Παρασκευή 12 Ιουλίου 2013

Κανένας καλός δεν χάνεται


Αριστερά στη φωτογραφία ο νέος
«εκπρόσωπος της Ελλάδας στην Παγκόσμια Τράπεζα».

Υπηρέτησε με σθένος και απόλυτη συνέπεια την τάξη των βιομηχάνων, των τραπεζιτών, των εργολάβων και των εφοπλιστών, απ’ όποιο πόστο άσκησης εξουσίας και αν πέρασε (πχ θα μας μείνει αξέχαστη η θητεία του στο υπουργείο δημόσιας τάξης). Είχε καιρό να απασχολήσει τα ΜΜΕ και πολλοί ήταν αυτοί που αναρωτιούνταν αν η «εξαφάνισή» του ήταν αποτέλεσμα της εσωκομματικής κόντρας του με τον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ. Έτσι, η είδηση πως ο πρώην υπουργός και πρώην Επίτροπος στην Ευρωπαϊκή Ένωση, Χρήστος Παπουτσής ορίστηκε «εκπρόσωπος της Ελλάδας στην Παγκόσμια Τράπεζα», τους έκανε να εκπλαγούν.

Ο κύριος Παπουτσής σαν καλός επαγγελματίας δεν έμεινε για πολύ καιρό χωρίς μεροκάματο. Στη νέα του θέση -λίγο πριν βγει στη σύνταξη- καλείται να ολοκληρώσει μια επιτυχημένη καριέρα, με μισθό –σύμφωνα με πληροφορίες- γύρω στις δώδεκα χιλιάδες (12.000) ευρώ. Όχι άσχημα, αν αναλογιστεί κανείς την περίοδο «κρίσης» που διανύει η χώρα του. Κανένας δεν πάει χαμένος λοιπόν. Η συνέπεια πάντα ανταμείβεται. Όσο για τις «εσωκομματικές κόντρες» και άλλα φαιδρά, αυτά προορίζονται για κατανάλωση απ’ τους ιθαγενείς. Αυτούς που ανεβάζουν και εναλλάσσουν στην εξουσία κάθε μορφής και απόχρωσης Παπουτσήδες.

Παρασκευή 12 Ιούλη 2013

4 σχόλια:

μαχαιρης είπε...

Συμμαθητης μου...!!

Cos είπε...

Φαινότανε από νέος ότι θα προκόψει. Με το κοστουμάκι του, την σημαιούλα του, πραγματικός νεαρός κύριος έτοιμος να υπηρετήσει με τον καλύτερο τρόπο τα αφεντικά, με το αζημίωτο βέβαια.

Ανώνυμος είπε...

@Cos: Η "σημαιούλα του" είναι η σημαία του Πολυτεχνείου...

Τα 'χουν αυτά τα λάβαρα: Άλλοι τα ποτίζουν με το αίμα τους κι άλλοι τα πάνε βόλτα κατόπιν εορτής και κάνουν ταμείο. Η αμοιβή ανάλογη του βάρους του συμβόλου.

gdmn1973

Cos είπε...

@gdmn1973
Προφανώς το είδα ότι είναι η σημαία του πολυτεχνείου. Στα χέρια του νεαρού αυτού όμως και των ομοίων του, παύει (για μένα τουλάχιστον) να σημαίνει κάτι και μετατρέπεται σε ένα κομμάτι πανί, σε μια σημαιούλα. Άλλωστε θεωρώ ότι οι κομμουνιστές έχουν μόνο μια δική τους σημαία.