Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2013

«Φτωχός» κηρύχτηκε από το Πτωχευτικό Δικαστήριο Πειραιά ο Πέτρος Κωστόπουλος! – Οι εργαζόμενοι της ΙΜΑΚΟ συνεχίζουν τον αγώνα για τα δεδουλευμένα τους



Φτωχός κηρύχτηκε σύμφωνα με απόφαση του Πτωχευτικού Δικαστηρίου Πειραιά ο Πέτρος Κωστόπουλος, ύστερα από σχετική αίτηση που κατέθεσε πιστωτής του πρώην εκδότη. Με την αίτηση σφραγίζεται η περιουσία του Πέτρου Κωστόπουλου, γεγονός που σημαίνει ότι δεν μπορούν να εκτελεστούν διαταγές πληρωμής και κατασχέσεις σε βάρος του. Έντονη ήταν η αντίδραση των πρώην εργαζομένων στην εταιρία ΙΜΑΚΟ, καθώς η κατάθεση της αίτησης πτώχευσης στο Δικαστήριο του Πειραιά εγείρει πλήθος ερωτηματικών για τα κίνητρα του κ. Κωστόπουλου.

Το δικαστήριο με την υπ' αριθμ. 3243/7-6-2013 απόφασή του αποδέχεται την αίτηση πτώχευσης, διορίζει ως σύνδικο πτώχευσης δικηγόρο Πειραιά και διατάσσει τη σφράγιση της περιουσίας του Πέτρου Κωστόπουλου από το διορισθέντα σύνδικο, ενώ αποφάσισε να ορίσει συνέλευση των πιστωτών στις 24 Σεπτεμβρίου.

Η αίτηση πτώχευσης κατατέθηκε από τον πιστωτή στα δικαστήρια του Πειραιά και όχι της Αθήνας όπου υπάγεται η πρώην «ναυαρχίδα» του ομίλου Κωστόπουλου, ΙΜΑΚΟ, με το αιτιολογικό ότι στον Πειραιά (επί της οδού Κολοκοτρώνη) εδρεύει η εταιρία «Π. Κωστόπουλος και Σια ΕΕ».

Οι 85 από τους πρώην εργαζόμενους της ΙΜΑΚΟ, που διεκδικούν δεδουλευμένα και αποζημιώσεις, έχουν προσφύγει στη Δικαιοσύνη από τις 31 Ιουλίου και ζητούν ανακοπή της δικαστικής απόφασης, η οποία θα συζητηθεί στις 2 Οκτωβρίου. Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν ότι η εταιρία «Π. Κωστόπουλος και Σια ΕΕ», με βάση την έδρα της οποίας η αίτηση κατατέθηκε στον Πειραιά δεν έχει νομική υπόσταση από τα τέλη Δεκεμβρίου του 2012, γεγονός που καθιστά αναρμόδιο το Πτωχευτικό Δικαστήριο του Πειραιά.

Να σημειωθεί ότι τη σχετική κλήση για το δικαστήριο παρέλαβε η σύζυγος του κ. Κωστόπουλου, Τζένη Μπαλατσινού, η οποία φέρεται να μη συνδέεται εργασιακά με την εν λόγω εταιρία, με έδρα τον Πειραιά.Την ίδια ώρα, η επιλογή του πρώην εκδότη, Πέτρου Κωστόπουλου, να μην εμφανιστεί στο Πτωχευτικό Δικαστήριο ως οφειλέτης και να εγκαταλείψει τον εαυτό του στην πτώχευση για το ποσό των 70.000 χιλιάδων ευρώ -σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του yupiii από το δικαστικό κύκλο- καταδεικνύει, όπως υποστηρίζουν οι εργαζόμενοι, τα κίνητρα του πρώην εκδότη για δόλια αποφυγή πληρωμών.

Στο μεταξύ, από την πλευρά του, ο σύνδικος πτώχευσης δεν πρόλαβε να ανακοινώσει την απόφαση στο Βιβλίο Νομικών και για το λόγο αυτό ζήτησε και ο ίδιος αναβολή στη συνέλευση των πιστωτών, η οποία και αναμένεται να μετατεθεί.

4 σχόλια:

Unknown είπε...

ας του πάμε καμιά τσάντα τρόφιμα και ρουχαλάκια για τα παιδάκια του.είναι για γέλια τελικά αυτό το μπάχαλο που ζούμε!

ΚΩΣΤΑΣ ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗΣ είπε...

Δεν πειραζει μικρος ειναι ακομη,θα ...δουλεψει και θα τα ξανακανει.Ενταξει εχει κι αλλο πατο το βαρελι παιδια

Ανώνυμος είπε...

Ε, τον κακομοίρη. Και δεν μπορεί να πληρώσει ούτε τους εργαζόμενούς του. Μιλάμε για τέτοια φτώχεια. Αλήθεια, όμως για αυτόν γράψανε στα "ΝΕΑ" ή στο "Βήμα" ή στο " Εθνος" ή στο "Πρωτο Θέμα" ή στην "Αυγή";Η Χρυσή αυγή τι λέει γι' αυτήν την περιπτωση; ΄Οχι, γιατί όλοι αυτοί ουρλιάζανε με τον 902 που πουλήθηκε για να πληρωθούν εργαζόμενοι και ασφαλιστικά ταμεία. Εδώ τι λενε;
Σοφία

Ανώνυμος είπε...

Ε βεβαια ο πετρακης τοσα χρονια στηριζει το συστημη αυτο να μην τον στηρηξει ουστ κωλογυφτα κωστοπουλε