Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2013

Αθώα κρίθηκαν σήμερα και τα 35 στελέχη του ΠΑΜΕ - Καταρρίφθηκαν στο σύνολό τους όλες οι σε βάρος τους κατηγορίες


Αθώα κρίθηκαν και τα 35 στελέχη του ΠΑΜΕ σήμερα από το Δικαστήριο καθώς καταρρίφθηκαν στο σύνολό τους όλες οι σε βάρος τους κατηγορίες από την κυβέρνηση και τον υπουργό Εργασίας γιατί προσπάθησαν να κάνουν παράσταση διαμαρτυρίας στο γραφείο του.

Η απόφαση έγινε δεκτή με βροχή συνθημάτων από εκπροσώπους Συνδικάτων και εργαζομένων που από το πρωί ανταποκρινόμενα στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ παραβρέθηκαν μαζικά στη δίκη των 35 στελεχών του στο κτίριο 2 της πρώην Σχολής Ευελπίδων. «Χωρίς εσένα γρανάζι δεν γυρνά-εργάτη μπορείς χωρίς αφεντικά» και «Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη και όχι τα κέρδη του κεφαλαιοκράτη» ήταν μερικά από τα συνθήματα που δόνησαν την ατμόσφαιρα στα Δικαστήρια με το άκουσμα της αθωωτικής απόφασης

Μιλώντας στην συγκέντρωση ο Γιώργος Πέρρος από την Ε.Γ του ΠΑΜΕ, αφού ευχαρίστησε για την άμεση συμμετοχή των εργαζομένων και των συνδικάτων στην σημερινή συγκέντρωση καθώς και το αγωνιστικό δικηγορικό κίνημα που συμπαραστάθηκε έμπρακτα για την υπεράσπιση των 35 στελεχών του ΠΑΜΕ στην δίκη, στην συνέχεια τόνισε ότι η η ρότα της ιστορίας δεν πρόκειται να σταματήσει όσα εμπόδια και αν βάλλουν με τις διώξεις και άλλες ενέργειες. Υπενθύμισε οτι σε βάρος των ταξικών συνδικάτων και των συνδικαλιστών-μελών του εκκρεμούν δεκάδες δίκες σε όλη την χώρα, σημειώνοντας ότι μπροστά σε αυτές τις διώξεις το ταξικό συνδικαλίστικό κίνημα θα σταθεί με τον ίδιο αγωνιστικό τρόπο εκφράζοντας και δυναμώνοντας την αλληλεγγύη του.

Το κατασκευασμένο κατηγορητήριο αφορά την κινητοποίηση που διοργάνωσαν στις 30 Γενάρη ταξικές Ομοσπονδίες και Συνδικάτα στο υπουργείο Εργασίας, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τις προκλητικές δηλώσεις του υπουργού Εργασίας Γ. Βρούτση, ότι το ασφαλιστικό σύστημα στηρίχτηκε σε ρουσφέτια και πελατειακές σχέσεις.

Η κυβέρνηση προσπάθησε τότε να στήσει προβοκάτσια, κατηγορώντας τους συνδικαλιστές για ζημιές που δήθεν έκαναν στο γραφείο του υπουργού Εργασίας. Όπως αποδείχτηκε από φωτογραφικό υλικό που δημοσιοποιήθηκε από το ίδιο το υπουργείο, υπήρξε μια... σταδιακή μετακίνηση των επίπλων στο γραφείο του υπουργού, που έγινε ώρες μετά την έξοδο των συνδικαλιστών από το κτίριο.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Κι ο υπουργός Εργασίας που είπε τόσα ψέματα δεν θα τιμωρηθεί; ΄Οχι, βέβαια, σε μια αστική "δημοκρατία" ο υπουργός δεν τιμωρείται ποτέ. Μόνο αν πρέπει να σωθεί ο πρωθυπουργός του.

Σοφία