Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013

Οι βρόμικες μπίζνες της Χρυσής Αυγής στο Πέραμα - «Συμβόλαιο» με 15 εργολάβους για να ρίξουν τα μεροκάματα και να διαλύσουν τα σωματεία...


Ενώ η κοινωνία παραμένει ακόμα παγωμένη, 12 ημέρες μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα στην Αμφιάλη, και η Αστυνομία συμπληρώνει το παζλ των ενόχων με τα κομμάτια που λείπουν, η Realnews αποκαλύπτει το «συμβόλαιο» της Χρυσής Αυγής με τους εργολάβους στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη του Περάματος που ήθελαν να χρησιμοποιήσουν τα «τάγματα εφόδου», για να «ρίξουν» τα μεροκάματα.

Αυτό αποτυπώθηκε με τον πιο σαφή τρόπο, αλλά και ατράνταχτα στοιχεία, στην καταγγελία-παρέμβαση των εργαζομένων της Ζώνης, προς τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πειραιά στις 5 Ιουνίου του 2012. Δηλαδή 14 μήνες πριν από τη βίαιη επίθεση στο Πέραμα, εναντίον των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ, και τη δολοφονία του 34χρονου Παύλου Φύσσα, που -όπως φαίνεται από την αστυνομική έρευνα- γνώριζαν ότι είναι γιος ενός ιδιαίτερα αγαπητού και δραστήριου εργάτη της Ζώνης, αλλά και ότι ο ίδιος εργαζόταν περιστασιακά στο λιμάνι.

 

Οι μεταλλεργάτες ανέφεραν τις πληροφορίες που ήθελαν μέλη της Χρυσής Αυγής να ετοιμάζουν «εκστρατεία» εναντίον τους για να τους «εξαφανίσουν από το λιμάνι».
«Γνωρίζαμε ότι θα μας χτυπήσουν, αλλά οι πληροφορίες έλεγαν ότι η επίθεση θα γίνει μέσα στον χώρο εργασίας, για να φανεί ότι δεν μας θέλουν οι εργαζόμενοι», αποκαλύπτει ο Σωτήρης Πουλικόγιαννης, πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Πειραιά, και συνεχίζει: «Πήραμε μέτρα ασφαλείας με περιφρούρηση μέσα στη Ζώνη και δεν κατάφεραν να οργανώσουν το χτύπημα όπως το είχαν σχεδιάσει. Επειδή προφανώς βιάζονταν να τελειώνουν με εμάς, χτύπησαν έξω, με τις γνωστές συνέπειες...».

Διαβάστε εδώ ολόκληρο το δημοσίευμα της Realnews

Γιώργος Παγάνης
real.gr

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Γι' αυτό ούτε κουβέντα στα κανάλια. Οι εφοπλιστές κι οι μεγαλοεργολάβοι που είχαν στη δούλεψή τους αυτούς τους υπάνθρωπους θα βγουν λάδι. ΑΥΤΟΙ ΚΙ ΑΝ ΗΞΕΡΑΝ. Και το επαναλαμβάνω γιατί πιστεύω ότι έχει σχέση. Ο Στεφανάκης που σκότωσε την κοπέλα του στο ξύλο, και που σύμφωνα με τον πατέρα του αρεσκόταν να φοράει τις μπλούζες της χρυσής αυγής, ΥΠΗΡΞΕ ΜΠΡΑΒΟΣ ΕΦΟΠΛΙΣΤΗ όπως μαρτυράει ο ίδιος ο πατέρας του. Κι αν και ήταν άνεργος δυο χρόνια, ο Στεφανάκης, ζούσε καλή ζωή. ΠΟΥ ΤΑ ΕΒΡΙΣΚΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ; Κι ο Στεφανάκης ήταν που πριν ενάμιση χρόνο είχε δημιουργήσει προβλήματα σε περίπτερο προεκλογικό του ΚΚΕ. ΠΟΙΟΣ ΤΟΥ ΕΙΧΕ ΔΩΣΕΙ ΤΗΝ ΕΝΤΟΛΗ;

Σοφία