Τρίτη 31 Δεκεμβρίου 2013

Καπετάν-Διαμαντή, τους ξεφτιλίζεις ακόμα και νεκρός...



Όταν ο κυβερνητικός στρατός βρήκε το πτώμα του καπετάν-Διαμαντή (Γιάννη Αλεξάνδρου) και κάποιοι θέλησαν να του κόψουν το κεφάλι για να το διαπομπεύσουν, ο διοικητής τους είπε: «Αφήστε τον. Μας ξεφτίλισε ζωντανός. Να μη μας ξεφτιλίσει και νεκρός». Ο κομμουνιστής καπετάνιος και  θρυλικός στρατηγός του ΔΣΕ δεν σταμάτησε ποτέ να στοιχειώνει τα όνειρα των γνωστών «αγνώστων», απογόνων των ταγματαλητών και του σκότους. Να τους ξεφτιλίζει  ακόμα και νεκρός:

Φθιώτιδα: «Άγνωστοι» κατέστρεψαν την τιμητική πλάκα για τον καπετάν Διαμαντή902

Την καταστροφή της τιμητικής πλάκας για τον καπετάν Διαμαντή, που τοποθέτησε σε ειδική εκδήλωση το Κεντρικό Συμβούλιο της ΚΝΕ στον τόπο που σκοτώθηκε στα Μάρμαρα Φθιώτιδας, τιμώντας τον αγωνιστή κομμουνιστή και ξεχωριστό ηγέτη, στρατηγό του ΔΣΕ, καταγγέλλει η Τομεακή Επιτροπή Φθιώτιδας του ΚΚΕ.
«Οι “άγνωστοι” δράστες έχουν γνωστό στόχο. Η ενέργειά τους δε στρέφεται μόνο κατά του ΚΚΕ, προσβάλλει τους αγωνιστές της ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ, καταφέρεται σε βάρος αυτών που στρατεύτηκαν με το λαϊκό - εργατικό κίνημα και το υπηρέτησαν μέχρι το τέλος της ζωής τους.
Αυτή η πρόκληση δε θα μείνει αναπάντητη. Το ΚΚΕ θα εντείνει τη δράση του στο λαό και τη νεολαία για να γνωρίσει τη σύγχρονη ιστορία, τις θυσίες και την προσφορά του κομμουνιστικού και εργατικού κινήματος, τη δράση αγωνιστών όπως ο καπετάν Διαμαντής, που διώχτηκαν γιατί υπηρέτησαν με τη δράση και τις ξεχωριστές ικανότητές τους το δίκιο του λαού, που δε συμβιβάστηκαν με την αστική τάξη», τονίζει η ΤΕ Φθιώτιδας του ΚΚΕ, υπογραμμίζοντας ότι η τιμητική πλάκα θα επανατοποθετηθεί.

6 σχόλια:

εμπορουπαλληλος είπε...

καλους αγωνες συντροφοι

ΕΥΡΥΤΑΝΑΣ ΙΧΝΗΛΑΤΗΣ είπε...

Όσες πλάκες και να καταστρέψουν στο σκοτάδι, οι ηρωικές μνήμες δεν διαγράφονται. Οι αξέχαστοι λαϊκοί αγωνιστές ζουν και θα ζουν στα οράματα και τους αγώνες για την απελευθέρωση από τα δεσμά της σκλαβιάς. ΨΥΧΗ ΒΑΘΙΑ με ευχές για μια δυναμική χρονιά.

Οικοδόμος είπε...

Αντεύχομαι φίλε Ευρυτάνα Ιχνηλάτη. Καλή δύναμη!

Οικοδόμος είπε...

Καλούς αγώνες, καλή δύναμη σε όλους!

Unknown είπε...

Καλή συνέχεια σε όλους σύντροφοι, είναι μακρύς ο δρόμος και πρέπει να αποδείξουμε ότι το μέλλον δεν είναι άνυδρο...

Οικοδόμος είπε...

Να είσαι καλά Δήμο,
καλή δύναμη!