Τετάρτη 16 Ιουλίου 2014

Η «διάψευση» άργησε μια μέρα...


Στη συνεδρίαση της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στις 16 Ιουλίου, ο Μανώλης Γλέζος ζήτησε το λόγο επί διαδικαστικού, λέγοντας τα ακόλουθα:

 «Χτες το πρωί, ο νέος πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλωντ Γιούνγκερ είπε ότι τα όνειρα έχουν θέση εδώ. Ύστερα από λίγο, γίναμε όλοι μάρτυρες της διάψευσης των ονείρων, όταν ο Ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Κώστας Παπαδάκης αποβλήθηκε σκαιώς από την αίθουσα, κατόπιν ενεργειών του προέδρου του Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, με τη δικαιολογία ότι δεν είχε τηρήσει τον κανονισμό. Η ενέργεια αυτή κρίνεται ως αντιδημοκρατική. Καλοί οι κανονισμοί για την εύρυθμη λειτουργία του Κοινοβουλίου, αλλά αυτοί δεν πρέπει να παραβιάζουν την ουσία της δημοκρατίας». 

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δε θα πω ότι είναι αρνητικό γεγονός αυτή η διαμαρτυρία του κ. Γλέζου. Απλώς θα ζητήσω συγνώμη γιατί δεν με πείθει. Το κόμμα του κ. Γλέζου αποθεώνει και εξωραΐζει την πολιτική της ΕΕ. Ανέχεται μια συμμαχία που επιτρέπει στο όνομά της ναζί να κατακρεουργούν τον ουκρανικό λαό. Κάνουν τα στραβά μάτια για όλα της τα στραβά. Και ξαφνικά;;; Σκάνε για τη δημοκρατία μέσα σ' αυτήν την λυκοσυμμαχία. Να με συγχωρήσει ο κ. Γλέζος αλλά εκλογές έρχονται.... κι ο σύριζα θέλει να δείξει ένα καλό πρόσωπο απέναντι στους ψηφοφόρους του ΚΚΕ. Για τους δικούς του λόγους.

Ανώνυμος είπε...

Κυριε Γλέζο εσείς υπογράψατε το ψήφισμα του ευρωκοινοβουλίου που κρατάει ίσες αποστάσεις απ' το Ισραήλ και την Παλαιστίνη όσον αφορά τα τεκταινόμενα εκεί; Υπογράψατε κύριε Γλέζο; Αν ναι, δεν την θέλουμε την υπεράσπισή σας.

Ανώνυμος είπε...

Γλέζο για την Ουκρανία έχεις πει τίποτα; Υπάρχουν ναζί εκεί που κυβερνάνε μακελεύουν το λαό και βγάζουν το ΚΚ στην παρανομία. Αλλά θα μου πεις “ποιους θα έβγαζαν στην παρανομία”; Πάντα ο κουμμουνισμός ήταν ο μεγάλος εχθρός των ναζι. Αλλά επειδή θυμάμαι ότι είχες κάποτε κατεβάσει τη ναζιστική σημαία απ' την Ακρόπολη μαζί με το Σάντα. Σήμερα το ότι το κόμμα σου ακολουθεί μια μεσοβέζικη πολιτική απέναντι στους ναζί της Ουκρανίας δε σε ανατριχιάζει; Το ότι το κόμμα σου ακολουθεί την ΕΕ που δέχεται τους ναζί δε σε κάνει να θέλεις να τα βροντήξεις όλα χάμω; Πού εισαι νιότη που 'δειχνες πως άλλος θα γενώ.