Σάββατο 5 Ιουλίου 2014

Απαγορεύονται οι απόπειρες αυτοκτονίας εν ώρα εργασίας...

Η ιστορία θα μπορούσε να θυμίζει σουρεαλιστικό διήγημα. Είναι όμως αληθινή, πέρα για πέρα, καθώς καταγράφηκε στα κροατικά δικαστικά χρονικά, μετά την απόφαση δικαστηρίου στην κωμόπολη Σάμομπορ να καταγγείλει τον περασμένο μήνα τη σύμβαση εργασίας μιας 28χρονης καθαρίστριας, επειδή είχε την «αναίδεια» να επιχειρήσει απόπειρα κατά της ζωής της εν ώρα εργασίας!

Η πρωταγωνίστρια αυτής της ανήκουστης ιστορίας, η 28χρονη Ιβάνα Μούχαρ, βρίσκεται σήμερα σε ψυχιατρική κλινική του Ζάγκρεμπ και πιθανώς να μην έχει ενημερωθεί για την απόφαση των δικαστικών αρχών να την απολύσουν, επειδή «δεν εκπλήρωνε τα καθήκοντά της κατά τη διάρκεια του ωραρίου εργασίας»... «διαπράττοντας μία σοβαρή παραβίαση των εργασιακών της υποχρεώσεων».
Ισως, τελικά, η Μούχαρ, να μη χρειάζεται την ψυχιατρική περίθαλψη τόσο όσο οι εργοδότες - δικαστές που αποφάσισαν την απόλυσή της, αφού, όπως δείχνει αυτό το ακραίο περιστατικό, η αστική Δικαιοσύνη δεν είναι μόνον «τυφλή»...

Ριζοσπάστης

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τώρα κατάλαβα γιατί εδώ στην Ελλάδα διευρύνεται το πενθήμερο εργασίας και γίνεται επταήμερο. (Τα μαγαζιά θα δουλεύουν επτά ημέρες την εβδομάδα για να μπορούν να ψωνίζουν οι εργαζόμενοι. Βέβαια σε λίγο που όλοι θα δουλεύουμε επτά ημέρες την εβδομάδα δεν ξέρω πότε θα βρίσκουμε το χρόνο να πάμε να ψωνίσουμε; Αφού σύμφωνα με τη λογική του νόμου αυτό που μας λείπει είναι ο χρόνος κι όχι τα χρήματα για να ψωνίσουμε.)Σου λέει αν δουλεύουμε δε θα σκεφτόμαστε να αυτοκτονήσουμε. Για το δικό μας το καλό το κάνουν. Πάλι για μας τους εργαζόμενους ενδιαφέρονται.

Ανώνυμος είπε...

Τίποτα για τα εργατικά ατυχήματα, δηλαδή τις δολοφονίες εργατών κατά τη διάρκεια της εργασίας; Γι' αυτά δε θα πουν τίποτα;