Τρίτη 16 Ιουλίου 2013

Αφετηρία νέων αγώνων η σημερινή πανελλαδική απεργία

Σε 65 πόλεις θα γίνουν σήμερα οι απεργιακές συγκεντρώσεις που οργανώνει το ΠΑΜΕ! Στην Αθήνα, η απεργιακή συγκέντρωση έχει οριστεί στις 10.30 π.μ. στην Ομόνοια και στη Θεσσαλονίκη στις 10.30 π.μ. στο Αγαλμα Βενιζέλου.
Για την απόκρουση της βάρβαρης επίθεσης της κυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ που με το πολυνομοσχέδιο - λαιμητόμο απειλεί να συντρίψει τα εναπομείναντα δικαιώματα των εργαζομένων όπου κι αν δουλεύουν στον ιδιωτικό ή το δημόσιο τομέα όπου απελευθερώνει τις απολύσεις. Που καταργεί την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας και επιβάλλει να καθορίζεται ο κατώτατος μισθός από τις ανάγκες κερδοφορίας των επιχειρήσεων. Που προχωρά σε νέες περικοπές στον ΕΟΠΥΥ. Που με τις νέες φορολογικές κλίμακες επιβάλλει νέα πιο άγρια φοροληστεία.
Η μάχη είναι δύσκολη και σκληρή. Την ώρα που οι κυβερνητικές αποφάσεις τα δίνουν όλα για να υπηρετηθούν τα συμφέροντα των μονοπωλίων, του μεγάλου κεφαλαίου, δυνάμεις του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, είτε βάζουν άμεσα εμπόδια στην οργάνωση των εργαζομένων, είτε όπως στην περίπτωση της «Αυτόνομης Παρέμβασης», μιλώντας για άλλο μείγμα πολιτικής, στην πραγματικότητα καλούν σε διαχείριση της ίδιας βαρβαρότητας.
Το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους να οργανώσουν οι ίδιοι την πάλη τους. Να βγουν μπροστά, να πάρουν την τύχη στα χέρια τους. Να κάνουν τη σημερινή απεργία έναν σταθμό - αφετηρία για την παραπέρα οργάνωση και προετοιμασία μεγάλων αγώνων για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: