Δευτέρα 29 Ιουλίου 2013

Ανάξιοι «θαυμασμού»…
Δεν μπορεί να κρύψει τον θαυμασμό του για τον προϊστάμενό του, ο κύριος Στουρνάρας, σε συνέντευξή του σε κυριακάτικη εφημερίδα: Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε «είναι ένα παράδειγμα μεγάλης αυταπάρνησης. Για σκεφτείτε, ποιος άλλος άνθρωπος στη θέση του, με μία δολοφονική απόπειρα που τον άφησε παράλυτο, θα μπορούσε σήμερα να παίζει έναν τέτοιο σημαντικό ρόλο και με τέτοια ζέση; Άρα είναι ένας άνθρωπος που αξίζει το θαυμασμό μας εδώ

Δεν μας έχει συνηθίσει  σε  ξεσπάσματα ευαισθησίας ο κύριος υπουργός. Ακόμα και όταν –στην ίδια συνέντευξη- του δόθηκε η ευκαιρία:

 «- Ναι, αλλά έπρεπε τόσοι φόροι να πέσουν όλοι μαζί σ’ ένα τόσο μικρό χρονικό διάστημα;»,

ο κύριος Στουρνάρας με τον χαρακτηριστικό, κυνικό του τρόπο απάντησε:

«Κοιτάξτε να δείτε, η κάθε οικογένεια προϋπολογίζει τις υποχρεώσεις της σε ετήσια βάση. Μην ξεχνάτε ότι φέτος προβλέπουμε να έχουμε έσοδα μείον 6%, δεν έχουμε έσοδα θετικά φέτος λόγω της ύφεσης, μην το ξεχνάτε. Αρα δεν δικαιολογείται νομίζω ο χαρακτηρισμός ότι υπερφορολογούμε.» εδώ

Όχι, δεν θα περιμέναμε από τον κύριο Στουρνάρα να δείξει ανάλογη ευαισθησία για τον ακρωτηριασμένο στο  πόδι που η κυβέρνηση  του έκοψε τη σύνταξη και ταυτόχρονα άφησε και  τη γυναίκα του χωρίς δουλειά, μαζί με όλους τους άλλους σχολικούς φύλακες.

Δεν θα περιμέναμε από τον κύριο Στουρνάρα να εκφράσει τον ίδιο θαυμασμό για τον ΑμΕΑ που η ΔΕΗ του έκοψε το ρεύμα και δεν ξέρει τι να κάνει με τις ινσουλίνες του που διατηρούνται μόνο σε ψυγείο.

Δεν θα περιμέναμε από... τον ευαίσθητο κύριο υπουργό να θαυμάζει τους τρόφιμους του Κέντρου Αποκατάστασης ΑμεΑ Αμφιλοχίας που τους έκοψαν το νερό,

ούτε να προβληματιστεί για τα παιδιά  του Δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας, όταν η ΕΥΔΑΠ σφραγίζοντας απροειδοποίητα τα ρολόγια άφησε χωρίς νερό υπηρεσίες του Δήμου που αφορούσαν δομές ΑμΕΑ, παιδικούς σταθμούς κλπ.

Δεν θα περιμέναμε από τον κύριο Στουρνάρα να δείξει ανάλογη ευαισθησία όταν η κυβέρνησή του διέλυε την ειδική αγωγή, έκλεινε τα ειδικά σχολεία, όταν αφήνει ανεκπαίδευτα τόσα παιδιά με ειδικές ανάγκες.

Θα περιμέναμε όμως να είναι λιγότερο προκλητικός. Γι’ αυτό ας σκουπίσει  τα σάλια του και ας μην παίζει με τον πόνο και τα προβλήματα χιλιάδων ΑμΕΑ, που η πολιτική του ίδιου, της κυβέρνησής του και των ευρωπαίων προϊσταμένων του τους δημιουργούν.

Αυτοί που αποτελούν πραγματικά παραδείγματα αυταπάρνησης,  είναι όσοι αγωνίζονται κόντρα σε όλες τις αντιξοότητες για να σταθούν με ψηλά το κεφάλι στον αγώνα για επιβίωση με αξιοπρέπεια. Αυτοί που πραγματικά είναι άξιοι θαυμασμού (όχι φυσικά από τον  κύριο Στουρνάρα…), είναι όσοι δεν συμβιβάζονται, αυτοί που παλεύουν για να γίνει η ζωή η δική τους αλλά και των διπλανών τους καλύτερη. Αυτοί που  υπενθυμίζουν στον κάθε κύριο Στουρνάρα πως πίσω έχει η αχλάδα την ουρά...

Δευτέρα 29 Ιούλη 2013

1 σχόλιο:

ΚΩΣΤΑΣ ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗΣ είπε...

όπως το λες οικοδόμε,προϊστάμενοι και υποτελείς με τα όλα τους