Πέμπτη 11 Απριλίου 2013

ΑΦΙΕΡΩΜΑ - Μικρό χρονικό των Συνεδρίων του ΚΚΕ



Στην κατάμεστη από εκλεγμένους συνέδρους και προσκεκλημένους Αίθουσα Συνεδρίων της έδρας της ΚΕ του ΚΚΕ στον Περισσό, ξεκίνησε σήμερα το πρωί  και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή, με την εκλογή της νέας Κεντρικής Επιτροπής και της Κεντρικής Επιτροπής Οικονομικού Ελέγχου, το 19ο  Συνέδριο του ΚΚΕ. Στη μακρόχρονη ηρωική πορεία του ΚΚΕ, τα Συνέδριά του αποτελούν σταθμούς και αφετηρίες, γιατί στα ανώτατα αυτά Σώματα συνοψίζεται και γενικεύεται η πείρα - θετική και αρνητική - γίνεται η επεξεργασία της στρατηγικής και τακτικής του Κόμματος στον αγώνα για την ανατροπή του καπιταλισμού και την εγκαθίδρυση του σοσιαλισμού.

Ένα μικρό χρονικό-αφιέρωμα στην  ιστορική διαδρομή του ΚΚΕ, όπως αποτυπώθηκε στα Συνέδριά του μέσα από κείμενα που ήδη έχουν δημοσιευτεί στον «Ριζοσπάστη, αποτελεί η παρούσα ανάρτηση. Το  χρονικό αναφέρεται στα Τακτικά και Έκτακτα Συνέδρια του ΚΚΕ και δίνονται συνοπτικά οι κυριότερες εκτιμήσεις και αποφάσεις τους.

Λόγω μεγάλου μεγέθους του κειμένου το παραθέτουμε σε μορφή pdf όπως τo ανεβάσαμε στην e-βιβλιοθήκη "Οικοδόμος" στο Scribd. Για να διαβάσετε πιο εύκολα το κείμενο, μπορείτε να κάνετε «κλικ» στη λέξη Scribd (κάτω αριστερά στο παράθυρο), και θα αποκτήσει το φυσικό μέγεθος μιας σελίδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: