Δευτέρα 28 Ιουλίου 2014

AirFastΑπολύσεις...

«Εισιτήριο» χωρίς επιστροφή για τους εργαζόμενους…

Απολύσεις εργαζομένων στην AirFastTickets
Σε συνεχόμενες απολύσεις εργαζομένων προχωράει τις τελευταίες μέρες η AirFastTickets. Μετά από καταγγελίες των εργαζομένων, αντιπροσωπεία από το Σύνδεσμο Υπαλλήλων Εμπορικών Καταστημάτων και Ιδιωτικών Επιχειρήσεων Πειραιά και τη διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Πειραιά προχώρησε σε παρέμβαση στη διοίκηση της εταιρείας.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Σύνδεσμος, η εργοδοσία υποστήριξε ότι απέλυσε τους εργαζόμενους διότι «δεν ήταν ικανοποιητική η απόδοσή τους».

«Τα ίδια τα γεγονότα μαρτυρούν ότι πρόκειται για εκκαθάριση» τονίζει. «Οι απολύσεις καθημερινά αυξάνονται, χωρίς η εργοδοσία να δείχνει διάθεση να σταματήσει. Ήδη νέες καταγγελίες εργαζομένων λένε ότι έγιναν άλλες δυο απολύσεις. Ακόμα η διοίκηση της AirFastTickets διαδίδει στους διαδρόμους της εταιρείας ότι γίνεται "ξεσκαρτάρισμα", δημιουργώντας κλίμα τρομοκρατίας. Τα γεγονότα αυτά μόνο ανησυχία και επαγρύπνηση πρέπει να δημιουργήσουν. Μάλιστα, οι καταγγελίες εργαζομένων μαρτυρούν την ανησυχία τους ότι πρόκειται για περικοπές, διότι όπως ομολογούν έχει "πέσει η δουλειά" το τελευταίο διάστημα. Η αλήθεια είναι όμως ότι ο κάθε επιχειρηματίας καθορίζει το πόσους εργαζόμενους θα έχει ή πόσους θέλει να απολύσει, ανάλογα με την κερδοφορία του. Οι εργαζόμενοι δεν μπορούν να προσαρμόζουν τη ζωή τους από το πώς κυμαίνεται κάθε φορά η αγορά και τα κέρδη του επιχειρηματία».

Επίσης, ο Σύνδεσμος προσθέτει ότι την ίδια επίθεση αντιμετωπίζουν και οι εργαζόμενοι της ICAP που εργάζονται στην AirFastTickets. «Την προηγούμενη βδομάδα, σε συναντήσεις που είχαν με τη διοίκηση της ICAP και έθεσαν το αίτημα για υπογραφή 8ωρης σύμβασης, η εργοδοσία απάντησε ότι "δε μας συμφέρει διότι σας θέλουμε ευέλικτους", παρομοίως αρνήθηκε να δώσει το επίδομα γάμου στους εργαζόμενους που το δικαιούνται, αλλά και την καταβολή του επιδόματος αδείας μαζί με την καλοκαιρινή άδεια, παραπέμποντας την καταβολή της τον Οκτώβρη. Και αυτό το γεγονός ομολογεί ότι τα πάντα τα ζυγίζουν με τα κέρδη τους».

Ο Σύνδεσμος καλεί τους εργαζόμενους σε οργάνωση και αγώνα για να υπερασπιστούν τα δικαιώματά τους, τονίζοντας: «Απέναντι στην εργοδοσία και τους συμμάχους της, οι εργαζόμενοι έχουν να αντιτάξουν το δικό τους οπλοστάσιο, που δεν είναι άλλο από την οργανωμένη και συλλογική δράση τους μέσα από το Σωματείο. Τώρα η οργάνωση στο Σωματείο, η ενότητά μας, η οργανωμένη δράση μας μπορεί να βάλει εμπόδιο σε κάθε σκέψη της εργοδοσίας για απόλυση εργαζομένου, σε κάθε εξέλιξη που μπορεί να πλήξει τα συμφέροντά μας. Η απραξία, ο φόβος, κάθε καθυστέρηση δίνει το πράσινο φως στην εργοδοσία να προχωρήσει σε νέα μέτρα ενάντια των εργαζομένων. Μην τους φοβάσαι! Κανένας να μην υπογράψει άλλη απόλυση, το μόνο που πρέπει να κάνει είναι να απευθυνθεί στο Σωματείο και στους συναδέλφους του».

902

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Airfasttickets για πιο fast απολύσεις.