Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2013

ΑΝΕΡΓΕ, πάρε τα μέτρα σου, μην τους αφήνεις να πάρουν νέα "μέτρα" για σένα - ΑΥΡΙΟ οι κινητοποιήσεις για μέτρα προστασίας των ανέργων


Συγκέντρωση, με αίτημα τη λήψη μέτρων για την ουσιαστική προστασία των ανέργων, διοργανώνουν αύριο Πέμπτη 19/12 τα ταξικά σωματεία, με πρωτοβουλία του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας και του Συνδικάτου της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης. Η συγκέντρωση θα γίνει στις 10 π.μ., στην Ομόνοια και θα ακολουθήσει πορεία στο υπουργείο Εργασίας.
Μεταξύ άλλων, τα σωματεία διεκδικούν: Εκτακτο βοήθημα για όλους τους ανέργους, ο χρόνος ανεργίας να υπολογίζεται ως συντάξιμος, αύξηση του επιδόματος ανεργίας και παροχής του για όλο το διάστημα της ανεργίας, καμιά διακοπή ρεύματος, άμεση επανασύνδεση σε όσα σπίτια εργατών και ανέργων έχει διακοπεί, κατάργηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης κ.ά.
Στη συγκέντρωση, θα συμμετάσχει και η Πανελλαδική Ενωση Λιθογράφων. Μετά την κινητοποίηση, θα κάνει πορεία προς το ΕΤΑΠ - ΜΜΕ, με αίτημα να θεωρηθούν τα βιβλιάρια Υγείας όλων των ανέργων του κλάδου. Σε συμμετοχή καλεί το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος και η Επιτροπή Ανέργων του Συνδικάτου.
Στη Θεσσαλονίκη, η Επιτροπή Αγώνα εργατικών σωματείων καλεί σε συγκέντρωση το Σάββατο 21/12, στις 11.30 το πρωί, στην πλατεία Αριστοτέλους (μπροστά από το ΙΚΑ). Στο Αγρίνιο, η Ενωση Οικοδόμων Αιτωλοακαρνανίας πραγματοποιεί παράσταση διαμαρτυρίας αύριο Πέμπτη, στις 10 π.μ. στον ΟΑΕΔ, διεκδικώντας έκτακτο επίδομα 1.000 ευρώ και μέτρα προστασίας για τους ανέργους και τις οικογένειές τους.

Ακολουθεί η ανακοίνωση-κάλεσμα του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας:

Συνάδελφοι
η ανεργία στον κλάδο έχει χτυπήσει κόκκινο. Δεν υπάρχει οικογένεια που να μην έχει ανέργους στο σπίτι. Αρκετές οικογένειες συναδέλφων μένουν χωρίς ρεύμα, χωρίς πετρέλαιο, την ώρα που το κρύο θερίζει. Δεν πάει άλλο.
ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ.
 ΜΠΑΙΝΟΥΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:
  • Έκτακτο «βοήθημα» για όλους τους άνεργους οικοδόμους.
  • Αναθέρμανση της οικοδομικής δραστηριότητας με έργα, που έχουν ανάγκη οι εργαζόμενοι και τα άλλα λαϊκά στρώματα.
  • Μείωση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης. Κατάργηση της αύξησης κατά δύο χρόνια των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης των οικοδόμων. Ο χρόνος ανεργίας να υπολογίζεται ως συντάξιμος.
  • Αύξηση του επιδόματος ανεργίας και παροχής του για όλο το διάστημα της ανεργίας.
  • Καμιά διακοπή ρεύματος, άμεση επανασύνδεση σε όσα σπίτια εργατών και ανέργων έχει διακοπεί.
  • Κατάργηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης.
  • Καμιά δήμευση ή πλειστηριασμό 1ης κατοικίας. Να παραγραφούν, να παγώσουν και να κουρευτούν δραστικά τα δάνεια των ανέργων και των οικογενειών με χαμηλό εισόδημα.
  • Δωρεάν ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη για όλους, χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Να μην κλείσουν τα πολυιατρεία του ΙΚΑ. Να παρθούν πίσω τα χαράτσια των 5 και 25 ευρώ  στα ιατρεία και νοσοκομεία.
  • Δωρεάν μετακίνηση με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς με την επίδειξη της κάρτας ανεργίας.
Συνάδελφε,
αγωνίσου εναντίον όσων σε έχουν φέρει έως εδώ και δεν είναι άλλοι από το μεγάλο κεφάλαιο, την κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και τα κόμματα του ευρωμονόδρομου.
Μην δέχεσαι να πληρώνεις άλλο την καπιταλιστική κρίση.
Δεν είσαι μόνος σου. Αρκετά ματώσαμε, αρκετά κράτησε η κοροϊδία. Ψηλά το κεφάλι, είναι καιρός να αξιοποιήσουμε την πραγματική δύναμη, αυτή του αγώνα, της οργάνωσης, της αλληλεγγύης.
Έλα στο συνδικάτο και στα παραρτήματά του, ώστε από κοινού να οργανώσουμε τον αγώνα απέναντι σε αυτούς που μας έχουν φέρει σε αυτήν την κατάσταση.
Δεν φταις εσύ για την φτώχεια σου και την ανεργία σου, δεν υπάρχει λόγος να ντρέπεσαι. Ντροπή είναι να ανέχεσαι αυτήν την κατάσταση και να μην αγωνίζεσαι.
Έχεις χρέος απέναντι στα παιδιά σου και την οικογένεια σου να πεις ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ.
Μην «μασάς» από το παραμύθι της ανάπτυξης και τα επανεκκίνησης των έργων.
Τα όποια έργα γίνονται και θα γίνουν θα έχουν λίγες θέσεις εργασίας και αυτές με μεροκάματα πείνας. Τα παραδείγματα τα βλέπουμε στα εργοτάξια που υπάρχουν σήμερα όπου το μεροκάματο δεν ξεπερνά τα 30-35 ευρώ, τα ωράρια είναι εξαντλητικά και η πληρωμή γίνεται με έναντι μια φορά στο τόσο.

Καλούμε τους συναδέλφους να συμμετάσχουν μαζικά μαζί με τις οικογένειές τους στην κινητοποίηση στην Ομόνοια και στην πορεία που θα γίνει προς το Υπουργείο Εργασίας την Πέμπτη 19 Δεκέμβρη στις 10 π.μ.


Συνάδελφε
πάρε τα μέτρα σου, μην τους αφήνεις να πάρουν νέα μέτρα για σένα.
Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: