Σάββατο 27 Ιουλίου 2013

Λυτοί και δεμένοι υπέρ των «ακομμάτιστων» συνδικαλιστών ΠΑΣΚΕ- ΔΑΚΕ-ΣΥΡΙΖΑ κλπ. - ΑντιΠΑΜΕ μέτωπο στις εκλογές του Συνδικάτου Οικοδόμων Νομού Ηρακλείου


Μεγάλη εκλογική μάχη διεξάγεται αυτές τις μέρες στο συνδικάτο Οικοδόμων Νομού Ηρακλείου. Στις εκλογές του 2010, που πρώτη φορά το ΠΑΜΕ κόντεψε να πάρει το σωματείο, το αποτέλεσμα ήταν ΠΑΣΚΕ 647, ΠΑΜΕ 561. Φανταστείτε πως μπροστά στο κίνδυνο να χαθεί το σωματείο είχε γίνει τέτοια κινητοποίηση από το ΠΑΣΟΚ, που η συμμετοχή εν μέσω της γνωστής αύξησης της ανεργίας στο κλάδο είχε αυξηθεί από 947 (2007) σε 1231 ψηφίσαντες.

Φέτος πάλι κάνουν ό,τι μπορούν. Καταρχήν πλέον δε κατεβαίνει η ΠΑΣΚΕ, αλλά μια "ανεξάρτητη παράταξη" όπου συμμετέχει ...όλος ο καλός ο κόσμος... Έπειτα καθυστέρησαν 2-3 μήνες τις διαδικασίες, προσπαθώντας να μαζέψουν κόσμο. Δε τα κατάφεραν και για πρώτη φορά στην εφορευτική επιτροπή που εκλέχτηκε από την εκλογοαπολογιστική ΓΣ πλειοψηφεί το ΠΑΜΕ, με ό,τι κάτι τέτοιο συνεπάγεται.

Παρ' όλα αυτά οι πιέσεις έχουν κορυφωθεί και ο μηχανισμός του ΠΑΣΟΚ δίνει τα ρέστα του, όπως καταγγέλει σήμερα η παράταξη του ΠΑΜΕ.

(Από cretalive.gr): Ανάμιξη των κομμάτων, δημάρχων και αντιδημάρχων που πρόκεινται στο ΠΑΣΟΚ αλλά και της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου στη διαμμόρφωση του αποτελέσματος στις εκλογές των οικοδόμων, που βρίσκονται σε εξέλιξη, καταγγέλλει ο Ενωτικός Αγωνιστικός Συνδυασμός Οικοδόμων.

Η ανακοίνωση:

  Ενωτικός Αγωνιστικός  Συνδυασμός  Οικοδόμων καταγγέλλει τις προσπάθειες της δήθεν «Ανεξάρτητης Συνεργασίας Οικοδόμων»  (ΠΑΣΚΕ- ΔΑΚΕ-ΣΥΡΙΖΑ και λοιπών) να διαμορφώσει συσχετισμούς υπέρ της στις αρχαιρεσίες του Συνδικάτου Οικοδόμων, που βρίσκονται σε εξέλιξη από τις 19/7, με τη βοήθεια δημάρχων, αντιδημάρχων και τοπικών συμβουλίων που πρόσκεινται στο ΠΑΣΟΚ  με την καθοδήγηση και τις εντολές του επίσης δήθεν «ακομμάτιστου» προεδρείου του Ε.Κ.Η. (ΠΑΣΚΕ-ΣΥΡΙΖΑ).

Σύμφωνα με καταγγελίες  συναδέλφων οικοδόμων όλος ο μηχανισμός του δήμου Ηρακλείου, Μαλεβιζίου αλλά και άλλων δήμων  βρίσκεται «επί ποδός» προκειμένου να κατευθυνθούν οι οικοδόμοι να στηρίξουν τον εργοδοτικό- κυβερνητικό συνδικαλισμό. Μάλιστα, γίνονται και τηλέφωνα από υπηρεσίες των Δήμων (πχ Δήμος Ηρακλείου) σε οικοδόμους που είχαν κατά το παρελθόν εργαστεί εκεί με συμβάσεις ώστε να στηριχθεί συγκεκριμένος υποψήφιος της παράταξης «Ανεξάρτητης Συνεργασίας Οικοδομών»!
Καλούμε κάθε συνάδελφο να μην φοβηθεί, να μην υποκύψει σε τυχόν απειλές και εκβιασμούς αλλά και να μην «τσιμπήσει» αν του τάξουν δουλειές οι Δήμαρχοι ή οι μεγαλοεργολάβοι. Καλούμε κάθε συνάδελφο οικοδόμο που ζει στη φτώχεια και την ανεργία για χρόνια εξαιτίας της καπιταλιστικής κρίσης, να έρθει και να ψηφίσει στις εκλογές στηρίζοντας τον Ενωτικό Αγωνιστικό Συνδυασμό Οικοδομών  προκειμένου να αλλάξουν οι συσχετισμοί στο σωματείο. Να απαλλαχθούμε από την γάγγραινα του κυβερνητικού συνδικαλισμού που θέλει το συνδικάτο όργανο διαμόρφωσης συσχετισμών μακριά από τις ανάγκες μας που το θέλουν  όργανο  ρουσφετιού εκμεταλλευόμενοι κάποιοι επιτήδειοι την άθλια κατάσταση την οποία όλοι μας βιώνουμε.
Με τη συμμετοχή όλων μας να γίνει υπόθεση δική μας ο προσανατολισμός του και ο ρόλος του συνδικάτου. Να παλέψουμε για την ανασυγκρότηση του συνδικάτου απαλλαγμένο από τον εργοδοτικό κυβερνητικό συνδικαλισμό. Να παλέψουμε για συνδικάτο που να βρίσκεται πλάι σε κάθε συνάδελφο, να οργανώνει τη πάλη των οικοδομών για το μεροκάματο και την καθημερινή επιβίωση με ψηλά το κεφάλι.

ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
Το συνδικάτο στα χέρια των οικοδόμων

Οι εκλογές συνεχίζονται κάθε μέρα 5-9 το βράδυ μέχρι την Κυριακή 28 Ιούλιου."

Τα αποτελέσματα από αύριο Δευτέρα.

(Ευχαριστούμε τον «Άθλιο» σύντροφο για την ενημέρωση)

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Γνωστά πλέον όλα όσα κάνουν για να πολεμήσουν το ΠΑΜΕ και το ΚΚΕ. Ότι και να κάνουν δεν μας ρίχνουν όμως.

Μακης είπε...

Μετα απο 23 χρονια το συνδικατο περασε στις ταξικες δυναμεις.Ενωτικος Αγωνιστικός Συνδιασμός οικοδόμων 801 και ολοι οι υπολοιποι μαζι 601.