικάτου Επισιτισμού Τουρισμού Θεσ/νίκης , με αποτέλεσμα την σύλληψη μιας εργαζόμενης και ενός συνδικαλιστή με την αιτιολογία της συκοφαντικής δυσφήμησης. Η εργοδοσία του καταστήματος προσπαθεί με αυτόν τον τρόπο να εκφοβίσει τους εργαζόμενους και τους συνδικαλιστές για να σταματήσουν να διεκδικούν τα αυτονόητα, τα δεδουλευμένα και τις θέσεις εργασίας τους….»

Αυτά καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι σε παλιότεροι ανακοίνωσή τους. Ο δικαστικός αγώνας συνεχίζεται… τη Δευτέρα 16 Σεπτέμβρη στα Δικαστήρια Θεσσαλονίκης. Η Επιτροπή Αγώνα μας έστειλε την ακόλουθη ανακοίνωση-κάλεσμα:

  «ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ -   ΔΕΥΤΕΡΑ 09.00 π.μ. 16/9            
                                
 Την Δευτέρα 16/9 εκδικάζονται τα ασφαλιστικά μέτρα, που έχουμε καταθέσει οι εργαζόμενοι του Καφεναί για να μην κλείσει το κατάστημα και αλλάξει η νομική και πραγματική κατάστασή του. Καλούμε όλους τους εργαζόμενους και την νεολαία σε παράσταση αλληλεγγύης και διαμαρτυρίας έξω από τα δικαστήρια.

Να παρθούν πίσω οι άκυρες απολύσεις.
Να δοθούν άμεσα τα δεδουλευμένα.
Να αποσυρθούν οι μηνύσεις της εργοδοσίας - όχι στην ποινικοποίηση των αγώνων.
Υπερασπιζόμαστε τη σύμβαση και όλα τα εργατικά δικαιώματά μας.

         επιτροπη αγωνα εργαζομενων στον καφεναι»

Οι εργαζόμενοι έχουν και το δικό τους μπλογκ. Πατήστε ΕΔΩ για να συνδεθείτε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: