Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2013

"ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ 5 ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ", της Μέλπως Αξιώτη, στην e-βιβλιοθήκη "Οικοδόμος" - Για αυτά που προηγήθηκαν, που διαδραματίστηκαν και που ακολούθησαν τον Δεκέμβρη του 1944



«Τα λόγια αυτά γράφουνται για τους αγωνιστές όλου του κόσμου. Για κείνους πούπεσαν από βραδίς  γεροί και δεν ξημερωθήκανε. Για κείνους που ξυπνούσαν νέοι και βραδιαζότανε μ’ άσπρα μαλλιά στις διεθνείς Ασφάλειες. Για κείνους που σπιθοβολά το μάτι τους στη λέξη «λευτεριά!». Εκείνοι θα μας καταλάβουν. Μαζί μας θα κλάψουν πικρά, μαζί μας προπαντός θα υπερηφανευτούν για τις μικρές και μεγάλες μας δόξες.» (Από τον πρόλογο του βιβλίου).

Απαντήσεις σε 5 ερωτήματα για αυτά που προηγήθηκαν, που διαδραματίστηκαν και που ακολούθησαν τον Δεκέμβρη του 1944 δίνει η Μέλπω Αξιώτη, συγγραφέας και λογοτέχνης με ενεργό συμμετοχή στην Εθνική Αντίσταση και πολιτική εξόριστη για χρόνια.

1)     Τι προηγήθηκε απ’ τα γεγονότα του Δεκέμβρη;
2)     Πολεμήσαμε ναι ή όχι, ενάντια στο φασισμό;
3)     Ποιους χτύπησαν τα Εγγλέζικα τανκς;
4)     Από ποιους σχηματίστηκαν οι στρατιές των «Κουκουέδων»;
5)     «Οι Κουκουέδες εμπατήρησαν»;



Μπορείτε να διαβάσετε διαδικτυακά ή να κατεβάσετε αυτό το πολύτιμο και σπάνιο  βιβλίο στον υπολογιστή σας, σε μορφή pdf. Πατήστε πάνω στη λέξη Scribd, που βρίσκεται στο κάτω αριστερά μέρος του παραθύρου, και το βιβλίο θα «ανοίξει» σε φυσικό μέγεθος.

Κυριακή 22 Δεκέμβρη 2013.

Δεν υπάρχουν σχόλια: