Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2013

Συλλαλητήρια και συναυλίες την Τετάρτη 25/9 ενάντια στη φασιστική Χρυσή Αυγή από φοιτητές, μαθητές, ανέργους, νέους εργαζόμενους


Συλλαλητήρια και συναυλίες σε όλη τη χώρα ενάντια στη φασιστική Χρυσή Αυγή θα γίνουν την Τετάρτη 25 Σεπτέμβρη από φοιτητές, μαθητές, ανέργους και νέους εργαζόμενους.

Στην Αθήνα η συγκέντρωση θα γίνει στις 12 το μεσημέρι στα Προπύλαια και θα ακολουθήσει αντιφασιστική συναυλία στις 2 το μεσημέρι στο Σύνταγμα. Στη συναυλία έχουν δηλώσει μέχρι στιγμής συμμετοχή οι Θάνος Μικρούτσικος, Ρίτα Αντωνοπούλου, Μίλτος Πασχαλίδης, Χρήστος Θηβαίος, Πάνος Μουζουράκης, Kollektiva, Afaza, Dason.

Στη Θεσσαλονίκη, το συλλαλητήριο και η συναυλία θα πραγματοποιηθούν στις 12 το μεσημέρι στο Άγαλμα του Βενιζέλου.
Στα Γιάννενα, το συλλαλητήριο θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 25 Σεπτέμβρη στις 12 το μεσημέρι στο Ρολόι και η συναυλία το Σάββατο 28 Σεπτέμβρη στην πλατεία.
Στην Πάτρα, η συγκέντρωση και η συναυλία θα πραγματοποιηθούν στις 12 το μεσημέρι στην πλατεία Γεωργίου.
Στη Λάρισα, η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στις 12 το μεσημέρι στην κεντρική πλατεία.
Στο Βόλο, η συγκέντρωση και η συναυλία θα πραγματοποιηθούν στις 12 το μεσημέρι στην πλατεία Πανεπιστημίου.
Στα Τρίκαλα, η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στις 12 το μεσημέρι στην πλατεία Ρήγα Φεραίου.
Στην Κομοτηνή θα γίνει συλλαλητήριο  στη 1 το μεσημέρι στην Κεντρική Πλατεία και θα ακολουθήσει συναυλία.
Στην Κοζάνη, διοργανώνεται συναυλία την Πέμπτη 26 Σεπτέμβρη, στις 19:30, στην κεντρική πλατεία και με την συμμετοχή μαθητικών και φοιτητικών συγκροτημάτων.
Στη Ξάνθη θα γίνει συναυλία την Πέμπτη 26 Σεπτέμβρη στις 19:30, στην κεντρική πλατεία

Κάλεσμα συμμετοχής από την Πανελλαδική Γραμματεία του ΜΑΣ

Σε μαζική συμμετοχή στις συγκεντρώσεις και τις συναυλίες ενάντια στη δολοφονική δράση της Χρυσής Αυγής καλεί τους φοιτητικούς και σπουδαστικούς συλλόγους η Πανελλαδική Γραμματεία του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών, τονίζοντας ότι «η ναζιστική συμμορία της Χρυσής Αυγής, οι θρασύδειλοι δολοφόνοι του Παύλου Φύσσα, αυτοί που χτυπάνε μετανάστες, αγωνιστές και πρωτοπόρους αγωνιστές εργάτες, όπως στο Πέραμα, να πάρουν το μάθημα που τους αξίζει. Αφού άνοιξαν λογαριασμό με το λαό και τη νεολαία, να το πληρώσουν». (Διαβάστε εδώ την ανακοίνωση της Πανελλαδικής Γραμματείας του ΜΑΣ).
Ήδη μετά το κάλεσμα του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών οι φοιτητικοί σύλλογοι Νοσηλευτικής Πανεπιστημίου Αθήνας, Νηπιαγωγών, Τούρκικων Σπουδών, Χημικού, Παιδαγωγικού, Φιλοσοφικής, Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών, οι σπουδαστικοί σύλλογοι Νοσηλευτικής ΤΕΙ Αθήνας, ΣΓΤΚΣ ΤΕΙ Αθήνας, ΑΣΠΑΙΤΕ και ο Σύλλογος οικότροφων Νέας Φοιτητικής Εστίας ΕΜΠ  καλούν όλους τους φοιτητές και σπουδαστές, τους φοιτητικούς και σπουδαστικούς συλλόγους να συμμετάσχουν στο μεγάλο συλλαλητήριο την Τετάρτη 25 Σεπτέμβρη στις 12.00 στα Προπύλαια ενάντια στη φασιστική Χρυσή Αυγή και στην αντιφασιστική συναυλία στις 14.00 στο Σύνταγμα.
Επίσης στην Πάτρα οι φοιτητικοί σύλλογοι Ιατρικής, Διοίκησης Επιχειρήσεων, Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικού και Οικοτρόφων Εστίας Πανεπιστημίου Πάτρας καλούν όλους τους φοιτητές και σπουδαστές, τους φοιτητικούς και σπουδαστικούς συλλόγους να συμμετάσχουν στην αντιφασιστική συναυλία στις 12.00 στην πλατεία Γεωργίου.

Κάλεσμα της Πανελλαδικής Γραμματείας Εκπαιδευτικών

Κάλεσμα στους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές να πάρουν μαζικά μέρος στα αντιφασιστικά συλλαλητήρια της Τετάρτης απευθύνει η Πανελλαδική Γραμματεία Εκπαιδευτικών τονίζοντας οτι ο λαός και η νεολαία έχουν τη δύναμη - και πάλι - να πετάξουν τους φασίστες έξω από κάθε σχολείο και γειτονιά. (Διαβάστε εδώ αναλυτικά την είδηση).

Κάλεσμα στους μαθητές για τη συγκέντρωση και τη συναυλία της Τετάρτης

Κάλεσμα στους μαθητές να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση και τη συναυλία ενάντια στη φασιστική Χρυσή Αυγή, την Τετάρτη 25 Σεπτέμβρη, απευθύνεται μέσα από το site του Συντονιστικού Αγώνα Σχολείων. (Διαβάστε εδώ αναλυτικά την είδηση). Ήδη σχολεία έχουν πάρει απόφαση για συμμετοχή στις κινητοποιήσεις.

Κάλεσμα του ΣΥΣΔΙΕΚ Ν. Αττικής

Στο συλλαλητήριο της Τετάρτης στις 12 το μεσημέρι στα Προπύλαια της Αθήνας ενάντια στη Χρυσή Αυγή καλεί ο Σύλλογος Σπουδαστών Δημόσιων ΙΕΚ Ν. Αττικής για να γίνει πράξη το σύνθημα «Το φασισμό βαθιά κατάλαβέ τον, δε θα πεθάνει μόνος, τσάκισέ τον».(Διαβάστε εδώ αναλυτικά την είδηση)

Στο συλλαλητήριο και τη συναυλία καλεί η Επιτροπή Νέων Επισιτισμού – Τουρισμού

Η Επιτροπή Νέων του Σωματείου Επισιτισμού - Τουρισμού Αττικής καλεί όλους τους νέους εργαζόμενους και ανέργους του κλάδου, τους σπουδαστές των σχολών τουριστικών επαγγελμάτων στη μεγάλη συγκέντρωση – συναυλία. (Διαβάστε εδώ αναλυτικά την είδηση)

Απόφαση συμμετοχής για το συλλαλητήριο και τη συναυλία της Τετάρτης στην Αθήνα πήραν: η Σωματειακή Επιτροπή του ΣΕΤΗΠ στην e-value και η Σωματειακή Επιτροπή του ΣΕΤΗΠ στην Ώθηση.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ μας να δώσουμε όλοι το παρόν σ' αυτή τη συναυλία. ΚΑΘΗΚΟΝ μας να πολεμήσουμε το φασισμό όχι μόνο της χρυσής αυγής αλλά και της κυβέρνησης και του καπιταλιστικού συστήματος γενικότερα. ΑΝΑΓΚΗ μας ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΣΑΚΙΣΟΥΜΕ.

Σοφία