Τετάρτη 2 Ιουλίου 2014

Θέλουν υποταγμένους τους εργαζόμενους απέναντι στις ορέξεις της εργοδοσίας - Αντιδράσεις για τις εκδικητικές τακτικές του Σωματείου «Αύρα» στο Αίγιο


Την εκδικητική και μεθοδευμένη προσπάθεια του Σωματείου Εργαζομένων «Αύρα» στο Αίγιο να διαγράψει από το επιχειρησιακό σωματείο την Γεωργία Στεφανάκου, η οποία είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ομοσπονδίας και αναπληρώτρια γραμματέας του Συνδικάτου Ποτών - Τροφίμων Νομού Αχαΐας καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Γάλακτος - Τροφίμων – Ποτών.
Σε ανακοίνωσή του σημειώνει μεταξύ άλλων:
«Η πρόσφατη τροποποίηση του καταστατικού που επικαλείται η διοίκηση του σωματείου της ΑΥΡΑ και καλεί τη συναδέλφισσα να διαλέξει συνδικάτο είναι αντιδεοντολογική και αντισυνδικαλιστική. Ο κάθε εργαζόμενος έχει δικαίωμα επιλογής να είναι μέλος σε ένα επιχειρησιακό και ένα κλαδικό συνδικάτο.
Το ότι επικαλούνται και κρύβονται πίσω από το νόμο περί συνδικαλισμού 1264/82 δεν τους απαλλάσσει από το βρώμικο ρόλο που έχουν αναλάβει ως εργολάβοι για να μη σηκώσουν κεφάλι οι εργαζόμενοι στην επιχείρηση ΑΥΡΑ, που ανήκει στον πολυεθνικό όμιλο COCA-COLA 3E.
Θέλουν υποταγμένους τους εργαζόμενους απέναντι στις ορέξεις της εργοδοσίας.
Γι' αυτό και το μένος τους απέναντι στη συναδέλφισσα, το κλαδικό συνδικάτο, την ομοσπονδία, γιατί τους χαλάνε τη σούπα, γιατί προσπαθούν να οργανώσουν τους αγώνες σε ταξική κατεύθυνση».
Την καταδίκη τους εκφράζουν το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού - Τουρισμού και Ξενοδοχείων Ν. Αχαΐας και το Συνδικάτο Εργαζομένων στους ΟΤΑ Νομού Αχαΐας «Η Ενότητα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: