Πέμπτη 25 Ιουλίου 2013

ΘΕΜΑ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ - ΘΕΜΑ ΕΞΟΥΣΙΑΣ

ΔΕ ΦΤΑΝΕΙ Η ΟΡΓΗ: «Δεν με πειράζει τόσο που υποαμείβομαι για τη δουλειά που κάνω, την οποία πριν από μερικά χρόνια την έκαναν τρεις άνθρωποι. Πιο πολύ με πειράζει, με εξοργίζει, που κάθε μέρα το αφεντικό μου μού υπενθυμίζει με νόημα ότι έξω υπάρχουν 1,3 εκατομμύρια άνεργοι που θα περιμένουν πώς και πώς να μου φάνε τη θέση. Ετσι λοιπόν, οφείλω να ευγνωμονώ και να δηλώνω την πλήρη υποταγή μου στο καλό αφεντικό, που απαιτεί να είμαι στις επάλξεις 16 ώρες τη μέρα, Σάββατα, Κυριακές, αργίες. Και με τον τρόπο αυτό το... κάθε αφεντικό ελέγχει απόλυτα τη ζωή μου. Είμαι τόσο ράκος, ψυχικά και σωματικά, που δεν αντέχω να ακούω ούτε καν τη φωνή μου, να παίξω με το παιδί μου»
(η μαρτυρία στην ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ).
Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ: «Την εκτίμηση ότι το ασφαλιστικό σύστημα δεν είναι βιώσιμο με τη σημερινή του μορφή και πρέπει να αλλάξει εκ θεμελίων εξέφρασε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης» (στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ).
ΞΗΛΩΜΑ ΠΑΝΤΟΥ: «Οι ιδιοκτήτες καταστημάτων οι οποίοι "ανήκουν υπό οποιαδήποτε νομική σχέση σε αλυσίδα καταστημάτων", εξαιρούνται της δυνατότητας να έχουν τα καταστήματά τους ανοικτά τις Κυριακές. Επειδή στην ως άνω κατηγορία ανήκουν και μικροκαταστήματα με σύμβαση "φραντσάιζινγκ" με αποτέλεσμα να αποκτούν προφανές μειονέκτημα σε σχέση με άλλους καταστηματάρχες παρόμοιας δραστηριότητας, θεωρούμε ότι ειδικά οι συμβεβλημένοι σε σύμβαση φφρατσάιζινγκ πρέπει να εξαιρεθούν και να έχουν τις ίδιες δυνατότητες με αυτούς» (η τροπολογία στο ΒΗΜΑ).
ΤΟ ΒΕΒΑΙΟΝ: «Ανοικτό το ενδεχόμενο να υπάρξουν αλλαγές στο νομοθετικό πλαίσιο που απαγορεύει τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας με αποτέλεσμα να αρθεί έστω και μερικώς η απαγόρευση αυτή από το 2014 άφησαν χθες ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης και ο αρμόδιος υφυπουργός Θανάσης Σκορδάς» (από τα ΝΕΑ).
ΟΙ ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΕΣ: «Κανείς δεν μπορούσε να προβλέψει ότι η φορολόγηση των τιμίων θα έφτανε σε τέτοιο υπερθετικό βαθμό. Τα στοιχεία (...) είναι εξωφρενικά (...) Χρειάζεται, όμως, κάποια προσοχή στην ερμηνεία των συγκεκριμένων στοιχείων. Οσο σωστό είναι ότι υπάρχει σοβαρότατη φοροδιαφυγή μεταξύ των επαγγελματιών, άλλο τόσο είναι αλήθεια ότι πλήθος αυτών έχασε, κυριολεκτικά, το μεγαλύτερο μέρος των εισοδημάτων του. Το ίδιο συνέβη και με τα αποτελέσματα των επιχειρήσεων, τα οποία επλήγησαν "αγρίως" από την κρίση, με αποτέλεσμα τη σημαντική μείωση της φορολογίας κερδών» (στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).

Ριζοσπάστης

Δεν υπάρχουν σχόλια: