Τρίτη 8 Ιουλίου 2014

Η ουκρανική κυβέρνηση απαγορεύει το Κομμουνιστικό Κόμμα


Η ουκρανική κυβέρνηση ξεκίνησε σήμερα τη νομική διαδικασία για να απαγορεύσει το Κομμουνιστικό Κόμμα Ουκρανίας, το οποίο κατηγορεί ότι υποστηρίζει τους ρωσόφωνους στην ανατολική Ουκρανία, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Πάβλο Πετρένκο στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Το Κομμουνιστικό Κόμμα, μετρά 23 βουλευτές σε σύνολο 450 στο ουκρανικό κοινοβούλιο. Ήδη από την έναρξη των συγκρούσεων μεταξύ της κυβέρνησης και των ρωσόφωνων, τόσο οι επίσημοι μηχανισμοί του κράτους, όσο και ο ακροδεξιός «Δεξιός τομέας», κατηγορούν τις τοπικές οργανώσεις του Κομμουνιστικού Κόμματος ότι συνεργάζονται ενεργά με τους ρωσόφωνους. «Βασιζόμενος σε πολλές αποδείξεις για τις παράνομες δραστηριότητες του Κομμουνιστικού Κόμματος, έλαβα την απόφαση να απευθύνω στο περιφερειακό διοικητικό δικαστήριο αίτημα για την απαγόρευσή του», δήλωσε ο Πετρένκο. Το αίτημα του υπουργού έχει καταγραφεί, όμως δεν έχει ακόμη καθοριστεί η ημερομηνία εξέτασής του.

Την προσπάθεια ποινικοποίησης της δράσης του, είχε καταγγείλει το ΚΚ Ουκρανίας, με ανακοίνωσή του τον Απρίλη του 2014. Στην ανακοίνωση που υπέγραφε ο ο Α' Γραμματέας της ΚΕ, Πέτρο Σιμονένκο ανέφερε: «Η σημερινή εξουσία εφαρμόζει μια πολιτική για να κάνει αδύνατες τις συνθήκες για την ύπαρξη του ΚΚ Ουκρανίας με πίεση ως και για την απαγόρευση της δράσης του.

Ενημερώνουμε ότι οι μυστικές υπηρεσίες συγκεντρώνουν υλικά για τη δράση μας, παραποιούν θέσεις μας, με την αξιοποίηση φασιστικών στοιχείων καταστρέφουν υποδομές μας, προβαίνουν σε φυσικές και λεκτικές επιθέσεις ενάντια σε μέλη και στελέχη μας, βουλευτές στο Κοινοβούλιο.

Γίνονται γνωστές και επίσημα οι προσπάθειες του υπουργείου Δικαιοσύνης να στηθούν κατηγορίες, ώστε να ασκηθεί δίωξη από το Ανώτατο Δικαστήριο με σκοπό να απαγορευτεί το κόμμα».

Και καταλήγει: «Το ΚΚ Ουκρανίας αποτελεί μια πραγματική απειλή για τη σημερινή εξουσία γιατί είναι σε σύνδεση με εκατομμύρια ανθρώπων που αντιδρούν στις πράξεις των αρχών, όπου συμμετέχουν και οι εξτρεμιστές».  

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Γιατί; τι περιμέναμε; να απαγορευτεί η εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο; Το Κομμουνιστικό κόμμα θα απαγορεύσουν. Αυτό πονάει τους ναζί. Περιμένω αντιδράσεις από Σύριζα. (Ναι, καλά. Ας περιμένω)

Σοφία

Ανώνυμος είπε...

Μα ο πραγματικός και μοναδικός εχθρός των ναζί είναι οι κομμουνιστές. Λογικό είναι να θέλουν να τους εξοντώσουν.