Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2013

Συνδικάτα Ζώνης: Παρέμβαση στην Εισαγγελία για την καθυστέρηση της έρευνας της επίθεσης στο Πέραμα


Με καθυστέρηση 12 ημερών και μετά από κατακραυγή και πληθώρα καταγγελιών, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Νίκος Δένδιας, έστειλε τελικά σήμερα στον Άρειο Πάγο το φάκελο που αφορά στη δολοφονική επίθεση των χρυσαυγιτών τη νύχτα της 13ης Σεπτέμβρη, σε βάρος συνεργείου στελεχών του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, που έκανε αφισοκόλληση στη λεωφόρο Δημοκρατίας στο Πέραμα. Ανάμεσα στα στελέχη του Κόμματος ήταν πρωτοπόροι συνδικαλιστές των Σωματείων της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης.

Η σχετική δικογραφία είχε εξαιρεθεί προκλητικά από το φάκελο με τις υποθέσεις που έστειλε την περασμένη βδομάδα στον Άρειο Πάγο ο Ν. Δένδιας. Η εξαίρεση αυτή και ο συνολικός χειρισμός της υπόθεσης από την Αστυνομία και τη Δικαιοσύνη προκάλεσαν πολλά ερωτήματα και αντιδράσεις από την πλευρά των ταξικών συνδικάτων. Ακόμα και ο φάκελος που στάλθηκε καθυστερημένα χτες, δεν διευκρινίστηκε τι στοιχεία περιέχει.

Αύριο Τετάρτη, στις 9.30 το πρωί, θα γίνει η πρώτη κατάθεση στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για την επίθεση στο Πέραμα. Επίσης αύριο Τετάρτη, στις 12 το μεσημέρι, τα Συνδικάτα της Ζώνης και άλλοι φορείς θα κάνουν παρέμβαση στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πειραιά, για να δοθούν εξηγήσεις γιατί ο υπουργός Δένδιας διαχώρισε την υπόθεση του Περάματος από τη δολοφονία του 34χρονου Παύλου Φύσσα, απαιτώντας να ληφθούν όλα τα μέτρα για να μη μείνουν ατιμώρητοι οι υπεύθυνοι.

Οι καθυστερήσεις και οι «παραλείψεις» Αστυνομίας και Δικαιοσύνης βγάζουν μάτι, παρά το γεγονός ότι τα στοιχεία βοούν για την ταυτότητα των δραστών και την πρόθεσή τους να προκαλέσουν θανάσιμα χτυπήματα στους κομμουνιστές συνδικαλιστές. Από την πρώτη στιγμή, οι εννιά τραυματίες κατέθεσαν μήνυση κατά παντός υπευθύνου. Ο «Ριζοσπάστης» και το portal του «902», με βάση τις καταγγελίες τόσο των τραυματιών, όσο και μαρτυρίες αυτόπτων μαρτύρων, την επομένη της επίθεσης, δημοσίευσαν δύο ονόματα από αυτούς που συμμετείχαν στη δολοφονική επίθεση.

Επίσης, στις 14 Σεπτέμβρη η ΕΛ.ΑΣ. με επίσημη ανακοίνωσή της ανέφερε ότι ήδη είχαν ταυτοποιηθεί τρεις από τους δράστες της επίθεσης, που είχαν μάλιστα πρωταγωνιστικό ρόλο, ενώ πληροφορίες ανέφεραν ότι έχουν ταυτοποιηθεί συνολικά έξι άτομα. Από τους εννιά τραυματίες, ο ένας, σύμφωνα με διάγνωση από το Θριάσιο Νοσοκομείο, «έφερε βαθύ θλαστικό τραύμα» στο πίσω μέρος του μπράτσου του δεξιού του χεριού, που δείχνει ότι τον κάρφωσαν με αιχμηρό αντικείμενο. Σύμφωνα με τον ίδιο, πρόλαβε και σήκωσε το χέρι του για να προστατέψει το πρόσωπό του. Αν δεν προλάβαινε, θα του κάρφωναν το πρόσωπο ή το κεφάλι.

Παρά τα συντριπτικά στοιχεία, κανείς από τους τραμπούκους φονιάδες δεν έχει «ενοχληθεί» από την Αστυνομία και τη Δικαιοσύνη, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι μετά από όλα αυτά έχουν το θράσος να απειλούν εργαζόμενους της Ζώνης μην τυχόν και τους «δώσουν»! Να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με δημοσιεύματα, οι αστυνομικοί φέρεται από την πρώτη στιγμή να έχουν στην κατοχή τους και ένα δακτυλικό αποτύπωμα που βρέθηκε σε αυτοσχέδιο ρόπαλο στο σημείο της επίθεσης στο Πέραμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: